• Συγχαρητήρια επιστολή από τον Βουλευτή Ν.Δ. Κ. Μπλούχο

 

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 οι Τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρόεδρο κ. Αλέξη Τσίπρα να προβαίνει σε αλλαγές, αξιοποιώντας αρκετά νέα πρόσωπα.

Καθήκοντα Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο Βουλευτής του Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος 14 μήνες μετά την εκλογή του τοποθετήθηκε σε διακριτή κομματική θέση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο ίδιος ο κ. Ξανθόπουλος, σε ανάρτησή του, μετά την ανακοίνωση της επιλογής του σε θέση Τομεάρχη, ανέφερε τα εξής:

«Είχα την τιμή να μου ανατεθούν τα καθήκοντα του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διατελώ 35 Δικηγόρος εκ των οποίων 9 χρόνια Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και γνωρίζω καλά τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του ελληνικού δικαστικού συστήματος.

Η προστασία της ανεξάρτητης λειτουργίας των θεσμών και πρωτίστως της Δικαιοσύνης από εξωθεσμικές παρεμβάσεις που επιχειρούν να αλλοιώσουν την αποστολή της, συνιστά πρώτιστο καθήκον για μας.

Η διαφάνεια, ο σεβασμός και η προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, η ισονομία, η ταχεία και ορθή απονομή της δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ανεξαρτησίας και του θεσμικού κύρους των δικαστικών λειτουργών, η ανθρωποκεντρική λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος, αποτελούν θεμελιώδεις αρχές μας,

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη. Οι δικές μας παρεμβάσεις μας και η εποικοδομητική και τεκμηριωμένη κριτική μας θα κινούνται πάντα προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την επιλογή του κ. Ξανθόπουλου στη θέση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης, αναφέρονται τα εξής:

«Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δράμας πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη χαρά την επιλογή του συντρόφου Βουλευτή Ξανθόπουλου Θεόφιλου στη θέση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η επιβράβευση της αξίας, εργατικότητας και ήθους του συντρόφου μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, όχι μόνο για τον κομματικό μας χώρο, αλλά και για όλους τους πολίτες της Δράμας. Είμαστε σίγουροι ότι ο σύντροφος Βουλευτής θα ανταποκριθεί επάξια στο έργο του και θα φανεί αντάξιος της επιλογής του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και των προσδοκιών όλων μας».

 

Συγχαρητήρια επιστολή από τον Κ. Μπλούχο

 

Ο Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Κων/νος Δ. Μπλούχος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον συνάδελφό του κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων Τομεάρχη Δικαιοσύνης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύοντας στη συνεργασία και την συναλληλία για το καλό της Δράμας.

Αναλυτικά στην επιστολή του κ. Μπλούχου προς τον κ. Ξανθόπουλο αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ Θεόφιλε,

Δέξου τις πλέον ζεστόκαρδες ευχές μου, με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Θα γνωρίζεις βέβαια, και από άλλες θέσεις ευθύνης που κατείχες, ότι ο σταυρός της μαρτυρίας του δικαίου είναι μεγαλύτερος από κάθε αξίωμα. Γι’ αυτό και οι ευχές μου είναι ειλικρινείς, στοχεύοντας στην συνεργασία και την συναλληλία για το καλό της κοινωνίας που μας εξέλεξε για να την διακονήσουμε».