Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2021 οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου και νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας, όπως άλλωστε συνέβη και σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Στην εκλογική διαδικασία σε τοπικό επίπεδο συμμετείχαν 174 δικηγόροι της Δράμας από τους συνολικά 199 εγγεγραμμένους και το ποσοστό συμμετοχής ήταν 87,44%.

Στη θέση του Προέδρου επανεκλέχτηκε ο νυν Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Πούλιος, λαμβάνοντας 105 ψήφους και ποσοστό 62,50%. Η συνυποψήφια για τη θέση του Προέδρου κα Αμαλία Σαλωνίδου έλαβε 63 ψήφους και ποσοστό 37,50%. Στη διαδικασία εκλογής Προέδρου καταγράφηκαν 1 άκυρο και 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Σε ανάρτησή του ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Πούλιος ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ θερμά τις και τους συναδέλφους, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, οι οποίοι με εξέλεξαν, με ευρεία πλειοψηφία, και για τρίτη συνεχόμενη θητεία, Πρόεδρο του Συλλόγου μας. Απέναντι στα προβλήματα του κλάδου μας, μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μαζί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και όλους τους δικηγόρους της Δράμας, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη δικηγορία που μας αξίζει και τη δικαιοσύνη που αρμόζει σε εμάς και στους συμπολίτες μας».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Για τις θέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου υποψήφιοι ήταν 10 δικηγόροι, από τους οποίους εκλέχτηκαν οι 8.

Συγκεκριμένα, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, συμμετέχουν οι:

-Τσακιρίδου Αικατερίνη (136 σταυροί προτίμησης)

-Κόντος Κωνσταντίνος (102 σταυροί προτίμησης)

-Γαϊτάνη Μαρία (94 σταυροί προτίμησης)

-Διβανίδης Γεώργιος (93 σταυροί προτίμησης)

-Κοζάκη Χαριτωμένη (83 σταυροί προτίμησης)

-Κυριακίδου Ελισάβετ (74 σταυροί προτίμησης)

-Μπακοπούλου Ειρήνη (64 σταυροί προτίμησης)

-Κασάπη Βασιλική (61 σταυροί προτίμησης).

Δεν κατάφεραν να εκλεγούν η Αρτεμιάδου Πολυξένη (58 σταυροί προτίμησης) και η Παπαϊωάννου Ευθυμία (58 σταυροί προτίμησης).

Στη διαδικασία για ανάδειξη νέων μελών στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας υπήρξαν και 2 λευκά ψηφοδέλτια.