Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, με σκοπό την εκλογή Προεδρείου του σώματος, καθώς και την ανάδειξη νέων μελών στις Επιτροπές του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης, Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Στέλιος Μελισσινός, ο οποίος παρέμεινε στη θέση, και νέος Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη νομοθεσία ο Πρόεδρος προέρχεται υποχρεωτικά από τη Δημοτική Αρχή, ο Αντιπρόεδρος από τη δεύτερη κατά σειρά παράταξη και ο Γραμματέας από την τρίτη (όπου υπάρχει).

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετείχαν 30 Δημοτικοί Σύμβουλοι (σε σύνολο 33) και ο κ. Καραμπατζάκης έλαβε 25 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 5 λευκά ψηφοδέλτια, ο κ. Μελισσινός 28 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 2 λευκά ψηφοδέλτια και ο κ. Παπαδόπουλος 30 ψήφους.

Στη διαδικασία για την εκλογή νέου Προεδρείου προήδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, ο οποίος μετά την ανάδειξη νέου Προέδρου παρέδωσε τα καθήκοντα του συντονισμού της συνεδρίασης.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο νέος Πρόεδρος κ. Καραμπατζάκης ανέφερε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την τιμή που μου κάνατε να με φέρετε σε αυτήν εδώ τη θέση. Είναι δύσκολο γιατί μετά τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου, του Χρήστου, κλήθηκα να λάβω τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι γίνεται καλύτερο για την πόλη μας τα επόμενα χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή δεν βρισκόμουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήμουν ένας απλός Δραμινός, είναι αλήθεια ότι καθημερινά, μέρα με τη μέρα, το έργο του Χρήστου φαινόταν μέσα στην πόλη. Δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό. Και θα ήθελα να πιστέψετε και την άποψη ενός πρώην Αντιδημάρχου, που όλοι σας, όταν έχετε ασχοληθεί με τα κοινά κι έχετε λάβει θέσεις ευθύνης, ξέρετε ότι βλέπετε με ένα διαφορετικό μάτι την πόλη. Είναι αλήθεια ότι η δουλειά του ήταν εμφανής σε όλα τα σημεία που ήταν στη δική δικαιοδοσία και στη δική του ευθύνη. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο αυτή την προσπάθεια.

Η δική μου, πλέον, δουλειά εδώ είναι να φροντίσω το Δημοτικό Συμβούλιο για τις σχέσεις μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε συνεδριάσεις οι οποίες θα οδηγούν σε αποφάσεις που θα βοηθήσουν στο να αναπτυχθεί η πόλη σε διάφορους τομείς και προσδοκώ τη συνεργασία από όλους σας. Φυσικά γνωρίζετε ότι σε αυτή τη νέα θέση την οποία κατέχω, θα δώσω κι εγώ όλες μου τα δυνάμεις για να φανώ αντάξιός της. Σας ευχαριστώ και πάλι».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος σημείωσε: «Συγχαρητήρια. Καλώς μας ήρθες. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που ήταν άψογες οι διαδικασίες της ψηφοφορίας. Να ευχηθώ και στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο και στον Γραμματέα καλή επιτυχία, επ’ ωφελεία πάντα των Δραμινών πολιτών».

Στην αρχή της συνεδρίασης τιμήθηκε η μνήμη του Αντιδημάρχου Χρήστου Κυριακίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου (Περισσότερα ΕΔΩ).