ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Δ. ΚΑΙΡΙΔΗΣ

 

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, κ. Δημήτρης Καιρίδης. Ο κ. Καιρίδης μίλησε σε συνάντηση συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «HYDRAMA», με θέμα «Ευρωεκλογές 2019: Μάχη για την Ελλάδα, Επιλογή για την Ευρώπη».

Όπως ανέφερε, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Καιρίδης η Δράμα είναι η πατρίδα του, καθώς από εδώ κατάγεται ο πατέρας του, ενώ ακόμη «στη Δράμα είναι ο οικογενειακός τάφος, στη Δράμα είμαι γραμμένος στα μητρώα αρρένων και στη Δράμα έχω συγγενείς και μια μικρή εναπομείνασα οικογενειακή περιουσία».

Σχολιάζοντας το ζήτημα που ανέκυψε για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Καιρίδης έκανε λόγο για «τα γνωστά χαλκεία, τα κυβερνητικά σε συνεργασία με τις ακροδεξιές παραφυάδες», τα οποία «έχουν στοχοποιήσει και πολλούς άλλους, προκειμένου να κρύψουν την πολιτική χρεοκοπία και να περιορίσουν την επερχόμενη εκλογική ήττα». «Δεν θα τους περάσει. Η λάσπη μένει στα χέρια των λασπολόγων» σημείωσε ο κ. Καιρίδης και πρόσθεσε ότι ο ίδιος στην ομιλία του «επέρριψα ευθύνες γιατί το ελληνικό κράτος καθυστέρησε μέχρι το ’94 για ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο το γνωρίζουμε από το 1919 και τιμούμε φέτος τα 100 χρόνια της Ποντιακής Γενοκτονίας». Ο κ. Καιρίδης επεσήμανε ακόμη ότι ο ίδιος αισθάνεται θυμό «για αυτό που συνέβη και για το γεγονός ότι διάφοροι πατριδοκάπηλοι που δεν έχουν προσφέρει τίποτα στον τόπο, παρά μόνο θέλουν να τον κρατούν καθηλωμένο στο χθες, εκμεταλλευόμενοι το εθνικό φρόνημα και τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων, χρησιμοποίησαν αυτή την ιστορία για να με πλήξουν», όμως, συνέχισε «βλέπω με χαρά ότι δεν τους περνάει και ο τόπος ξέρει και με αγκαλιάζει με πολλή αγάπη».

Ο κ. Καιρίδης δήλωσε ακόμη ότι θα συνεχίσει τον αγώνα, «ο οποίος από ένα σημείο και μετά είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, είναι αγώνας για την Ελλάδα, γιατί βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Αν η Ελλάδα χάσει αυτή την ευκαιρία να αναταχθεί, να γυρίσει σελίδα και συνεχίσει στην ίδια πορεία της στασιμότητας, τότε η κρίση θα μονιμοποιηθεί σε εθνική παρακμή με τελική κατάληξη ακόμη και την εθνική περιπέτεια». Για αυτό το λόγο, εξήγησε, «δίνω τη μάχη και βγαίνω από την ασφάλεια της ακαδημαϊκής θέσης». Όπως σημείωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., «εμείς δεν θέλουμε μόνο τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους να έρθουν και να ψηφίσουν τη Ν.Δ.. Θέλουμε, όπως λέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλους τους φιλοπρόοδους, μεταρρυθμιστικούς, φιλοευερωπαίους Έλληνες που πονάνε αυτό τον τόπο να συστρατευθούν για μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Ν.Δ., μακράς πνοής, η οποία θα κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και ταυτόχρονα θα διεκδικήσει με αξιοπιστία περισσότερη Ευρώπη που χρειαζόμαστε».

 

Θανάσης Σιουτόπουλος