ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμπελακίων Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λευτέρης Καλλινικίδης και το μέλος κ. Κυριάκος Καλπακίδης, παραβρέθηκαν σε σύσκεψη στο γραφείο του κ. Πατακάκη, παρουσία του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, με θέμα μετεστέγαση του ΚΕΔΔΥ Δράμας. Αποφασίστηκαν τα εξής παρακάτω: α) Το ΚΕΔΔΥ Δράμας, το οποίο σήμερα έχει ως έδρα το πρ. Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αμπελακίων, θα μετεγκατασταθεί σε ανάλογο χώρο στη Νέα Αμισσό, το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017. Αποτελεί δεσμευτική και τελεσίδικη απόφαση για την ημερομηνία, δεδομένου πως το θέμα αυτό απασχολεί εδώ και μήνες τους εμπλεκόμενους φορείς, β) Αμέσως οι χώροι θα παραχωρηθούν στο Σύλλογό μας, προκειμένω να στεγάσουμε το Αγροτικό Ιατρείο, τις υπηρεσίες του ταχυδρομείου και βεβαίως και τις δράσεις του Συλλόγου μας.

Καταστήσαμε σαφές, πως μετά τον αγώνα που δώσαμε και τις πολλαπλές υποσχέσεις που λάβαμε κατά το παρελθόν, χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα, πως εάν και πάλι μείνουμε στις υποσχέσεις, οι κάτοικοι των Αμπελακίων θα λάβουν δραστικά μέτρα, όπως αυτό της κατάληψης των χώρων του ΚΕΔΔΥ από τις αρχές του Ιανουαρίου 2018 και δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει κανένας φορέας εκεί. Οι ανάγκες είναι γνωστές, δεν δεχόμαστε ημίμετρα αλλά μόνιμες λύσεις, σε όφελος των Αμπελακίων, που και εδώ πολλοί κάτοικοι είναι α.μ.ε.α., ακόμη περισσότεροι της τρίτης ηλικίας, άρα και πολλές ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Να θυμίσουμε σε όλες τις πλευρές και προς ενημέρωση των Δραμινών, πως το Ιατρείο συντηρείται με έξοδα των κατοίκων, χωρίς να έχουμε πάρει κανένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου ποτέ και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες εξυπηρετούνται σπίτι σπίτι από μέλος του Δ.Σ., για όσους δεν διαθέτουν ταχυδρομική θυρίδα. Εάν δεν λυθεί το ζήτημα, κατανοητό σε όλους είναι πως δεν υπάρχει χώρος εξυπηρέτησης των ασθενών του Αγροτικού Ιατρείου και χώρος εναποθέτησης των φακέλων, πληρωμής συντάξεων ΟΓΑ κλπ. που φέρνει ο ταχυδρόμος στα Αμπελάκια σε κατοίκους χωρίς θυρίδα.

Για όλα τα παραπάνω πάρθηκε απόφαση σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα Αμπελάκια, παρουσία του συνόλου των μελών και κατοίκων.

 

Ο Πρόεδρος

Λευτέρης Καλλινικίδης

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Αποστολίδης