ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΑΛ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

 

 

  • «Είναι εθνικό θέμα η δημοκρατική παράταξη να έχει ισχυρή παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο τα επόμενα χρόνια»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε την Δευτέρα 6 Μαΐου ο νυν Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο περιοδειών του σε όλη τη χώρα ενόψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Δράμας, όπου μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο πρώην Υφυπουργός Υγείας Διατροφής και Άθλησης και Βουλευτής Δράμας κ. Χρήστος Αηδόνης, οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στο Ν. Δράμας, καθώς και τοπικά στελέχη, μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής. Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΚΙΝΑΛ κ. Ευγενία Χαρίσκου.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε για τη σημασία που έχουν για το ΚΙΝΑΛ οι προσεχείς Ευρωεκλογές: «Οι ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 του Μάη αποτελούν μια κρίσιμη μάχη για το Κίνημα Αλλαγής, το Πα.Σο.Κ., και μετά από πολλά χρόνια είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να αναδείξουμε μια ισχυρή πολιτική δύναμη, με ένα καλό διψήφιο αποτέλεσμα. Και το λέω αυτό, διότι η πατρίδα μας έχει περισσότερο ανάγκη μια φωνή ορθολογιστική, προοδευτική, απέναντι στη μισαλλοδοξία της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο καθένας, για δικούς του λόγους, δεν θέλει να συζητήσει τα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας μας, είτε είναι τα θέματα της οικονομίας είτε τα εθνικά θέματα. Προσπαθούν μέσα από τη σκανδαλολογία, μέσα από ακραίες συγκρούσεις να αποδυναμώσουν αυτή τη συζήτηση. Για αυτό πιστεύω η δημοκρατική παράταξη είναι θέμα εθνικό να έχει ισχυρή παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο τα επόμενα χρόνια. Και πραγματικά πιστεύω ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές θα γίνει ένα πρώτο ισχυρό βήμα».

Μιλώντας για τη σημασία των Ευρωεκλογών ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε: «Πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες ότι κάθε ψήφος στη Ν.Δ. είναι ψήφος στο κόμμα της κ. Μέρκελ και του κ. Βέμπερ, που επιβάλλουν μια θεσμική στασιμότητα εις βάρος της πολιτικής ενοποίησης και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη. Και κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος σε μια ευρωπαϊκή αριστερά που υπονομεύει τις αξίες της Ευρώπης για ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και πραγματικής πολιτικής ενοποίησης με κοινά εργαλεία για να είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις του μέλλοντος». «Θεωρώ, λοιπόν, ότι μια συμμαχία κυρίως Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων, αλλά και των Προοδευτικών Φιλελευθέρων μπορεί να επιβάλλει μια άλλη διαδρομή στην Ευρώπη. Μια πιο δημοκρατική διαδρομή στην Ευρώπη, μια πιο αλληλέγγυα διαδρομή, η οποία επιτέλους θα κάνει τους λαούς να ζήσουν την εποχή της σύγκλισης και όχι την εποχή της απόκλισης που επιβάλλει το σημερινό διευθυντήριο που λειτουργεί κυρίως προς όφελος των μεγάλων χωρών και κυρίως της Γερμανίας», πρόσθεσε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.