Πλησιάζει η μέρα πληρωμής για πολλά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ όπως το επίδομα παιδιού, το επίδομα ενοικίου, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα προνοιακά επιδόματα.

Αυτή τη φορά ο λογαριασμός θα είναι φουσκωμένος καθώς θα δοθεί ως διπλό ΚΕΑ – Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη του μήνα. Την τελευταία εργάσιμη αναμένεται να πληρωθούν και η 6η και τελευταία δόση για το επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα.

Όπως συμβαίνει κάθε μήνα τα χρήματα θα πιστωθούν από την προηγούμενη το απόγευμα. Σε αυτή τη πληρωμή θα πληρωθούν διπλό ΚΕΑ οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Η έκτη και τελευταία δόση του έτους 2020 για το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου 2020, ήτοι την 31η Δεκεμβρίου, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων που καταβάλλονται πλέον στο τέλος του μήνα.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Διευκρινίζεται ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πηγή: dikaiologitika.gr