Σε ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, οι Οδοντίατροι της Δράμας και όλης της Ελλάδας, σε ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, απεργούμε και απαιτούμε ισονομία και ισοτιμία.

Ζητούμε από την κυβέρνηση:

  • Να άρει, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μας.
  • Να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος μας και να επαναφέρει τις συντάξεις μας στο ίδιο επίπεδο με αυτές των υπολοίπων επιστημόνων. Αν και έχουμε καταβάλει υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές από τους άλλους επιστήμονες, οι συντάξεις που λαμβάνουμε είναι 35% μικρότερες.
  • Να μην απαξιώνει το ρόλο της μητρότητας και να αναπροσαρμόσει το σχετικό επίδομα, τουλάχιστον στο ύψος του κατώτερου μισθού. Συγκεκριμένα στα 713 €/μήνα κάθε μήνα, για διάστημα 4 μηνών, δηλαδή συνολικά 2.852 € για την απουσία από την εργασία λόγω κύησης – λοχείας. Τα σημερινά 200 €/μήνα (σύνολο 800 €), είναι εμπαιγμός για τις νέες μητέρες συναδέλφους μας.
  • Να επικρατήσουν το δίκαιο και η λογική.
  • Να μπει τέλος στην ανισότητα.

Θυμίζουμε ότι το ταμείο μας (ΤΣΑΥ), παρά τις προηγούμενες οικονομικές αφαιμάξεις που υπέστη, όταν εξαναγκάστηκε σε συνένωση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ήταν ένα εύρωστο ταμείο και παρέδωσε ικανοποιητικά αποθεματικά στον ΕΦΚΑ, χωρίς να έχει πάρει ποτέ κρατική επιδότηση. Όμως σήμερα, τα μέλη του φτάσαμε να έχουμε πολύ χαμηλές συντάξεις, αναντίστοιχες των όσων έχουμε πληρώσει μέχρι τώρα.