Η σημερινή έκδοση (Κυριακή 14 Φεβρουαρίου) της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” φιλοξενεί στις σελίδες της και συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. Ο τίτλος της συνέντευξης στη δημοσιογράφο κ. Φώφη Γιωτάκη έχει ως εξής: “Η οικονομία θα αντέξει, η κοινωνία θα βγει όρθια”.

Ο κ. Καραμανλής μιλάει στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” και παρουσιάζει το σχέδιο για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής στις συγκοινωνίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ αναφέρεται και στις αντοχές της ελληνικής οικονομίας εν μέσω πανδημίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο παρουσιάζουν τα όσα αναφέρει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη.

Έτσι, στην ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Γιωτάκη, “πέραν των πιο εμβληματικών, υπάρχουν και άλλα έργα υποδομής που θεωρείτε ότι θα αναζωογονήσουν την αγορά;”, ο κ. Καραμανλής απαντάει ως εξής:

“Στο πλάνο μας περιλαμβάνεται μια σειρά από μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα που αλλάζουν την πραγματικότητα ολόκληρων περιοχών και ταυτόχρονα δίνουν τεράστια αναπτυξιακή ώθηση. Από το Καλαμάτα – Ριζόμυλος έως το Δράμα – Αμφίπολη. Από τα εγγειοβελτιωτικά έργα Αμβρακίας – Αμφιλοχίας έως το φράγμα του Μυρτού στο Λασίθι ή τα έργα ύδρευσης στην Κέρκυρα”.

Αφού στη συνέχεια αναφέρει και μια ακόμη σειρά έργων, ο κ. Καραμανλής καταλήγει στην απάντησή του λέγοντας: “Έργα που λύνουν προβλήματα, προσφέρουν ποιότητα ζωής, βοηθούν στην κοινωνία, στηρίζουν την οικονομία. Πάντα με σταθερή προτεραιότητά μας την καθημερινότητα του πολίτη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη ονομαστική αναφορά του κ. Καραμανλή το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί και η ομιλία του στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης (Λεπτομέρειες ΕΔΩ).