Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας «OLYMPUS BANK» πληροφορήθηκαν το κλείσιμό της από το διαδίκτυο, διαβάζοντας την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, έπειτα από σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη. Ανάλογες περιπτώσεις είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια με άλλες συνεταιριστικές τράπεζες (Αχαϊκή Συν.Π.Ε., Λαμίας Συν.Π.Ε. και Λέσβου – Λήμνου Συν.Π.Ε.).

Επιβεβαιώνει το γεγονός ότι επιταχύνεται η διαδικασία συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων σε ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Παράλληλα, με την απλόχερη κρατική στήριξη, ενισχύεται ο ρόλος που έχουν στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας, με τη διοχέτευση κεφαλαίων σε άλλους κλάδους, με στόχο επίσης τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία.

Όπως σε όλο το χρηματοπιστωτικό τομέα, έτσι και τώρα με την «OLYMPUS BANK», οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, αφού μένουν ξεκρέμαστοι, με ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να χάσουν δουλειές και δικαιώματα.

Ταυτόχρονα την «πληρώνουν» και αρκετοί μικρομέτοχοι, που έχοντας την αυταπάτη της «επένδυσης» που θα τους αποφέρει κέρδη, τοποθέτησαν οικονομίες και κόπους μιας ζωής στο μετοχικό κεφάλαιο και τώρα αυτά… πάνε περίπατο! Επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση αυτή ότι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα έχει τους δικούς του ατσαλένιους νόμους που αφορούν μόνο την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το Κ.Κ.Ε., που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, απαιτεί από την κυβέρνηση εδώ και τώρα:

-Να προχωρήσει η απορρόφηση όλων των εργαζομένων από την Εθνική Τράπεζα (στην οποία μεταβιβάστηκαν οι καταθέσεις), σε υποκαταστήματα κοντά στον τόπο διαμονής τους και μέχρι σήμερα εργασίας τους.

-Να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας τους. Να αναγνωριστεί το σύνολο των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, η προϋπηρεσία τους.