Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» σε βάρος του αστυνομικού-οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα κατέληξε η εισαγγελική έρευνα.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός μοτοσικλετιστής μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ λίγα 24ωρα μετά η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του για να σωθούν άλλοι συνάνθρωποί μας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και βάσει βιντεοληπτικού υλικού από τις παρακείμενες στο σημείο κάμερες, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία, η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές.

Με δεδομένο ωστόσο, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα, ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.

Συγκεκριμένα, το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Πηγή: cnn.gr