ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΧΡ. ΔΗΜΑ ΚΑΙ Κ. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

  • «Ο μόνος τρόπος για να φύγουμε από το αδιέξοδο, στο οποίο έχουμε περιέλθει, είναι από την ιδιωτική οικονομία»
  • «Η Ν.Δ. εμπιστεύεται και σέβεται τα σώματα ασφαλείας της χώρας και θα τα υποστηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ενόψει της παρουσίας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το προσεχές Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο της Ν.Δ. περιόδευσε στο Νομό Δράμας, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, δίνοντας έμφαση, μέσω των σχετικών συναντήσεων, στους τομείς της Υγείας και της Οικονομίας, καθώς και στα σώματα ασφαλείας. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους κ.κ. Βασίλη Οικονόμου, Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Υγείας, Χρίστο Δήμα, Βουλευτή Ν. Κορινθίας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας και Κωνσταντίνο Κοντογέωργο, Βουλευτή Ν. Ευρυτανίας. Οι τρεις Βουλευτές της Ν.Δ. πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων και επαφών σε μονάδες υγείας και συλλόγους σχετιζόμενους με την υγεία, παραγωγικούς φορείς και επιχειρήσεις, καθώς και σε αστυνομικές και πυροσβεστικές μονάδες, συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας κ. Αθανάσιο Ανδρούτσο και άλλα τοπικά στελέχη του κόμματος. Η περιοδεία του κλιμακίου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Δράμας.

 

«Θα υπάρξει κάλυψη του πληθυσμού στο υγειονομικό κομμάτι»

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη Δράμα οι κ.κ. Οικονόμου, Δήμας και Κοντογεώργος, μαζί με τους κ.κ. Κυριαζίδη και Ανδρούτσο, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. σε αίθουσα του Νοσοκομείου Δράμας, όπου και πραγματοποίησαν ενημερωτικές συναντήσεις με το Διοικητή κ. Νίκο Λιάτση και τους εργαζόμενους. Στις δηλώσεις του το κάθε στέλεχος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στον τομέα ευθύνης του, με βάση και τις επαφές που είχε ήδη πραγματοποιήσει.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε σχετικά με τον τομέα της Υγείας: «Εμείς θέλουμε να σηματοδοτήσουμε και να στείλουμε το μήνυμα ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι ψυχρά η εξέλιξη κάποιων αριθμών, αλλά θα γίνει συνολικά. Θα υπάρξει κάλυψη του πληθυσμού στο υγειονομικό κομμάτι, στην υγεία, θα βελτιώσουμε τις δομές υγείας, θα αναπτύξουμε την πρωτοβάθμια υγεία και τον οικογενειακό γιατρό, θα στηρίξουμε το δημόσιο Νοσοκομείο, θα εμπλουτίσουμε με δυνάμεις και με κεφάλαια το Ε.Σ.Υ., έτσι ώστε να μπορέσει να εκσυγχρονιστεί και να ανταποκριθεί στα αιτήματα της σημερινής εποχής και όχι του 1980, όταν ξεκίνησε αυτό το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Για το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, το οποίο επισκέφτηκε, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: «Παρόλο που είδα την αυταπάρνηση των γιατρών μας, των εργαζόμενων, έφυγα με μια θλίψη μέσα μου. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι που κάθονται σ’ αυτό το ακριτικό Κέντρο Υγείας, που έχουν τη διάθεση να δώσουν τη ζωή τους και όλο τους το είναι, να μην τους στηρίζει αυτή η χώρα κι αυτή η Κυβέρνηση». Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «πλήρης απαξία και διάλυση του Κέντρου Υγείας», καθώς ναι μεν υπάρχει η υποδομή, αλλά απουσιάζουν άλλα βασικά στοιχεία. Γενικότερα για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην πρωτοβάθμια υγεία, ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «κομματικά εγκαίνια και φιέστες», «την ώρα που παίρνουν από τα Κέντρα Υγείας προσωπικό και ασθενοφόρα». Όπως είπε αυτή είναι η εικόνα σε όλη την Ελλάδα, με βάση τις επισκέψεις και περιοδείες που έχει κάνει. «Εμείς θέλουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, να σταματήσουμε αυτή την κατρακύλα, να δώσουμε νέα πνοή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», σημείωσε ο κ. Οικονόμου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο Δράμας, για το οποίο δήλωσε: «Εγώ μένω στη βαθμολογία που έβαλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Πέντε, με άριστα το δέκα. Δεν το θεωρώ ότι είναι… καλός μαθητής. Δεν είναι δηλαδή μια βαθμολογία που να ικανοποιεί τον κόσμο από μια βασική μονάδα υγείας που είναι το Νοσοκομείο του Νομού. Εγώ θα περίμενα να ακούσω οκτώ, εννέα, δέκα. Κι εκεί πρέπει να είναι».

 

«Να δώσουμε περισσότερα κίνητρα και να άρουμε τα αντικίνητρα που σήμερα υπάρχουν»

 

Μιλώντας για τα οικονομικά ζητήματα ο κ. Δήμας σημείωσε: «Στη Ν.Δ. πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο μόνος τρόπος για να φύγουμε από το αδιέξοδο, στο οποίο έχουμε περιέλθει, είναι από τον ιδιωτικό τομέα, από την ιδιωτική οικονομία. Άρα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε περισσότερα κίνητρα, ή για να είμαι πιο σωστός, να άρουμε τα αντικίνητρα που σήμερα υπάρχουν στη λειτουργία της Οικονομίας, ώστε όσοι έχουν τη δυνατότητα και τη θέληση να παράξουν, να μπορούν να παράξουν περισσότερο». Για τη λήξη των Μνημονίων και τους «πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης», ο κ. Δήμας τόνισε: «Ξεχνάει ότι δεν είναι αυτή που μας οδήγησε εκτός Μνημονίων. Απλώς τελείωσε ο χρόνος της χρηματοδότησης». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ενώ ο στόχος του τρίτου αχρείαστου, όπως το χαρακτήρισε, Μνημονίου, ήταν στη λήξη του να υπάρχει πρόσβαση στις αγορές, όταν το δεκαετές ομόλογο είναι στο 4,4% «δυστυχώς δεν έχεις πρόσβαση στις αγορές. Άρα το πρόβλημα παραμένει. Κι εκτός αυτού έχει δεσμεύσει τη χώρα με πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2022 και της τάξης του 2,2% μέχρι το 2060. Όχι απλώς έχει δεσμεύσει την επόμενη γενιά, έχει δεσμεύσει επόμενες γενιές ολόκληρες με την πολιτική της η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝΕΛ». Ακόμη ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. στάθηκε και στην πρόταση του κόμματος του για την οικονομία, αναφέροντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη παρουσιάσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από φοροελαφρύνσεις και μείωση των φορολογικών συντελεστών. Αλλά αυτό είναι το εύκολο και ελκυστικό κομμάτι. Την ίδια στιγμή, επειδή εμείς δεν είμαστε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝΕΛ και ότι προτείνουμε είναι κοστολογημένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε και 20 συγκεκριμένες δράσεις μείωσης των κρατικών δαπανών ώστε το αποτέλεσμα να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο και κοιτάζοντας το καλό της χώρας, γιατί σκοπός της επόμενης Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ενώσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, με ρεαλιστικούς όρους, το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας».

 

«Πρώτη προτεραιότητα της Ν.Δ. στο πρόγραμμά της είναι το αίσθημα ασφάλειας»

 

Για τα ζητήματα ασφάλειας μίλησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Κοντογεώργος, ο οποίος επεσήμανε: «Πρώτη προτεραιότητα της Ν.Δ. στο πρόγραμμά της είναι το αίσθημα ασφάλειας, η ασφάλεια των πολιτών και των υπηρεσιών της χώρας μας. Το τελευταίο καιρό η άρση της εγκληματικότητας παντού, το μπέστε σκύλοι αλέστε στα εναέρια, το χερσαία και τα υδάτινα σύνορά μας, έχουν δημιουργήσει ένα πλέγμα φοβίας στους πολίτες και κατ’ αυτή την έννοια είναι απαραίτητο να ανασυντάξουμε και τις υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας, κυρίως όμως να δώσουμε τα απαραίτητα μέσα που είναι αναγκαία, ώστε τα ένστολα τμήματα του ελληνικού λαού να επιτελέσουν το καθήκον τους στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών». Σχολιάζοντας τις επισκέψεις που είχε ήδη πραγματοποιήσει, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται «σε καλό επίπεδο», όμως, πρόσθεσε, «δεν μπορεί να είναι επαίτες στον κρατικό προϋπολογισμό, για τα μέσα τα οποία χρειάζονται, για να επιτελέσουν το καθήκον τους». Ως παράδειγμα ο κ. Κοντογέωργος έθεσε την Πυροσβεστική, όπου τα στελέχη της έχουν να λάβουν μέσα ατομικής προστασίας από το 2009. «Η σημερινή κατάσταση πρέπει να διορθωθεί» επεσήμανε ο Βουλευτής Ευρυτανίας της Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι τα συμπεράσματα των αναγκαίων μελετών για την αναδιάταξη των δυνάμεων ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής θα αποτελέσουν οδηγό για τις περαιτέρω ενέργειες του κόμματός του. «Η Ν.Δ. εμπιστεύεται και σέβεται τα σώματα ασφαλείας της χώρας και κατ’ αυτήν την έννοια θα τα υποστηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο», τόνισε ο κ. Κοντογέωργος.