Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Π.Ε. Δράμας καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, συγκριτικά βέβαια με την κατάσταση που επικρατούσε λίγο καιρό νωρίτερα. Βέβαια, αυτή η αύξηση προς το παρόν φαίνεται πως είναι ελεγχόμενη.

Το ευχάριστο πάντως, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι το γεγονός ότι η αύξηση περιστατικών Covid-19 δεν έχουν επιφέρει και την αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Ως γνωστόν, εδώ και καιρό, το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 4ης Υ.ΠΕ., είναι non Covid, δεν νοσηλεύει δηλαδή περιστατικά ασθενών κορωνοϊού. Όσοι ασθενείς διαπιστώνεται πως είναι θετικοί και κρίνεται πως χρήζουν νοσηλείας μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Στη γειτονική πόλη, στο τοπικό Νοσοκομείο, η κατάσταση κι εκεί φαίνεται πως είναι ελεγχόμενη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τετάρτης 24 Μαρτίου, στο Νοσοκομείο της Καβάλας νοσηλεύονται 33 ασθενείς με κορωνοϊό, οι 30 εξ αυτών σε απλή κλινική Covid και οι 3 στη ΜΕΘ-Covid. Οι 3 ασθενείς στη ΜΕΘ προέρχονται από το Νομό Καβάλας. Όσον αφορά τους 30 ασθενείς στην απλή κλινική, οι 5 εξ αυτών προέρχονται από το Δήμο Δράμας. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους, οι 22 είναι από το Νομό Καβάλας, 1 από το Δήμο Ξάνθης, 1 από το Δήμο Αθηναίων και 1 από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, οι ασθενείς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν ταξιδέψει για να δουν συγγενικά τους πρόσωπα στην Καβάλα και στο ενδιάμεσο νόησαν.