Η «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» για την Εργατική Πρωτομαγιά αναφέρονται τα εξής:

Η Εργατική Πρωτομαγιά κρατά ζωντανή τη μνήμη των αγώνων του χθες αλλά και του αύριο, ένα μήνυμα αντίστασης των εργατών στις πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων, των ιμπεριαλιστών και των διεθνών λυκοσυμμαχιών τους.

Το αίμα των εργατών που χύθηκε στο Σικάγο το 1886, στον αγώνα για το 8ωρο, υπενθυμίζει πως τίποτε δεν χαρίζεται, όποια δικαιώματα και ελευθερίες κέρδισε η εργατική τάξη, έγινε με θυσίες και συγκρούσεις, με οργανωμένους αγώνες.

Σήμερα, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία και η επιστημονική πρόοδος έχουν συνεισφέρει στην αύξηση του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, οι όροι ζωής των εργαζομένων επιδεινώνονται.

Η επίθεση του κεφαλαίου είναι συνεχής, και με κρίση και με ανάπτυξη.

Σαρώνονται μισθοί, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, ξηλώνονται δικαιώματα, ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας!

Διεξάγονται επεμβάσεις, και μας προετοιμάζουν για άλλους πολέμους.

Ολόκληρες περιοχές φλέγονται, χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται… «ξαναμοιράζοντας» τη γη, για να κάνουν πλιάτσικο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, για να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές μας, με αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα τους.

Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του εργαζόμενου ανθρώπου και στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους μας θέλουν να μας έχουν σαν κέρδη στην ειρήνη τους και σαν κρέας στα κανόνια τους στον πόλεμο!

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, ιμπεριαλιστικούς πολέμους & προσφυγιά.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!