ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Αριθ. 6: Είναι ίσως η μοναδική κάρτα μέλους με αριθ. 6 που σώζεται της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας, που ανήκει και υπάρχει του θανόντα φαρμακοποιού Σωτηριάδη Απόστολου, που η σύζυγός του την κρατάει ως ενθύμιο με αναμνήσεις για όλους τους «παλιούς» που πρόσφεραν εθελοντική εργασία στην Λέσχη και αναπολούμε –αφού δεν γίνεται αναφορά ονομάτων- ούτε πρόσκληση κατά την έναρξη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Αριθ. 6: Χλευαστικά σχόλια όταν στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ήταν 6 μηνών πολιτικός κρατούμενος της Χούντας!!! Μάλιστα μετά την Πρωθυπουργία του το επανέλαβαν και τα κρατικά κανάλια!!!

Αριθ. 6: Στα 6 μέτρα με το περιβόητο Γ’ ψήφισμα (18-6-1946), «το ψήφισμα του τρόμου», που οδήγησε στα Στρατοδικεία και στο εκτελεστικό απόσπασμα χιλιάδες κομμουνιστές με την μέθοδο του τυφεκισμού από άγημα στρατιωτών ή ταγματασφαλιτών του Αστικούς Κράτους Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας (θάνατος στα 6 μέτρα 3 μέρες από την αναγγελία της απόφασης για τους λαϊκούς αγωνιστές).

Αριθ. 6: Έξι απαράδεκτες σιωπές του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

  1. Μείωση ΕΝΦΙΑ, αλλά από του χρόνου αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Άρα τι θα συμβεί; Σιωπή.
  2. Ρύθμιση 120 δόσεων που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. θα μεταφέρει τα φορολογικά βάρη στο λαό; Και δω σιωπή, διότι το φορολογικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης «φωνάζει για τους στόχους» (Δ. Κουτσούμπας)
  3. Στην ΔΕΘ για το Ασφαλιστικό. Σιωπή.
  4. Ποια η τύχη της λεγόμενης από ΣΥΡΙΖΑ 13η σύνταξης; Σιωπή.
  5. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου ούτε μειώνεται ούτε καταργείται. Τι θα ακολουθήσει; Σιωπή.
  6. Για την εισφορά αλληλεγγύης και την μείωση του αφορολόγητου μόνο σιωπή.

Αυτό είναι το Επιτελικό Κράτος της Δεξιάς.