Στη σημερινή (14/2) έκδοση της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» φιλοξενούνται δηλώσεις της Δραμινής Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι, εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Άννα Κορακάκη μιλάει στη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Σπανέα για το πόσο την έχει επηρεάσει το lockdown και η έλλειψη αγώνων, για το αν πρέπει να διεξαχθούν και πως πιστεύει πως βιώσει η ίδια τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος της.

«Επώδυνη η συμμετοχή σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, χωρίς αγώνες»

Συγκεκριμένα, για το πόσο την έχει επηρεάσει το lockdown, η Άννα Κορακάκη ανέφερε στη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Σπανέα: ««Είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά αυτό δεν μπορεί να πιστοποιηθεί, καθώς κλείνω ένα χρόνο χωρίς αγώνες. Πέρυσι το Μάρτιο είδα το lockdown σας ένα διάλειμμα από την αγωνιστική δραστηριότητα. Σήμερα όμως είναι επώδυνο. Για εμένα το δυσκολότερο δεν είναι που θα ταξιδέψω σε άλλη ήπειρο, ενώ υπάρχει μια πανδημία, αλλά το ότι θα πάρω μέρος σε μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση χωρίς αγώνες. Ακόμα και να υπάρξουν 2-3 μέχρι τον Ιούνιο, δεν είναι αρκετό για να δεις τι πρέπει να διορθώσεις. Διαφορετικά είναι να ρίχνεις σε προπόνηση και διαφορετικά σε αγώνα».

«Παράξενο να είναι άδειες οι κερκίδες»

Σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν στους Αγώνες και πόσο θα την επηρεάσουν το χρυσό κορίτσι του Δραμινού αθλητισμού σημείωσε στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”: «Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Μαθαίνουμε ότι ενδέχεται να μην υπάρχουν θεατές. Το δικό μας άθλημα στις μεγάλες διοργανώσεις έχει θεατές. Έχω ακόμη στα αυτιά μου τις φωνές από τους θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θα μου φανεί παράξενο να είναι άδειες οι κερκίδες. Στο Τόκιο όλα θα είναι διαφορετικά ακόμα και σε θέμα ψυχολογίας».

«Τρομάζω μήπως πάθει κάτι ο πατέρας μου»

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Σπανέα για το τι είναι αυτό που την τρομάζει και τη φοβίζει, η Δραμινή αθλήτρια της σκοποβολής επεσήμανε: «Τρομάζω μήπως πάθουν κάτι οι δικοί μου άνθρωποι. Ιδιαίτερα για τον πατέρα μου που είναι ο προπονητής μου. Έχω μεγάλο άγχος μη γίνει κάτι και νοσήσει αυτός. Είναι στιγμές που νιώθω ακόμα και, σε εισαγωγικά, ένοχη που θα πρέπει να είναι μαζί μου και να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι μέσα σε πανδημία. Νιώθω σα να τον εκθέτω σε κίνδυνο. Αυτό είναι που με φοβίζει περισσότερο από όλα».

«Δεν ξέρουμε όχι τι θα συμβεί σε πέντε μήνες, αλλά τι θα γίνει σε πέντε ημέρες»

Τέλος, για το θέμα αυτής καθεαυτής της διοργάνωσης και κατά πόσο πρέπει να πραγματοποιηθεί, η Άννα Κορακάκη δήλωσε στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”: «Εάν η επιστημονική κοινότητα με αντικειμενικά κριτήρια κρίνει ότι με αυτά τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα η διεξαγωγή των Αγώνων θα είναι ασφαλής, τότε να διεξαχθούν. Από εκεί και πέρα, εάν υπάρχει κίνδυνος να νοσήσουν και να κινδυνεύσουν έστω και ελάχιστοι άνθρωποι, τότε να μη γίνουν. Αυτό μπορώ να πω σήμερα. Ο, όπως τον αποκαλούν, “αόρατος εχθρός” αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα και δεν ξέρουμε όχι τι θα συμβεί σε πέντε μήνες, αλλά τι θα γίνει σε πέντε ημέρες. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση, οπότε είναι λογικό να ζούμε και πρωτόγνωρες στιγμές».