ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤ. ΒΑΡΔΑΡΟ

  • Προγραμματισμός και νέων επαφών του Δημάρχου στην Αθήνα για προώθηση θεμάτων του Δήμου Δοξάτου
  • Συναντήσεις σε χρονικό διάστημα ενός μήνα με 4 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου!!!

 

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό για την επικείμενη λειτουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στο Δήμο Δοξάτου είχε την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Δαλακάκης, η Τοπική Μονάδα Υγείας θα είναι πιο πρωθημένη καθώς το προσωπικό της θα επανδρώσει και Κινητή Μονάδα Υγείας, έτσι ώστε οι γιατροί να έχουν πρόσβαση σε κάθε χωριό του Δήμου. Παράλληλα, σχεδιάζεται και η λειτουργία δύο σταθμών ΕΚΑΒ στο Δήμο (Δοξάτο και Άγιος Αθανάσιος), αν και προς το παρόν, όπως αναφέρει ο κ. Δαλακάκης, το θέμα συναντά προβλήματα λόγω της άρνησης της «Ηνωμένης Αντιπολίτευσης» (χαρακτηρισμός με τον οποίο ο Δήμαρχος Δοξάτου αναφέρεται στους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης και σε όσους Δημοτικούς Συμβούλους έχουν αποστασιοποιηθεί από την παράταξή του) να ψηφιστεί η απαιτούμενη δαπάνη.

Αναλυτικά ο κ. Δαλακάκης στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Μετά την συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον κύριο Βαρδαρό μπορούμε επίσημα να ανακοινώσουμε πως η 10μελης Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), στελεχωμένη από γιατρούς και όχι μόνο, θα είναι σύντομα γεγονός. Η Τοπική Μονάδα Υγείας θα είναι μάλιστα πιο προωθημένη αφού το Υπουργείο δέχτηκε το προσωπικό της να επανδρώσει Κινητή Μονάδα Υγείας έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση οι γιατροί σε κάθε μας χωριό.

Δεύτερον σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θα δημιουργηθούν δύο σταθμοί ΕΚΑΒ, ένας στο Δοξάτο και ένας στον Άγιο Αθανάσιο που θα φιλοξενούν ασθενοφόρο και πλήρωμα.

Για την λειτουργία του ΕΚΑΒ ζητήθηκαν από τον διοικητή κύριο Καρακατσιανόπουλο να αγοράσουμε δύο στέγαστρα για τα ασθενοφόρα με προδιαγραφές ΕΚΑΒ, δυστυχώς η Ηνωμένη Αντιπολίτευση αντί να ψηφίσει την απαιτούμενη δαπάνη των 8000 €, ψήφισε μόλις 2500 € που δεν επαρκούν ούτε για την αγορά έστω ενός στεγάστρου. Ελπίζω να αλλάξει η απόφαση αυτή και να υπερψηφιστεί και η αγορά της κινητής μονάδας και ο εξοπλισμός του ΤΟΜΥ.

Τέλος, διότι δεν μας πτοεί τίποτε και κανείς, σε συνεργασία με τον Βουλευτή Καραγιαννίδη είμαστε κοντά σε ακόμη έναν πολύ μεγάλο και καινοτόμο στόχο που ελπίζουμε να τον πετύχουμε και να έχουμε σύντομα και άλλες ευχάριστες ανακοινώσεις!».

 

Και νέες επαφές στην Αθήνα…

 

Βέβαια, οι επαφές του Δημάρχου Δοξάτου κ. Δαλακάκη δεν περιορίζονται μόνο με τα στελέχη του χώρου της υγείας, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται και νέες επαφές στην Αθήνα για προώθηση θεμάτων του Δήμου. Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα ο κ. Δαλακάκης θα έχει συναντήσεις με 4 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου!!!

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ. Δαλακάκης θα συναντηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου για το Σχολείο Καλαμπακίου, στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελο, στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και στις 9 Οκτωβρίου 2017 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.

Επίσης, στο πλαίσιο της έντονης δραστηριότητας που έχει αναπτύξει κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Δαλακάκης θα συμμετάσχει από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 στο 2ο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Δημάρχων στη Νορβηγία και από τις 19 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου στο eHealth Forum 2017 με τίτλο «Προαγωγή της Ολοκληρωμένης Ηλεκτρονικής Υγείας για ισότιμη πρόσβαση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.