Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή, η Ονειρούπολη, άνοιξε τις πύλες της στις 4 Δεκεμβρίου 2022 και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023 υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους της, με πλήθος δωρεάν δράσεων και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης από την Πέμπτη 8 έως την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

 

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

 

11:00 Κεντρική Σκηνή. Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» σε συνεργασία με μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, παρουσιάζουν ένα μουσικοκινητικό δρώμενο με τραγούδια και μελωδίες των Χριστουγέννων με τίτλο «Ας γίνουμε όλοι μας παιδιά».

20.00 Κεντρική Σκηνή. Ο πολυτάλαντος performer και τραγουδοποιός Αναστάσιος Ράμμος σε μια μοναδική συναυλία που θα μας κάνει «Άνω Κάτω» μέσα από τις μουσικές του επιτυχίες!

 

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

 

11:00 Κεντρική Σκηνή. Η θεατρική ομάδα του ΚΗΦΗ Δράμας έρχεται κοντά μας και παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική απόδοση του ομώνυμου παραμυθιού «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι» των αδελφών Κατσιμίχα».

12:00 Σπιτάκι Ζαχαροπλαστικής. «Γεύση και μνήμη». Το τμήμα ποντιακής γαστρονομίας του Λαογραφικού Συλλόγου Μαυροβάτου «Εξ Αργυρουπόλεως και Καρς» και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Μαυροβάτου ντύνονται ζαχαροπλάστες και έρχονται στην Ονειρούπολη να μας γλυκάνουν παρασκευάζοντας το ποντιακό γλύκισμα «Ωτία».

18:00 Κεντρική Σκηνή. Μουσική Συναυλία από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Μοναστηρακίου Δράμας με το τοπικό ηχόχρωμα Μοναστηρακίου και τα μεμβρανόφωνα της Δράμας. Σε ένα αφιέρωμα στον Κιάκο Νικόλα με πάνω από πενήντα νταϊρέδες!

19:30 Κεντρική Σκηνή. Για δέκατη χρονιά ο George Caney και η Diana είναι στη σκηνή της Ονειρούπολης, ερμηνεύοντας τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε καθώς και την πρώτη παρουσίαση του νέου χριστουγεννιάτικου τραγουδιού του George Caney «Τα φετινά Χριστούγεννα».

18:00 Σπιτάκι Παραμυθιού. Το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μας ταξιδεύει στην Ευρώπη. Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη! Προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες και μιλάμε διαφορετικές γλώσσες αλλά η ευρωπαϊκή ήπειρος είναι το κοινό μας σπίτι. Ας γνωρίσουμε μαζί τα αστέρια της Ευρώπης!

 

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

 

12:00 Κεντρική Σκηνή. Το Ωδείο «Νεάπολις» Καβάλας έρχεται στην Ονειρούπολη με ροκ διάθεση! Τα εργαστήρια του ωδείου υπό τη διεύθυνση του Ευριπίδη Ταρασίδη μας ξεσηκώνει με γνωστές χριστουγεννιάτικες, και όχι μόνο, μελωδίες. Ας τους απολαύσουμε!

15:00 Κεντρική Σκηνή. Το χορευτικό τμήμα της «Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος» παρουσιάζει χορούς από όλο τον Πόντο.

16:15 Κεντρική Σκηνή. Το παιδικό χορευτικό του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου «Το μικρό Καζαβήτι» Πρίνου Θάσου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με χορούς της Θάσου.

17:30 Κεντρική Σκηνή. Τα Κέντρα Μπαλέτου Pirouette – Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα παρουσιάζουν κλασικές και μοντέρνες χορογραφίες χριστουγεννιάτικου χαρακτήρα. Ελάτε μαζί μας, να σας ταξιδέψουμε για μια ακόμα χρονιά στο μαγικό κόσμο του χορού!

17:30 Σπιτάκι παραμυθιού. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Μπαφ το μπαλόνι». Τι είναι η Μπαλούνια και οι Μπαλούνιοι; Ελάτε να γνωρίσουμε ένα παραμύθι που μιλά για αγάπη, αφοσίωση, επιμονή, θάρρος και ελπίδα!

19:00 Κεντρική Σκηνή. Υποδεχόμαστε στην Ονειρούπολη την Χορωδία του «Πολιτιστικού Συλλόγου Βραγκανιωτικών Κέρκυρας», θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το υπέροχο νησί τους και όχι μόνο!

19:30 Κεντρική Σκηνή. Η Χορωδία «Άξιον Εστίν» Αξιουπόλεως Δήμου Παιονίας παρουσιάζει τραγούδια της περιοχής της.

20:00 Κεντρική Σκηνή. Το γυμναστήριο «Move it» με την ανανεωμένη ομάδα του, μικρών και μεγάλων φίλων, σας προσκαλεί σε ένα μεγάλο πάρτι με ρυθμούς Latin, Hip Hop και με ένα δυναμικό πρόγραμμα έκπληξη!

 

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

 

11:00 Κεντρική Σκηνή. Η Χορωδία του «Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Προδρόμου» Δήμου Σκύδρας και η Χορωδία του «Συλλόγου Προφήτη Ηλία» Δήμου Σκύδρας ταξιδεύει στην Ονειρούπολη και γεμίζει με μελωδίες την σκηνή της.

12:00 Κεντρική Σκηνή. Τα Κέντρα μπαλέτου Pirouette Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα παρουσιάζουν κλασικές και μοντέρνες χορογραφίες χριστουγεννιάτικου χαρακτήρα. Το ταξίδι στον κόσμο του χορού συνεχίζεται και περιμένει να μας υποδεχτεί όλους!

13:00 Πλατεία Ελευθερίας. Η «Θρακική Εστία Δράμας» με χριστουγεννιάτικη διάθεση περιδιαβαίνει τους δρόμους της πόλης με κάλαντα και δρώμενα από την περιοχή της Θράκης.

13:30 Κεντρική Σκηνή. Η παρουσία της «Θρακικής Εστίας Δράμας» ολοκληρώνεται στην κεντρική σκηνή με δρώμενα και χορούς του Δωδεκαημέρου.

15:00 Κεντρική Σκηνή. O «Χορευτικός Όμιλος Πολυγύρου Χαλκιδικής» παρουσιάζει χορούς από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του.

16:00 Κεντρική Σκηνή. Η «Χορωδία Μ. Αλεξάνδρου Δήμου Πέλλας», η «Χορωδία Ευρώπου Δήμου Παιονίας» και η «Χορωδία Αγίου Πέτρου Δήμου Παιονίας» μας ταξιδεύουν με τα τραγούδια τους.

17:00 Κεντρική Σκηνή. Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφιας Θεσσαλονίκης «Εστία Φιλαδελφέων» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με χορογραφημένα λαϊκά τραγούδια, μελοποιημένα ποιήματα και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

17:45 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο Έβρος» παρουσιάζει μουσικοχορευτική παράσταση αναφερόμενη στα έθιμα του δωδεκαημέρου στον Έβρο και στην Θράκη.

18:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος «Απόλλων» Καλού Αγρού Δράμας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Μ. Ασίας και της Σμύρνης.

19:30 Κεντρική Σκηνή. Θέατρο σκιών με την συμμετοχή ζωντανής ορχήστρας από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας. «Η Ελένη και ο Καραγκιόζης», μια ελεύθερη διασκευή της τραγωδίας του Ευρυπίδη Ελένη. Καθηγητές υπεύθυνοι Καραμφιλής Γεώργιος, Μνηματίδου Μαρία, Καραγκιοζοπαίχτης ο μαθητής Δημήτρης Κιουμουρτζής.

 

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

 

18:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Ν. Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος» παρουσιάζει χορούς από την περιοχή Ερυθραίας καθώς συμπληρώνονται και 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

 

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

 

18:00 Κεντρική Σκηνή. Ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτολίβους» και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Περιθωρίου Δράμας» μας ταξιδεύουν με χορούς και τραγούδια με τα χορευτικά τμήματα και τις χορωδίες τους.

20:00 Κεντρική Σκηνή. Είναι έντεχνοι, είναι λαϊκοί, είναι κεφάτοι, είναι Δραμινοί! Είναι οι «ΔΡΑΜΑΤΖΟΡΕ» και έρχονται στην σκηνή της Ονειρούπολης να μας ξεσηκώσουν!

 

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

 

16:45 Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» παρουσιάζει χορούς από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του.

17:30 Κεντρική Σκηνή. Ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος» παρουσιάζει χορούς της Μακεδονίας και του Πόντου. Στο τέλος ο Πόντος δίνει την σκυτάλη στην Αίγυπτο και στο παιδικό τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Φωτολίβους για μια παρουσίαση αιγυπτιακών χορών.

19:00 Κεντρική Σκηνή. O Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία» παρουσιάζει χορούς από την περιοχή της Αριδαίας. Θα προηγηθεί πατινάδα στα στενά της πόλης.