Το Σωματείο Εθελοντών του «Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας», διοργάνωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά την πρωτότυπη και αγαπητή δράση «Γίνε Νονός». O θετικός απολογισμός της δράσης από τον προηγούμενο χρόνο σε συνδυασμό με την επιθυμία μας να μοιράσουμε απλόχερα χαμόγελα και στιγμές ευτυχίας στα πρόσωπα των παιδιών, που βρίσκονται σε ανάγκη, μας οδήγησαν στη συνέχιση αυτής της δράσης και φέτος. Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά του COVID-19, η δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και 300 παιδιά παρέλαβαν το πασχαλινό δώρο της επιθυμίας τους με πολλή αγάπη από τον ανώνυμο «Νονό Καλοσύνης» τους.

Ειδικότερα, η δράση «Γίνε Νονός» ξεκίνησε και φέτος σε στενή συνεργασία με τις 5 Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού Δράμας (Δράμας, Δοξάτου, K. Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης) και το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δράμας, ώστε να συνταχθούν λίστες με τις επιθυμίες για κάποιο πασχαλινό δώρο 100 παιδιών, που βρίσκονται σε ανάγκη. Η απήχηση της δράσης ήταν πρωτοφανής και η αμείωτη ανταπόκριση του κόσμου άκρως συγκινητική, με αποτέλεσμα η δράση να αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια, συμπεριλαμβάνοντας τις επιθυμίες παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης, Βάρης, Κρήτης και Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας και το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», καθώς και των μελών του Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας «Νήμα Ζωής». Κάθε παιδί εξέφρασε την επιθυμία του για κάποιο πασχαλινό δώρο και στη συνέχεια οι ανώνυμοι «Νονοί Καλοσύνης» επικοινώνησαν μαζί μας, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη δράση. Οι «Νονοί Καλοσύνης» αγόρασαν το δώρο της επιθυμίας του παιδιού, το οποίο συνοδεύτηκε με ένα μήνυμα αγάπης για τον μικρό παραλήπτη, και το παρέδωσαν στους εθελοντές του Σωματείου μας. Οι συνεργαζόμενοι φορείς παρέλαβαν τα δώρα από τους εθελοντές μας, οι οποίοι φρόντισαν να διατηρηθεί η ανωνυμία και των δύο πλευρών, και στη συνέχεια τα παρέδωσαν εγκαίρως σε κάθε παιδί.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους ανώνυμους «Νονούς Καλοσύνης» τόσο από την Ελλάδα, όσο και από χώρες του εξωτερικού, όπως η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Δανία και η Αυστρία, οι οποίοι αγκάλιασαν και φέτος τη δράση μας με πολλή αγάπη. Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το γεγονός, ότι ολόκληρες τάξεις ανέλαβαν ομαδικά τον σπουδαίο ρόλο του «Νονού Καλοσύνης» ενός παιδιού, αναζωπυρώνοντας την ελπίδα μας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας στηριζόμενης στην αλληλεγγύη και την ανιδιοτέλεια. Η χαρά, η στοργή και η ζεστή αγκαλιά, που χαρίσατε σε παιδιά, που βρίσκονται σε ανάγκη είναι μια κίνηση ανεκτίμητη και σηματοδοτεί το ουσιαστικό νόημα της γιορτής του Πάσχα. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 13 φορείς για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του Σωματείου μας καθώς και για την άψογη συνεργασία. Λόγω της αποδοχής της πρωτότυπης δράσης «Γίνε Νονός» σας διαβεβαιώνουμε, ότι θα συνεχιστεί και του χρόνου για 5η χρονιά.

Με εκτίμηση

Το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης