Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τιμήσει τον ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη δίνοντας το όνομά του στο 16ο Λύκειο, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Το όνομα του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου, πρόκειται να δοθεί στο 16ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοίτησε, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Ο Περικλής Στεφανίδης με την αυτοθυσία του τίμησε τον όρκο του προς την Πατρίδα, υπενθυμίζοντας σε όλους μας τι σημαίνει να αγωνίζεσαι μέχρι τελευταίας ρανίδας για το κοινωνικό σύνολο. Ας είναι ο τελευταίος πιλότος που χάνεται σε καιρό ειρήνης. Δεν θα τον ξεχάσουμε. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τιμήσει στο πρόσωπό του την αυτοθυσία των Ελλήνων πιλότων, δίνοντας το όνομά του στο 16ο Λύκειο, το σχολείο από το οποίο ο ίδιος ξεκίνησε να κάνει όνειρα για τους ελληνικούς ουρανούς. Αιώνια του η μνήμη”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέστη στην εξόδιο ακολουθία για τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς.

Πηγή: news247.gr