ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΣΣΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 1990

  • «Ο Χρ. Καραγιαννίδης είναι ο υπερκομματικός, δίκαιος και άμεσος πολιτικός και ενήργησε έτσι όπως θα έπρεπε πάντα να αντιμετωπίζονται τα θέματα προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων»
  • «Είναι ο πολιτικός άντρας ο οποίος πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα και πέρα από κάθε τυχόν κομματικό ή προσωπικό όφελος, στάθηκε στο πλευρό της συγκεκριμένης Τάξης Αξιωματικών»
  • «Πεπεισμένος για την ορθότητα και το δίκαιο του αιτήματός μας, ενήργησε χωρίς να δείξει την παραμικρή απαίτηση προσωπικής ή κομματικής προβολής, δεν δίστασε ακόμη και να σταθεί απέναντι στον τότε ΥΠΕΘΑ της συγκυβέρνησης και να καταθέσει στην ΒτΕ, Βουλευτική Τροπολογία, που κανένας άλλος ίσως είχε το πολιτικό ανάστημα να το πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις»

Σε τιμητική βράβευση προς τον πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη προχώρησαν οι Αξιωματικοί ΑΣΣΥ Πολεμικού Ναυτικού κατάταξης 1990.

Στη σχετική τιμητική πλακέτα, η οποία επιδόθηκε στον κ. Καραγιαννίδη, αναφέρονται τα εξής: «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Στον αξιότιμο Βουλευτή κ. Καραγιαννίδη Χρήστο, Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, για την καθοριστική πρωτοβουλία και αποτελεσματικότητα στη ψήφιση του Άρθρου 37 του Ν. 4494/2017, με το οποίο αποκαταστάθηκε η σταδιοδρομική εξέλιξη των Αξιωματικών ΑΣΣΥ καταταγέντων 1990 των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Με τις θερμότερες ευχαριστίες μας για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη».

Στο ευχαριστήριο κείμενό τους προς τον πρ. Βουλευτή του Νομού Δράμας οι Αξιωματικοί ΑΣΣΥ Πολεμικού Ναυτικού κατάταξης 1990 αναφέρουν τα εξής:

«Η Τάξη Αξιωματικών ΑΣΣΥ κατάταξης 1990 του Πολεμικού Ναυτικού τιμά, πρώτα και κύρια, τον άνθρωπο κ. Καραγιαννίδη Χρήστο και κατά δεύτερον τον πολιτικό, Βουλευτή και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας.

Είναι ο πολιτικός άντρας ο οποίος πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα και πέρα από κάθε τυχόν κομματικό ή προσωπικό όφελος, στάθηκε στο πλευρό της συγκεκριμένης Τάξης Αξιωματικών και μετά την εξέταση και διαπίστωση της ορθότητας των επιχειρημάτων τους, πρωτεργάτησε και πρωτοστάτησε στις κοινοβουλευτικές διεργασίες για την ψήφιση άρθρου με το οποίο αποκαταστάθηκε η Σταδιοδρομική Εξέλιξη των εν λόγω Αξιωματικών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκείνο που μεγιστοποιεί την προσφορά του κ. Καραγιαννίδη Χρήστου είναι ότι, πεπεισμένος για την ορθότητα και το δίκαιο του αιτήματός μας, ενήργησε χωρίς να δείξει την παραμικρή απαίτηση προσωπικής ή κομματικής προβολής, δεν δίστασε ακόμη και να σταθεί απέναντι στον τότε ΥΠΕΘΑ της συγκυβέρνησης και να καταθέσει στην ΒτΕ, Βουλευτική Τροπολογία, που κανένας άλλος ίσως είχε το πολιτικό ανάστημα να το πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Εμείς που μέσω αυτής της συνεργασίας, τον ζήσαμε από κοντά, διαπιστώσαμε ότι ο κ. Καραγιαννίδης Χρήστος είναι ο υπερκομματικός, δίκαιος και άμεσος πολιτικός και ενήργησε έτσι όπως θα έπρεπε πάντα να αντιμετωπίζονται τα θέματα προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι ο πολιτικός που καθ’ όλη την διάρκεια εξέτασης του θέματος, μέχρι και την ολοκλήρωση του τον Οκτώβριο του 2017, δεν μας αντιμετώπισε με το “κομπιουτεράκι” για το πόσα “ψηφαλάκια” θα αποκομίσει το κόμμα ή και ο ίδιος απ’ αυτή την ιστορία.

Είναι ο πολιτικός ο οποίος, κατά την διάρκεια των διεργασιών και εν μέσω των όποιων αντιδράσεων δέχτηκε μέχρι και την τελική ψήφιση, δεν μας αντιμετώπισε όπως κάποιοι άλλοι Κυβερνητικοί Βουλευτές, στο παρελθόν αλλά και το παρόν, οι οποίοι δεν επιθυμούν να έρθουν σε κόντρα με τον εκάστοτε Υπουργό.

Είναι ο πολιτικός ο οποίος έχει αμεσότητα με τον κάθε πολίτη, χωρίς την τυχόν αναγκαία συνθήκη αυτός αποκλειστικά να προέρχεται από την δική του εκλογική περιφέρεια.

Όλοι αυτοί, είναι οι λόγοι οι οποίοι μας έκαναν να ξεχωρίσουμε τον κ. Καραγιαννίδη Χρήστο ως πολιτικό και ως άνθρωπο και ως ελάχιστο “ευχαριστώ” να τον τιμήσουμε για αυτή του την προσφορά.

Κλείνοντας με την ελπίδα να υπάρξουν και άλλοι, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν με ανάλογο τρόπο τα εκατοντάδες, δίκαια και μόνο θέματα, που ταλαιπωρούν τους πολίτες, να ευχηθούμε στον συγκεκριμένο προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία και κάθε επιτυχία στα έργα και τους στόχους του».