ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Στη χώρα μας οι περισσότεροι πολίτες μετακινούμαστε με μοτοποδήλατο (λόγω μη οικονομικής δυνατότητας αγοράς αυτοκινήτου).

Άρα πρέπει να λέμε «ευχαριστώ» για την αύξηση της τιμής των καυσίμων! Άλλωστε και 2,5 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν αυτοκίνητο. Άρα δεν θα ωφελούνταν με τη μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα. Τάδε έφη Θ. Σκυλακάκης, Υπουργός της Ν.Δ.

Με τη μεγάλη ανεργία που υπάρχει, πολλοί αναγκάζονται να κάνουν κάποιο μεροκάματο σε κάπως μακρινές αποστάσεις –αφού δεν υπάρχει συγκοινωνία- και αναγκάζονται να αγοράσουν φθηνά αυτοκίνητα. Οπότε ο κ. Σκυλακάκης λέει: οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα και εάν μειώσουμε τον φόρο θα επωφεληθούν οι πλούσιοι… Άρα ο άνθρωπος… Έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης.

Για να δούμε και τι γράφουν στο διαδίκτυο: Νεοφιλελευθερισμός = παραλογισμός – επιχείρηση, ακρίβεια, βενζίνη, Σκυλακάκης.

Όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό ήταν εκατομμυριούχοι!

Δήλωση Θ. Σκυλακάκη: «Προοδευτικός» φόρος στα καύσιμα.

Δήλωση Θ. Σκυλακάκη: «Ενδεικτική» αντίληψη των «ρετιρέ» που η Κυβέρνηση έδειξε ότι ασπάζεται και έτσι λειτουργεί πολιτικά κ.α.

Ο Υπουργός Θ. Σκυλακάκης ήταν ο τελευταίος του φιλελεύθερου κόμματος «Δράση» ως Πρόεδρος, το οποίο είχε ιδρύσει ο Στ. Μάνος, που μαζί εξύβριζαν τη Ν.Δ. Τώρα βέβαια τον έχρισαν Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών!

Ο Πρωθυπουργός με «δώρα» δείγμα της «ελιτίστικης» αντίληψης της Κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές δείχνει το πολιτικό στίγμα της Ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας. Έχουν μετατρέψει τη Ν.Δ. από το κόμμα της λαϊκής Δεξιάς σε «εκφραστή» των «ρετιρέ» (Antinews).

Όσον για τον Νομό μας είναι πρώτος στη φτώχεια και στη μετανάστευση λόγω ανεργίας και πολίτες μας θέλουν κυβερνώντες να ενδιαφέρονται για τις ανάγκες των φτωχών και όχι των πλουσίων.

ΥΓ. Το θαυμαστικό είναι σημείο στίξης που το βάζουμε στο τέλος της πρότασης και το χρησιμοποιούμε ή για θαυμασμό ή για χαρά ή για ειρωνεία ή για προσταγή ή για αποδοκιμασία…