ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΔΩΡΕΩΝ) ΕΙΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟΥ ΕΙΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

 

Κλειστό παραμένει το Κολυμβητήριο της Δράμας από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 και είναι άγνωστο πότε θα ξανανοίξει και πότε θα δοθεί εκ νέου προς χρήση στους συλλόγους και στους αθλητές που το χρησιμοποιούσαν. Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δράμας, η οποία έχει θυροκολληθεί στην είσοδο του Κολυμβητηρίου, αναφέρονται τα εξής: «ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 09/10/2020 ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ».

Θρυαλλίδα των πρόσφατων εξελίξεων αποτέλεσε η πρόσφατη (κατά πλειοψηφία) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, στις 28 Σεπτεμβρίου 2020. Σε εκείνη τη συνεδρίαση απασχόλησαν το σώμα πολλά θέματα σχετικά με την παραχώρηση χρήσης αθλητικών χώρων, μεταξύ των οποίων και το Κολυμβητήριο, σε αθλητικούς συλλόγους. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας υπόψη γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας, δεν ενέκριναν την παραχώρηση χρήσης, ζητώντας να υπάρξουν προηγουμένως εκθέσεις καταλληλότητας για κάθε αθλητική εγκατάσταση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ειδικότερα για το Κολυμβητήριο (αλλά και για το Δημοτικό Στάδιο), η Κοινότητα Δράμας είχε απευθύνει έγγραφα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ζητώντας διευκρινίσεις για ζητήματα που σχετίζονται με αυτά. Για αυτό και στις αποφάσεις που έλαβε σχετικά με τις γνωμοδοτήσεις παραχώρησης των δύο προαναφερθέντων αθλητικών εγκαταστάσεων, το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναβολή λήψης απόφασης. Έτσι, και το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας κατά πλειοψηφία δεν συναίνεσε στην παραχώρησή τους.

Πάντως, η ουσία των προβλημάτων για το Κολυμβητήριο ανάγονται σε βάθος δεκαετιών, πιθανότατα από το χρόνο κατασκευής του, καθώς, όπως έχει ειπωθεί δημόσια σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρχαν εξ αρχής ατέλειες, οι οποίες σε βάθος χρόνου μεγάλωναν.

Όπως ήταν φυσικό, το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου αποτέλεσε το έναυσμα για ένα «γαϊτανάκι» απόδοσης πολιτικών ευθυνών, όμως είναι πραγματικά υπό διερεύνηση αν στην υπόθεση υπάρχει έδαφος για πολιτική εκμετάλλευση και αποκόμιση πολιτικών οφελών. Κι αυτό γιατί, όσοι χρησιμοποιούσαν το Κολυμβητήριο λιγότερο νοιάζονται για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και περισσότερο για το πώς αυτή η κατάσταση θα διορθωθεί. Σε αυτό το πνεύμα είναι, άλλωστε, και το περιεχόμενο ανάρτησης του Κολυμβητικού Συλλόγου Δράμας (ενός από τους δύο συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Κολυμβητήριο – ο άλλος είναι ο Δράμα 1986). Στην ανάρτησή του, λοιπόν, ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια φορά είμαστε θύματα των παραταξιακών αντιπαραθέσεων. Δυστυχώς το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας…». Και είναι η φράση περί «παραταξιακών αντιπαραθέσεων» που φαίνεται πως βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και όχι μόνο τη Δημοτική Αρχή. Η κατάσταση βέβαια αποσαφηνίζεται πλήρως με νεότερη ανακοίνωση – ανάρτηση του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας, στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής: «…για πολλοστή φορά είμαστε θύματα της διαρκούς και διαχρονικής απραξίας όλων αυτών που πέρασαν από την διοίκηση αλλά και τις αντιπολιτεύσεις του Δήμου Δράμας και τις υπηρεσίες αυτού, στο θέμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Θύματα ακόμη και αυτών που μπροστά στην επιθυμία τους να διοικήσουν τον Δήμο, χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο ως πεδίο στείρας αντιπαράθεσης έστω και εάν υποκριτικά δηλώνουν δημόσια το αντίθετο…» (αναλυτικά η ανακοίνωση του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας στη σελίδα 23 της εφημερίδας).

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου, υπήρξαν πλήθος δηλώσεων, ανακοινώσεων, αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από πλευράς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Οι παρατάξεις «πόλη+ζωή» και «Project Δράμα 2020» έθεσαν στο στόχαστρο της κριτικής τους τη Δημοτική Αρχή, ενώ η παράταξη «Project Δράμα 2020» – έχοντας το πλεονέκτημα ότι ουδέποτε έχει ασκήσει διοίκηση- επέρριψε ευθύνες τόσο στη νυν Δημοτική Αρχή όσο, όμως, και στην «πόλη+ζωή», που διοίκησε την περίοδο 2011-2014. Από την άλλη, η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» απλά υπενθύμισε τις θέσεις της για το θέμα του Κολυμβητηρίου, όπως τις είχε παρουσιάσει πριν από χρόνια. Και οφείλει κανείς να της αναγνωρίσει ότι ήταν η πρώτη που έθεσε στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της καθαίρεσης της στέγης του Κολυμβητηρίου, καθώς σε ανακοίνωσή της, το Νοέμβριο του 2017 ζητούσε «την αποξήλωση της παράνομης στέγης» και την «τοποθέτηση προσωρινού προστατευτικού καλύμματος για την αντιμετώπιση των χειμερινών συνθηκών».

Ανατρέχοντας στις δημόσιες συζητήσεις για το Κολυμβητήριο, εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να γίνει κατανοητό σημαντικό κομμάτι των παθογενειών που υπήρξαν εδώ και δεκαετίες και οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Το Νοέμβριο του 2017, λόγω πτώσης σαθρού τεμαχίου της εσωτερικής επικάλυψης της τοιχοποιίας, το Κολυμβητήριο παρέμεινε κλειστό για περίπου ένα μήνα, ανοίγοντας εκ νέου μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών, με έξοδα του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Νοεμβρίου 2017 το θέμα του Κολυμβητηρίου απασχόλησε επί μακρόν το σώμα. Στη συζήτηση που είχε αναπτυχθεί, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε πως «το Κολυμβητήριο παραδόθηκε σε εμάς χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, ούτε και με τα χρήματα που απαιτούνται» και πρόσθεσε: «Το θέμα της στατικής επάρκειας δεν το ακούμπησε κανείς. Ούτε οι προηγούμενοι». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα λεγόμενα του τότε Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Γιάννη Καψημάλη, ο οποίος είχε σημειώσει πως οι αθλητικοί χώροι παραχωρήθηκαν από το κράτος στους Δήμους το 2011 και έναν χρόνο μετά, το 2012, το ίδιο το κράτος άλλαξε τη νομοθεσία και για οποιαδήποτε μεταβίβαση απαιτείται πλέον βεβαίωση μη αυθαιρεσίας. «Το κράτος έδωσε αυθαίρετες κατασκευές στους Δήμους και αυτοί φορτώθηκαν αυθαίρετες κατασκευές» ανέφερε ο κ. Καψημάλης και χαρακτήρισε το πρόβλημα ως «προίκα από το επίσημο κράτος». Ο τότε Αντιδήμαρχος Αθλητισμού είχε ακόμη αναφέρει πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο καθαίρεσης της σκεπής, τονίζοντας ότι το Κολυμβητήριο κατασκευάστηκε περί το 1980 («Αχιλλέας Καραμανλής γράφει η επιγραφή») και από τότε «το μόνο που έχει γίνει στο κτήριο είναι να προστεθεί αυθαίρετα μια στέγη».

Το θέμα του Κολυμβητηρίου επανήλθε στην επικαιρότητα στις 6 Μαρτίου του 2019, όταν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκε πολιτικός μηχανικός, ως εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την «Εκπόνηση εργαστηριακών ελέγχων για την αποτίμηση της στατικής επάρκειας του κλειστού κολυμβητηρίου Δήμου Δράμας». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σε εκείνη τη συνεδρίαση, το Κολυμβητήριο παρουσιάζει διάφορα προβλήματα τόσο στις κερκίδες, οι οποίες κατασκευάστηκαν το 1978, όσο και στο περιμετρικό κέλυφος και στη στέγη, που κατασκευάστηκαν το 1989. Όπως ειπώθηκε τότε, υπάρχουν προβλήματα διάβρωσης, ενώ το σημαντικότερο εύρημα εντοπίζεται στο στατικό σύστημα των κερκίδων, καθιστώντας τες ευάλωτες σε περίπτωση σεισμού. Βέβαια, όπως είχαν σημειώσει οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, το Κολυμβητήριο εξ αρχής είχε σχεδιαστικές ατέλειες, που επέτειναν με την πάροδο των χρόνων τα όποια προβλήματα φθοράς. Χαρακτηριστικό εκείνης της συνεδρίασης ήταν και το σημείο που ρωτήθηκε ο πολιτικός μηχανικός – μελετητής αν μετά τα ευρήματα της μελέτης, θα πήγαινε τα παιδιά του στο Κολυμβητήριο, γνωρίζοντας τα προβλήματα που αυτό έχει, με τον ίδιο να απαντά πως αν γνώριζε ότι σε χρονικό διάστημα ενός χρόνου θα δημιουργούνταν προσωρινή ενίσχυση, θα τα πήγαινε, αλλά ο ίδιος θα έθετε ένα χρονικό όριο.

 

Πως θα είναι η επόμενη ημέρα για το Κολυμβητήριο

 

Ήδη από πλευράς Δήμου Δράμας «τρέχει» η διαδικασία του διαγωνισμού του έργου «Ενίσχυση φέροντος οργανισμού κερκίδων κλειστού Κολυμβητηρίου» συνολικού προϋπολογισμού 90.250 ευρώ με ΦΠΑ. Οι όροι δημοπράτησης έχουν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και προχωρά η διαδικασία για ανάδειξη αναδόχου.

Όσον αφορά τα προβλήματα που παρουσιάζει η στέγη, η καθαίρεσή της μοιάζει να είναι αναπόφευκτη. Το αν θα προχωρήσει η τοποθέτηση νέου (ασφαλούς) καλύμματος φαίνεται να εξαρτάται από το κατά πόσο άμεσα θα προχωρήσει η διαδικασία για δημιουργία νέου Κολυμβητηρίου, μέσω δωρεών. Άλλωστε, κατά το παρελθόν, σχετικά με τη δημιουργία νέου Κολυμβητηρίου, έχουν ακουστεί δημόσια ότι επιθυμούν να συνεισφέρουν οι σύγχρονοι Δραμινού ευεργέτες κ. Κώστας Αποστολίδης και κ. Άρης Θεοδωρίδης, καθώς και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Εφόσον η διαδικασία για τη δημιουργία νέου Κολυμβητηρίου προχωρήσει άμεσα, τότε το υπάρχον, μετά την καθαίρεση της στέγης του, θα παραμείνει ανοιχτό για χρήση κατά τους θερινούς μήνες, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί και το καινούργιο. Από την άλλη, αν κριθεί πως οι διαδικασίες για τη δημιουργία νέου Κολυμβητηρίου απαιτούν επιπλέον χρόνο, τότε λογικά, μετά την καθαίρεση της στέγης του υπάρχοντος, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κάλυψή του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική Αρχή ήδη βρίσκεται σε επαφές με ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία και ενδιαφέρονται να στηρίξουν τη Δράμα, μέσω της δημιουργίας (και) ενός νέου Κολυμβητηρίου.

 

«Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι η μοναδική που ανέλαβε την ευθύνη να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Κολυμβητηρίου»

 

Το ζήτημα του Κολυμβητηρίου εδώ και χρόνια αποτελούσε μια «καυτή πατάτα» για τον Δήμο Δράμας και οι γνωρίζοντες την κατάσταση ανέμεναν πότε το θέμα θα φτάσει σε τέτοιο σημείο που το (προσωρινό) λουκέτο θα ήταν δεδομένο.

Η νυν Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αναστασία Τόλιου είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος μόλις 13 μήνες, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα κατέχει και τη θέση της Αντιδημάρχου. Πλέον, καλείται, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τη Δημοτική Αρχή και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, να βρει λύση και να προχωρήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διαδικασίες για προβλήματα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, έτσι ώστε το Κολυμβητήριο να ξανανοίξει. Το τι θα συμβεί προφανώς και είναι άγνωστο. Όμως αυτό που αναγνωρίζεται στην Αντιδήμαρχο του Δήμου Δράμας τη δεδομένη χρονική στιγμή, ακόμη και από πολιτικούς αντιπάλους είναι ότι η ίδια δεν κρύφτηκε (σε σχετική ανάρτηση από το «Project Δράμα 2020» αναφέρεται πως ανέλαβε «…να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά…»).

Σε δήλωσή της για το Κολυμβητήριο, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, η κ. Τόλιου ανέφερε τα εξής:

«Έχοντας επιλέξει από καιρό τον δρόμο της ειλικρίνειας και της ευθύτητας απέναντι στους Δραμινούς πολίτες, αισθάνομαι την υποχρέωση να αναφερθώ σε όσα διαδραματίζονται στον χώρο του κολυμβητηρίου προκειμένου να αποσαφηνισθούν όλα όσα περιγράφονται σε δημοσιεύματα και διαδικτυακά σχόλια τις τελευταίες ημέρες.

Πρέπει εξ’ αρχής να επισημάνω ότι ενώ τα προβλήματα στη δομή και τη χρήση του κολυμβητηρίου χρονίζουν ήδη από την εποχή της ανέγερσης του κτιρίου την δεκαετία του ‘80, η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι η μοναδική που ανέλαβε την ευθύνη να ασχοληθεί με αυτά, να εξετάσει και να υλοποιήσει τις απαραίτητες λύσεις.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου ανέλαβε την πρωτοβουλία και μερίμνησε να εκπονηθεί μελέτη που αποκάλυψε για πρώτη φορά και τεκμηρίωσε επιστημονικά τις αντοχές και τα δομικά προβλήματα του κολυμβητηρίου.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο ζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Σεπτεμβρίου την παραχώρηση χρήσης των δημοτικών ακινήτων στα αθλητικά σωματεία βασιζόμενοι στην παράταση αδειοδότησης σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση γνωρίζοντας πως θα είναι για μικρής χρονικής διάρκειας μιας και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεση του έργου “ενίσχυση φέροντος οργανισμού κερκίδων κλειστού κολυμβητηρίου” προϋπολογισμού 90.250.00 €.

Παρ’ όλα αυτά στην πλειοψηφία τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντιτάχθηκαν στην παραχώρηση με αρνητική ψήφο όταν τέθηκε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σεβόμενοι τις διαδικασίες και το ανώτερο δημοκρατικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε την αναστολή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Επειδή κοιτάμε στα μάτια τους Δραμινούς και τα σωματεία, κι επειδή επενδύουμε στον Αθλητισμό με έργα και όχι με λόγια διαβεβαιώνουμε πως είμαστε η Δημοτική Αρχή που ασχολήθηκε με τη μόνιμη και οριστική αδειοδότηση των γηπέδων εξασφαλίζοντας το ποσό του 1.127.000,00 € για το σκοπό αυτό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο βελτίωσης όλων των εγκαταστάσεών μας. Επίσης άμεσα ολοκληρώνεται η δημοπράτηση για την κατασκευή νέου ταρτάν του δημοτικού σταδίου προϋπολογισμού 600.000 €.

Αναμένουμε και ελπίζουμε να έχουμε ακόμη πιο ελπιδοφόρες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες μέσα από τις ζυμώσεις και τις συναντήσεις που κάνουμε και έχουμε προγραμματίσει προσδοκώντας ταυτόχρονα σε μια πιο ειλικρινή αντιμετώπιση των θεμάτων εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προκειμένου αφενός να μην υιοθετούνται ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, αφετέρου να οδηγήσουμε όλοι μαζί τον τοπικό Αθλητισμό στην νέα, καλύτερη εποχή του».

 

Η ευκαιρία που χάθηκε, παρά τις προσπάθειες του πρ. Βουλευτή Χρ. Καραγιαννίδη

 

Σε αυτό το διάβα των χρόνων και όσων έχουν συμβεί για το Κολυμβητήριο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας στις 11 Ιουλίου 2018. Τότε, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος είχε αποκαλύψει πως βρισκόταν σε στενή συνεργασία με τον τότε Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Καραγιαννίδη για δημιουργία νέου Κολυμβητηρίου στη Δράμα. Μάλιστα, ο κ. Καραγιαννίδης είχε αναλάβει πρωτοβουλία για εξεύρεση και παραχώρηση χώρου, όπου θα δημιουργούνταν το νέο Κολυμβητήριο. Μάλιστα σχεδιάζονταν να κατασκευαστεί στην έκταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή το γήπεδο «Αβέρωφ», στην οδό Ιπποκράτους. Πρόκειται για χώρο που ανήκε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και χάρη στις επαφές του κ. Καραγιαννίδη με τον τότε Πρόεδρο του Κέντρου κ. Σωτήρη Σωτηριάδη είχε δοθεί το «πράσινο φως» για την παραχώρηση της έκτασης. Μάλιστα, ο κ. Καραγιαννίδης είχε προχωρήσει και σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες και με την τότε Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσίογλου, η οποία θα έπρεπε κι αυτή να συναινέσει για την παραχώρηση του χώρου. Όπως είχε ειπωθεί σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου θα συνέφεραν η εταιρεία Raycap, αλλά και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Όμως, ο τότε σχεδιασμός, άγνωστος γιατί, δεν προχώρησε.

Όσον αφορά την εμπλοκή του ευπατρίδη εφοπλιστή κ. Άρη Θεοδωρίδη στην κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου, πάλι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε γίνει γνωστό πως τον Οκτώβριο του 2019 είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα του κ. Θεοδωρίδη με τον Δήμαρχο κ. Μαμσάκο και με τον επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση, όπου συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής νέου Κολυμβητηρίου. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν φαίνεται να υπήρξε κάτι νεότερο στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε.