Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

 

  • «Επικοινωνιακό σόου για να καμουφλάρουν την πολιτική και διοικητική τους ανικανότητα»
  • «258 εργαζόμενοι θα προσληφθούν με τρόπο που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω στα μαύρα χρόνια της Δεξιάς των Μαυρογιαλούρων»

 

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δράμας για την παράδοση του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου αναφέρονται τα εξής:

Την Πέμπτη 18/6/2020, «σε μια σεμνή τελετή», όπως διαβάζουμε, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέλαβε από το Υπουργείο Υποδομών τις Φυλακές Δράμας (Νικηφόρου).

Οι πολιτικοί παράγοντες που ήταν παρόντες έβγαλαν λόγους και φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ έργο το οποίο όμως είχαν ρίξει στα βράχια για περισσότερο από 10 χρόνια. Κι αφού το έργο το ξεκόλλησε και δρομολόγησε την ολοκλήρωσή του η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν να κάνουν επικοινωνιακό σόου ακριβώς για να καμουφλάρουν την πολιτική και διοικητική τους ανικανότητα.

Θυμίζουμε ενδεικτικά πως το έργο θεμελιώθηκε το 2003, μαζί με δύο ακόμα Καταστήματα Κράτησης (Νιγρίτας και Μαλανδρίνου), τα οποία λειτούργησαν από το 2009. Αντίθετα το δικό μας το 2015, όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ούτε νομική υπόσταση, ενώ αγνοείτο ένα ολόκληρο κτήριο (το κτήριο εκπαίδευσης κρατουμένων), δεν υπήρχε βιολογικός καθαρισμός ούτε σύνδεση με ρεύμα και νερό. Όλα δρομολογήθηκαν από το 2015 έως το 2019 και σήμερα είμαστε οριστικά στην τελική ευθεία. Χρειάστηκε χρηματοδότηση 2.572.391 € από το ΤΑΧΔΙΚ το 2016 και το ΠΔ 153/2017 που έδωσε νομική υπόσταση και ίδρυσε ουσιαστικά το Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας. Με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε η προκήρυξη 258 θέσεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Το χειρότερο όμως δεν είναι το επικοινωνιακό σόου με το οποίο η Κυβέρνηση της Ν.Δ. εμπαίζει τους Δραμινούς και τις Δραμινές. Είμαστε πια συνηθισμένοι ένα χρόνο με αυτή την Κυβέρνηση να εξαφανίζει ή να διαστρεβλώνει το έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή, ακόμα και, να το οικειοποιείται! Το χειρότερο είναι πως δια στόματος της κ. Νικολάου, Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, ειπώθηκε πως «οι προσλήψεις του προσωπικού θα γίνουν πιθανότατα εκτός ΑΣΕΠ»! Για να το καταλάβει κι όποιος δεν το κατάλαβε. Η κ. Νικολάου μας είπε ότι 258 εργαζόμενοι θα προσληφθούν με τρόπο που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω στα μαύρα χρόνια της Δεξιάς των Μαυρογιαλούρων. Κι επειδή κλείνουν πονηρά το μάτι λέγοντας πως θα υπάρχουν κριτήρια εντοπιότητας στις προσλήψεις, θυμίζουμε στους πολίτες ότι η εντοπιότητα, ειδικά για το Νομό Δράμας, προβλέπεται από τον υπάρχοντα νόμο. Άρα το θέμα δεν είναι η εντοπιότητα αλλά το γεγονός πως επιδιώκουν μία διαβλητή διαδικασία προσλήψεων!

Το σωφρονιστικό μας σύστημα χρειάζεται τις Φυλακές Δράμας (Νικηφόρου) αλλά σε αυτές θα πρέπει να πρυτανεύει το Κράτος Δικαίου. Νοθεύοντας τη διαδικασία των προσλήψεων υπονομεύεται εξαρχής και το Κράτος Δικαίου.