ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ

 

 

  • «Η χώρα έχει ανάγκη από την παρουσία και τη σταθερότητα που μπορεί να προσφέρει ο δικός μας χώρος»
  • «Ζητούμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει ισχυρή εντολή, έτσι ώστε το Κίνημα Αλλαγής να αποτελέσει ρυθμιστή και παράγοντα πολιτικής σταθερότητας»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο αποτελούσαν ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου κ. Σπύρος Καρανικόλας και το μέλος της Κ.Ε. και πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μόσχος Κορασίδης. Το κλιμάκιο συνόδευσαν η Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας κ. Ευγενία Χαρίσκου και άλλα τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Κατά την παρουσία του στη Δράμα το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής παραβρέθηκε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, επισκέφθηκε παραγωγικές επιχειρήσεις και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ Δράμας.

 

«Ισορροπία, κυβερνησιμότητα και προοδευτική κατεύθυνση»

 

Στο πλαίσιο της παρουσίας των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στη Δράμα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε., στο ξενοδοχείο «ΜΑΡΙΑΝΝΑ».

Στις δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι «προσπαθούμε όλοι να δώσουμε την μεγάλη μάχη για την αλλαγή της σελίδας στη χώρα» και πρόσθεσε ότι όπως ανάφερε η Πρόεδρος κ. Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της ΔΕΘ, «η χώρα ζει την μεγάλη της ιστορική αντίφαση»., καθώς «από την μια έχει μία οικονομία και μία κοινωνία που μετά από 8 χρόνια Μνημονίων προσπάθησε και πάλεψε να βγει ανοιχτά στους ωκεανούς των αγορών και η αντίφαση είναι ότι με την Κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία έφερε το τρίτο Μνημόνιο και με την οποία ολοκληρώθηκε το τρίτο Μνημόνιο, δυστυχώς η χώρα δεν μπορεί να βγάλει τη θηλιά αυτή από το λαιμό της». Όπως είπε ο κ. Μανιάτης, ενώ υπάρχει «ένα πολύ σοβαρό παραγωγικό δυναμικό της χώρας, που μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», η Κυβέρνηση «κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κρατήσει την κοινωνία και τους πολίτες στη μιζέρια, στην απογοήτευση, στην παραίτηση». Παράλληλα, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να εξαγοράσει συνειδήσεις, να εξαγοράσει μελλοντικές ψήφους, δίνοντας ελάχιστα από τα πολλά που έχει πάρει από τους εργαζόμενους, από τους αγρότες, από τους συνταξιούχους και βεβαίως από τα πάρα πολλά που έχει πάρει από την μικρομεσαία τάξη».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Μανιάτη και στο Μακεδονικό, το οποίο, όπως επεσήμανε, «είναι μια ακόμη απόδειξη του τυχοδιωκτισμού, της προχειρότητας και του διχαστικού κλίματος, με το οποίο αυτή η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει ακόμη και ένα θέμα, στο οποίο θα μπορούσαμε να είμαστε ενωμένοι». Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας επεδίωξε να χρησιμοποιήσει το Μακεδονικό ως μία ακόμη αφορμή, προκειμένου να διχάσει τον ελληνικό λαό», αλλά «το χειρότερο είναι ότι γύρισε σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και σε βάρος της Μακεδονίας». Ξεκαθαρίζοντας τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στο θέμα ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «από την αρχή τοποθετηθήκαμε ευθέως απέναντι, αντίθετα, κατά αυτής της Συμφωνίας, γιατί πιστεύουμε ότι ακόμη κι αν κάποια στιγμή είχε σκοπό να διορθώσει κάποια από τα προηγούμενα άσχημα που υπήρχαν, δυστυχώς όχι μόνο δεν κατάφερε να κλείσει τις παλιές πληγές, αντίθετα άνοιξε καινούργιες». «Το γεγονός της εκχώρησης της γλώσσας και της εθνικότητας στους γείτονές μας, με έναν τρόπο, ο οποίος δυστυχώς είναι εναρμονισμένος με ό,τι πιο αλυτρωτικό, αναθεωρητικό και εχθρικό προς το δίκαιο έχει ισχυριστεί μέχρι τώρα η γειτονική χώρα, είναι μια ακόμη απόδειξη της αποτυχίας αυτής της Κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμη, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Μανιάτης ανέφερε: «Εμείς είμαστε το Κίνημα της συνεννόησης, το Κίνημα που πιστεύει βαθιά ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναχαμογελάσει. Μπορούμε και πρέπει από το μίζερο ρυθμό ανάπτυξης του 1,5% να φτάσουμε στο 4%. Η Εθνική Οικονομία μπορεί, το παραγωγικό δυναμικό της χώρας το θέλει, οι άνεργοι και τα νέα μας παιδιά που έχουν απίστευτα προσόντα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές το θέλουν επίσης. Αυτός που δεν το θέλει, γιατί θέλει να κρατήσει την κοινωνία στη λογική του επιδόματος, στη λογική της κρατικής αλληλεγγύης, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξαγοράζει ψήφους, είναι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου που κυβερνά τη χώρα αυτό τον καιρό. Σύντομα, όπως και να ‘χει το πράγμα, θα γίνουν εθνικές εκλογές. Εμείς στις εθνικές εκλογές θα ζητήσουμε καθαρή εντολή για να είμαστε ο προοδευτικός πόλος, η μοναδική εναλλακτική λύση, για να υπάρξει ισορροπία, κυβερνησιμότητα και προοδευτική κατεύθυνση, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει μέχρι σήμερα».

 

«Η επιστροφή στην κανονικότητα θέλει συναινέσεις και συνεννόηση»

 

Η κ. Κεφαλίδου, λαμβάνοντας το λόγο, ανέφερε ότι σε αυτή την μακρά προεκλογική περίοδο, «το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η χώρα έχει ανάγκη από την παρουσία και τη σταθερότητα που μπορεί να προσφέρει ο δικός μας χώρος». «Πιστεύουμε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θέλει συναινέσεις, θέλει συνεννόηση, θέλει τη δυνατότητα να ενώσουμε δυνάμεις. Δεν χρειάζεται άλλος διχασμός, δεν χρειάζεται άλλη πόλωση», πρόσθεσε η κ. Κεφαλίδου. Ακόμη, η Βουλευτής Ν. Δράμας αναφέρθηκε στη φυγή των νέων στο εξωτερικό, το brain drain, για το οποίο, σημείωσε, «δεν βλέπω να κάνει τίποτα αυτή η Κυβέρνηση για να δώσει κίνητρα στα παιδιά να επιστρέψουν», αλλά και στο πρόβλημα τους δημογραφικού, το οποίο είναι αρκετά έντονο στη Δράμα. «Ενώνουμε δυνάμεις, δεν θέλουμε άλλα μέτωπα, δεν θέλουμε να μπούμε στη λογική του να διχάσουμε άλλο τον κόσμο και με θεσμικό τρόπο, με πρόγραμμα, κατασταλαγμένοι απευθυνόμαστε στον κόσμο που μας ακούει, λέγοντας ότι η δύναμη που μπορεί να προσφέρει ισορροπία και κανονικότητα σε μια χώρα που τα έχει και τα δύο ανάγκη, είναι ο δικός μας χώρος, είναι το Κίνημα Αλλαγής», ανέφερε, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της η κ. Κεφαλίδου.

 

«Όταν λέμε μια άλλη Κυβέρνηση δεν εννοούμε να φύγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να έρθει η Ν.Δ.»

 

Ο κ. Καρανικόλας, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., τόνισε ότι είναι «πολιτική αναγκαιότητα για τη χώρα η άμεση προσφυγή στις εκλογές», καθώς «ο κ. Τσίπρας έχει καταφέρει το μοναδικό: Να βρίσκεται η χώρα και εκτός αγορών σήμερα και εκτός της φθηνής χρηματοδότησης». Όπως είπε, υπάρχουν «πολύ δυσβάσταχτες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι περικοπές στις συντάξεις, η μείωση του αφορολόγητου, η πολύ σκληρή επιτροπεία και τα σκληρά μέτρα λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2022, αλλά και μέχρι το 2060». «Η χώρα για να μπορέσει να ανακτήσει τη δυναμική της, να ανακτήσει αυτό που μας λένε σήμερα την εθνική της κυριαρχία και να αλλάξει σελίδα, προχωρώντας μπροστά, χρειάζεται πρωτίστως μια άλλη Κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Καρανικόλας, εξηγώντας ότι «όταν λέμε μια άλλη Κυβέρνηση δεν εννοούμε να φύγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να έρθει η Ν.Δ.». Όπως είπε, «χρειάζεται μια Κυβέρνηση ευρύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, μία Κυβέρνηση ευρύτατης αποδοχής από τον ελληνικό λαό, που θα εργαστούμε όλοι μαζί στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης». Μόνο έτσι, ανέφερε, «θα μπορέσουμε να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, που χρειάζεται η οικονομία, για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει πλήρως ανταγωνιστική, η οικονομία της να γίνει πλήρως ανταγωνιστική και να έχουμε μια πραγματική και οριστική έξοδο από την κρίση, από την εξάρτηση των Μνημονίων και του αναγκαστικού δανεισμού». Ακόμη ο κ. Καρανικόλας επεσήμανε ότι ως Κίνημα Αλλαγής «ζητούμε εκλογές και ζητούμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει ισχυρή εντολή, έτσι ώστε το Κίνημα Αλλαγής να αποτελέσει ρυθμιστή, να αποτελέσει και παράγοντα πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, για να επιβάλλουμε στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις αυτό που αρνήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια της εθνικής κρίσης στην οικονομία. Δηλαδή την εθνική συνεννόηση». Ο κ. Καρανικόλας, υπογράμμισε, επίσης, ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι «ο μόνος δρόμος προοδευτισμού» και «η μοναδική δύναμη των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, που έχει ως επίκεντρο της πολιτικής της τους αδύναμους πολίτες».