ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΥΦΗΜΩΝ ΜΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

 

Εκδήλωση απονομής τιμητικών βραβεύσεων σε εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου στο Διοικητήριο. Ο κ. Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας/Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Α.Μ.Θ. προχώρησε σε απονομή εύφημων μνειών στις εθελοντικές οργανώσεις της Π.Ε. Δράμας για την συνεισφορά τους στην Πολιτική Προστασία της περιοχής του Νομού Δράμας.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν η Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Σαμαρείτες Δράμας, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών και Φίλων Δράμας, ο Σύλλογος Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους (ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.) Δράμας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Προσοτσάνης, η Λέσχη Καταδρομέων Δράμας και η Οικολογική Κίνηση Δράμας.

Η απονομή εύφημων μνειών αφορούσε τη συμμετοχή των συγκεκριμένων οργανώσεων σε δράσεις φύλαξης και περιφρούρησης των ευαίσθητων περιαστικών δασυλλίων του Νομού κατά το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2020, καθώς και την προσφορά τους σε άλλες δράσεις Πολιτικής Προστασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αφορούσε τη συμβολή των οργανώσεων την προηγούμενη χρονιά, όμως δεν πραγματοποιήθηκε νωρίτερα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Παπαδόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση έκανε λόγο για «επιβεβλημένο ευχαριστώ» και για «αναγνώριση από την επίσημη Πολιτεία» της συνεισφοράς που είχαν οι εθελοντικές οργανώσεις σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας πως «ο εθελοντισμός λείπει από την κοινωνία μας γενικά και τείνει να εξαφανιστεί».

Παρών στην εκδήλωση, συμμετέχοντας και στην απονομή των εύφημων μνειών, ήταν και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχος Δανιήλ Στούπας. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Στούπας σημείωσε πως «μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντών έχουν εκπαιδευτεί και έχουν πιστοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία», ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει άριστη συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις όλα τα χρόνια, εκφράζοντας την ευχή αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων εκπροσώπων των εθελοντικών οργανώσεων και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των εύφημων μνειών από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαδόπουλο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Στούπα.

Τοις εύφημες μνείες παρέλαβαν, ως εκπρόσωποι των τιμηθέντων εθελοντικών οργανώσεων, οι κυρίες Ελπινίκη Τσακμάκη (Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Δράμας) και Πελαγία Παπαδοπούλου (Ε.Δ.Ε.Ο.), καθώς και οι κ.κ. Στέλιος Μελισσινός (Οικολογική Κίνηση Δράμας), Κωνσταντίνος Τομπαλίδης (Ε.Ε.Σ. – Σαμαρείτες Δράμας και Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών & Φίλων Δράμας), Χρήστος Μαδεμλής (Λέσχη Καταδρομέων Δράμας), Γεώργιος Ελευθεριάδης (Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας) και Δημήτριος Νάστος (Κυνηγετικός Σύλλογος Προσοτσάνης).

Μετά το τέλος της απονομής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Με την εθελοντική προσφορά αυτών των οργανώσεων και των μελών τους, στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, πετύχαμε ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής προστασίας-πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης δασικών και άλλων πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο. Ο εθελοντισμός στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, που αφορά την υποστήριξη δράσεων πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης καταστροφών, αλλά και σε άλλους τομείς δραστηριότητας, βασίζεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών, σε μία κίνηση καλής θέλησης, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, με αίσθημα αλληλεγγύης. Επειδή ο εθελοντισμός αποτελεί την αυτόβουλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών, που δραστηριοποιούνται για βελτίωση των συνθηκών της κοινωνίας στην οποία ζούμε, πρέπει να ενθαρρύνεται με κάθε τρόπο».