Αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμένων υγειονομικών που βρέθηκαν θετικοί με κορονοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με τον αεριθμό των εμβολιασμένων υγειονομικών που έχουν βρεθεί θετικοί με κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr ο αριθμός τους έχει φτάσει πλέον τους 10 – αρχικά είχε γίνει λόγος για 7 – ενώ η ανησυχία που υπάρχει είναι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στους 10 θετικούς στον κορονοϊό υγειονομικούς βρίσκονται νοσηλευτέςγιατροί και παραϊατρικό προσωπικό, οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα. Σοβαρότερη αντίθετα φαίνεται είναι η περίπτωση μιας νοσηλεύτριας, η οποία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Α’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ».

Τα κρούσματα φέρονται να έγιναν γνωστά την περασμένη Κυριακή και από τότε οι εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ενώ στο «ΑΧΕΠ» η κυρίαρχη ερώτηση στα χείλη όλων είναι αν οι υγειονομικοί είχαν εμπλοκή στο θέμα που έχει προκύψει με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή όχι με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

H διοίκηση του ΑΧΕΠΑ

Δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο Covid-19 ή νοσηλεία, αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου, επικαλούμενη σημερινά δεδομένα και στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, στις 20 Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 11 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι τρεις εμβολιασμένοι, και τέθηκαν σε καραντίνα.

«Οι απουσίες εμβολιασθέντων εργαζομένων, που εμφανίζουν θετικό μοριακό τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που αποτελεί πιθανή περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου έως σήμερα. Η διοίκηση του Νοσοκομείου, επικαλούμενη στοιχεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Λοιμώξεων διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την περασμένη Κυριακή (5/9) εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα, προχώρησαν σε PCR test και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ μετά τα κρούσματα σε συναδέλφους τους

«Στην ουσία το μύθευμα της “βόμβας” των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία, κατέρρευσε. Και ήταν θέμα χρόνου να καταρρεύσει», δηλώνει στο grtimes.gr o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠA, Χαράλαμπος Κοροξενός,.

«Όλη η υπόθεση με τις αναστολές, αποδεικνύεται μια επιτηδευμένη κίνηση από πλευράς κυβέρνησης, να “εξοντώσει” την δημόσια υγεία, ώστε να μπουν ιδιώτες και να ξεκινήσει ο… χορός της ιδιωτικοποίησης στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα» συμπλήρωσε ο κ. Κοροξενός.

Σημειώνεται πως από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης έχουν απομακρυνθεί στο πλαίσιο των αναστολών εργασίας, περί τα 110 άτομα, ενώ οι εμβολιασμένοι εξακολουθούν να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα.

Πηγή: newsbomb.gr