ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ Ε. ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

  • Συναντήσεις στο Νοσοκομείο Δράμας και στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ»

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε την Τρίτη 6 Ιουλίου 2017 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος. Ο κ. Καφετζόπουλος, συνοδευόμενος από άλλα στελέχη του ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησε συναντήσεις τόσο στο Νοσοκομείο της Δράμας όσο και στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ».

Στη συνάντηση στο Νοσοκομείο, παρουσία του Βουλευτή κ. Χρήστου Καραγιαννίδη και του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νικόλαου Λιάτση, τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την Θεραπευτική Μονάδα Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ στην Δράμα, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και βρίσκεται εντός του προαύλιου χώρου του Νοσοκομείου.

 

Εντός Ιουλίου αναμένεται η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ στη Δράμα

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας θα γίνει στο άμεσο μέλλον και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εντός του προσεχούς Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι για την έναρξη λειτουργίας απομένει μόνο η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πρόσληψη προσωπικού (3 θέσεις: Ιατρός Ψυχίατρος, Ψυχολόγος και Νοσηλευτής), καθώς τόσο το κτήριο όσο και ο εξοπλισμός είναι έτοιμα εδώ και καιρό.

 

Επίσκεψη του Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ Ε. Καφετζόπουλου στη «ΔΡΑΣΗ»

 

Σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ», η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Μιχαηλίδη, για την επίσκεψη του κ. Καφετζόπουλου αναφέρονται τα εξής:

«Την Τρίτη 06/06/17 ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος στο πλαίσιο συνεργασίας του με το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου επισκέφτηκε τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας “ΔΡΑΣΗ” όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κέντρου Κώστα Μιχαηλίδη , τα μέλη του Δ.Σ κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο – εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και τον κ. Γαβριήλ Καμπουρίδη – εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Δράμας καθώς επίσης και με το επιστημονικό -διοικητικό προσωπικό.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Βουλευτής Δράμας κ. Καραγιαννίδης Χρήστος, ο Γενικός Διευθυντής ΟΚΑΝΑ Δρ. Αντώνιος Γκανάς, ο Συντονιστής ΟΚΑΝΑ Β. Ελλάδος – Νευρολόγος- Ψυχίατρος κ. Γασγαλίδης Κωνσταντίνος και η Ιατρός Ψυχίατρος Μονάδος Υποκατάστασης ΟΚΑΝΑ Καβάλας κα Ελευθερία Ζαμπουρίδου. Στην παραπάνω συνάντηση έγινε αναφορά στην ίδρυση Θεραπευτικής Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ στην Δράμα καθώς επίσης και στην λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης και ειδικότερα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας “ΔΡΑΣΗ”. Τονίστηκε η αποτελεσματικότητα του Κέντρου σε όλα τα επίπεδα που αφορούν στις δράσεις- παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα το σημαντικό έργο που παράγει η “ΔΡΑΣΗ” στην Π.Ε. Δράμας».