Νέα στοιχεία και δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια για την τραγωδία στα Τέμπη με την σύγκρουση των δύο τρένων.

Σύμφωνα με τα όσο έχουν γίνει γνωστά, στην εμπορική αμαξοστοιχία βρέθηκε ύποπτη ουσία νόθευσης καυσίμων. Ίχνη ξυλολίου ανιχνεύθηκαν στις εξωτερικές πλευρές του μοιραίου τρένου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το Γενικό Χημείο του Κράτους πήρε δείγματα μετά από έναν μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες από τον χώρο που έγινε το δυστύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά-στοιχεία των αμαξοστοιχιών.

Το ξυλόλιο είναι μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Με βάση το πόρισμα, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση των τρένων, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Τα «ύποπτα» φορτία από τη Βουλγαρία τα οποία ενδεχομένως να δίνουν μία νέα διάσταση για την φονική έκρηξη, αλλά και οι αντιρρήσεις των πραγματογνώμων για τα επίσημα πορίσματα.

Σήμερα Δευτέρα (17/7) θα ανακοινωθεί το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων στην τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με τα στοιχεία να είναι αποκαλυπτικά.

Πηγή: dikaiologitika.gr