Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, με σκοπό την εκλογή Προεδρείου του σώματος, καθώς και την ανάδειξη νέων μελών στις Επιτροπές του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής). Η συνεδρίαση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, όμως δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω του τραγικού θανάτου του Αντιδημάρχου Χρήστου Κυριακίδη τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.

Με την έναρξη της συνεδρίασης το σώμα τίμησε τη μνήμη του εκλιπόντος, τηρώντας ενός λεπτού σιγή, ενώ στο έδρανο του αείμνηστου Χρήστου Κυριακίδη κατατέθηκε ανθοδέσμη από την παράταξη «Project Δράμα 2020».

Στις αρχικές τους τοποθετήσεις τόσο ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στον Χρήστο Κυριακίδη.

Ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος υπογράμμισε: «Πραγματικά ήταν εξαίρετος συνάδελφος, ένας πολύ καλός χαρακτήρας κι ένα μοναδικό παιδί που έφυγε άδοξα από τη ζωή. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».

Ο επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης επεσήμανε: «Θέλουμε κι εμείς να εκφράσουμε τη λύπη μας για τον άδικο χαμό του συναδέλφου. Είναι τραγικό σε τόσο μικρή ηλικία να χάνεται και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο. Κι εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε καλό παράδεισο να έχει και στην οικογένειά του φυσικά κουράγιο και δύναμη».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης ανέφερε: «Εκ μέρους της παράταξής μας να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Χρήστου Κυριακίδη. Είναι πραγματικά ένα γεγονός που μας συγκλόνισε όλους ως Δημοτικό Συμβούλιο και τον καθένα ξεχωριστά σίγουρα. Είναι κρίμα, άδικο, σε τέτοια ηλικία και με αυτόν τον τρόπο να χάνεται ένας τόσο νέος άνθρωπος, που προσπαθούσε κι αυτός από τη θέση να προσφέρει στον Δήμο της Δράμας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Δραμινής γης που τον σκεπάζει».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια» κ. Λευτέρης Καλλινικίδης είπε: «Και “Η Δράμα Πρωταγωνίστρια” εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον εκλιπόντα συνάδελφο, του οποίου το παράδειγμα πρέπει να μιμηθούμε όλοι. Βεβαίως είναι βαρύ το κλίμα και για την πόλη μας και για το Δημοτικό Συμβούλιο και πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε, παρά μόνο τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια που έμεινε πίσω».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος σημείωσε: «Κι εμείς ως παράταξη θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας για τον αδόκητο χαμό του Χρήστου Κυριακίδη. Όπως ξέρετε όλοι ως παράταξη είχαμε αγεφύρωτες πολιτικές διαφορές με τον Χρήστο, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις για να φέρει εις πέρας το έργο που του είχε ανατεθεί. Έχουμε καταλάβει κι είχαμε νιώσει από την αρχή ότι είχε κάνει πάρα πολλές φιλίες με τους εργαζόμενους, αλλά και με γενικά τον κόσμο της Δράμας. Κι αυτό κάτι λέει, γιατί πέραν των όλων όσων προσπαθούμε εμείς εδώ μέσα, αυτό που μένει τελικά είναι η αγάπη του κόσμου. Και την αγάπη του κόσμου φαίνεται ότι ο Χρήστος Κυριακίδης την είχε αμέριστη. Ας είναι ελαφρύ τον χώμα που τον σκεπάζει…»