Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών που περιφρουρούν τις εργασίες για τη βιβλιοθήκη με μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, αλλά και… βεγγαλικά – Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, προκειμένου να τους απωθήσουν

Σε τουλάχιστον εννιά προσαγωγές ατόμων προχώρησαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου όσο και στο κέντρο της πόλης, στην οδό Εγνατία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 9 το βράδυ όταν ομάδα ατόμων που αποσπάστηκε από την πορεία των φοιτητών, φορώντας κράνη και κουκούλες full face, επιτέθηκαν με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από την Κοσμητεία της ΣΘΕ και περιφρουρούν τις εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης. Με τη σειρά τους οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τα άτομα.

Μετά από περίπου μία και ενώ το πανεπιστήμια campus έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με “κυνηγητό” και μικροεστιες φωτιάς σε διάφορα σημεία, κουκουλοφόροι βγήκαν οργανωμένα στην οδό Εγνατία και επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν περιμετρικά του ΑΠΘ. Στη συνέχεια άναψαν φωτιές σε αρκετούς κάδους και έστησαν οδοφράγματα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, προχωρώντας παράλληλα σε προσαγωγές.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η κατάσταση ηρέμησε και δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Εγνατία.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των προαγωγών δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς οι αστυνομικοί πραγματοποιούν αναζητήσεις ατόμων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια:

Εγνατία (1)
Εγνατία (2)


Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μέσα στο ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας (3)
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μέσα στο ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας (2)


Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μέσα στο ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας
IMG_8424
IMG_8423
IMG_8422
IMG_8421
IMG_8416
IMG_8408
IMG_8407
IMG_8409
thessaloniki-0

Πηγή: protothema.gr