Η ιστορία και τα πλάνα από τη Θεσσαλονίκη προκαλούν συγκίνηση. Είναι ίσως η πιο ευχάριστη είδηση της ημέρας, με κεντρικό πρόσωπο μια καθηγήτρια του ΑΠΘ…

Συγκινητική ήταν η πρωτοβουλία μίας καθηγήτριας του ΑΠΘ να βοηθήσει φοιτήτριά της που είναι μαμά με το μωρό της. Κατά τη διάρκεια διάλεξης στο πλαίσιο μαθήματος μεταπτυχιακού προγράμματος, η μικρή -μόλις δύο μηνών- άρχισε να κλαίει από την αρχή.

Όταν το μωρό άρχισε να κλαίει, η καθηγήτρια Χαρίτα Βλάχου, πλησίασε τη μητέρα σε μία προσπάθεια να τη χαλαρώσει και τη ρώτησε πειρακτικά: «Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;». Άπλωσε τότε αυθόρμητα τα χέρια της και πήρα το μωρό στην αγκαλιά της, συνεχίζοντας την παράδοση του μαθήματος.

Η μικρή ηρέμησε αμέσως και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος δεν έβγαλε ήχο! «Ας στηρίξουμε όλους όσοι αγωνίζονται για μία ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!» προέτρεψε η ίδια μέσω της ανάρτησής της, όπου ευχαριστεί τους φοιτητές της που απαθανάτισαν το στιγμιότυπο.

 

Πηγή: newsit.gr