Σχέδιο θητεία στο στρατό με …πιστοποίηση επεξεργάζεται το υπουργείο Άμυνας προκειμένου φαντάροι κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων να ενισχύουν τις ήδη αποκτηθείσες δεξιότητες ή να καταρετίζονται σε νέες και έτσι να βγαίνουν πιο έτοιμη στην αγορά εργασίας. Στόχος είναι να προσδώσει μεγαλύτερη αξία στην στρατιωτική θητεία.

Άλλωστε ο υπουργός είχε προαναγγείλει τον σχεδιασμό αυτό με αφορμή την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς λέγοντας ότι «επεξεργαζόμαστε σχέδια ώστε η θητεία να έχει ωφελιμότητα» και οι νέοι να μην την αισθάνονται το στρατιωτικό ως βάρος.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η βασική στόχευση του σχεδιασμού αυτού είναι ότι οι έξτρα δεξιότητες που θα αποκτούν οι στρατιώτες να συνοδεύεται και από ένα πιστοποιητικό το οποίο μάλιστα θα έχει και αντίκρυσμα στην εκτός Στρατού ζωή.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να διαυκολυνθούν οι διαδικασίες εφαρμογής του σχεδίου με πλατφόρμες τύπου e-learning.

Τα γνωστικά πεδία

Παρότι το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, η σκέψη είναι τα μαθήματα δεν θα έχουν σε τίποτα να κάνουν με στρατιωτικό αντικείμενα αλλά με δεξιότητες που υποστηρίζουν πολύ ένα βιογραφικό στην αγορά εργασίας.

Όπως χειρισμός Η/Υ, ξένες γλώσσες κτλ.

Και όλα αυτά με στόχο η στρατιωτική θητεία να μην αποτελεί πρόβλημα για κάποιον και να μην αφήνει την κατάταξη του στον στρατό για μετά το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό.

Πηγή: dikaiologitika.gr