ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α.Μ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Μ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

  • «Μια Ελλάδα που να προσφέρει λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα, στην οποία να μπορούμε να βρούμε δουλειά, στην οποία να μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα, στην οποία να μπορούμε να πάμε σε ένα σύστημα υγείας το οποίο θα μας προσέχει, στην οποία να πάρουμε σύνταξη»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 κλιμάκιο Βουλευτών της Ν.Δ., αποτελούμενο από την Βουλευτή Β’ Αθήνας και Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τη Βουλευτή Καστοριάς και Αναπληρωτή Τομεάρχη Παιδείας κ. Μαρία Αντωνίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εξορμήσεων στελεχών της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της παρουσίας του Προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το προσεχές Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου.

Οι κυρίες Ασημακοπούλου και Αντωνίου, συνοδευόμενες από τον Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας της Ν.Δ. κ. Αθανάσιο Ανδρούτσο και άλλα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν το Νευροκόπι, όπου είχαν επαφές με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, καθώς και τις παραγωγικές μονάδες «Μενοίκιο» στην Προσοτσάνη και ΑΣΟΠ στον Άγιο Αθανάσιο. Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Ν.Δ. είχε συνάντηση, στο Επιμελητήριο, με καθαρίστριες του Νοσοκομείου, οι οποίες αντιμετωπίζουν την προοπτική της ανεργίας και ζητούν νομοθετική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Τέλος, οι κυρίες Ασημακοπούλου και Αντωνίου ήταν οι κεντρικές ομιλήτριες σε εκδήλωση, στο Επιμελητήριο, όπου παραβρέθηκαν στελέχη, μέλη και φίλοι της Ν.Δ..

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Δράμα το κλιμάκιο της Ν.Δ. παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Κατ’ αρχήν ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Ανδρούτσος καλωσόρισε τις κυρίες Ασημακοπούλου και Αντωνίου και τις ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη Δράμα.

Ο Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, στην τοποθέτησή του, ανέφερε: «Γνωρίζετε μια μόνιμη θέση και απόφαση της Ν.Δ. και του Προέδρου αναφορικά με την προσέγγιση και την κάθοδό μας προς το λαό. Αυτό διαρκεί από τη στιγμή που ανέλαβε την Προεδρία. Κλιμάκια της Ν.Δ. και σε προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν στη Δράμα, όπως και το σημερινό κλιμάκιο και άλλα κλιμάκια ενόψει της Δ.Ε.Θ. διήλθαν και διέρχονται τη Βόρεια Ελλάδα για μια αποτύπωση ζητημάτων.

Σε προηγούμενο χρόνο μας ζητήθηκε από όλους τους Βουλευτές να μεταφέρουμε προς τον Πρόεδρο εγγράφως θέματα, ζητήματα και προβλήματα κάθε Νομού και θέματα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν και δεν έχουν οικονομικό κόστος. Και στο Νομό μας έχουμε σωρεία τέτοιων ζητημάτων που μπορεί χωρίς οικονομικό κόστος για οποιαδήποτε Κυβέρνηση να έχουν μια προαγωγή. Να αναφέρω π.χ. ότι είμαστε το μεγαλύτερο Δασαρχείο της χώρας, έχουμε υλοτομία σε μεγάλο βαθμό και τα προϊόντα αυτά σαπίζουν χωρίς καμία εκμετάλλευση. Δηλαδή έχουμε απώλεια εσόδων ως Νομός, ως χώρα. Και άλλα τέτοια ζητήματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Νομό οικονομικά και όχι μόνο. Την πιο προηγούμενη βδομάδα κλήθηκαν οι Βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας και είχαμε μια συζήτηση με τον Πρόεδρο. Ζητήθηκε συγκεκριμένα, πέρα από την ενημέρωση που κάναμε εγγράφως, ένα ζήτημα από κάθε Βουλευτή για το Νομό του. Τι κυρίαρχο έχει ο Νομός το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί. Και θέλω να πιστεύω ότι αυτό και από πλευράς του υιοθετήθηκε και θα έχουμε και τη συνέχεια. Οφείλω να σας πω ότι το ζήτημά μας έχει καταλήξει να είναι ανέκδοτο. Είμαστε ο μόνος απομονωμένος Νομός στη χώρα, στριμωγμένος σε δύο Περιφέρειες, ξεχασμένος, λησμονημένος και βεβαίως αποκομμένος. Λες και είμαστε σε μια άλλη χώρα. Το ζήτημα αυτό από πλευράς δικής μου σε ότι αφορά το κυρίαρχο ζήτημα του Νομού, όχι ότι δεν υπάρχουν άλλα».

 

«Ώσμωση με τις κοινωνικές τάξεις της κάθε περιοχής της Βόρειας Ελλάδας»

 

Η Βουλευτής κ. Αντωνίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Ανδρούτσο και τον Βουλευτή κ. Κυριαζίδη για θερμή φιλοξενία και επεσήμανε ότι σκοπός των επισκέψεων είναι «να έχουμε μια ώσμωση με τις κοινωνικές τάξεις της κάθε περιοχής της Βόρειας Ελλάδας», καθώς «ο Πρόεδρος δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στη Β. Ελλάδα με όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο κάθε Νομός ξεχωριστά». Αναφερόμενη στις επαφές που είχαν κατά την παρουσία τους στη Δράμα η κ. Αντωνίου σημείωσε: «Είχαμε την χαρά και την τιμή να συναντήσουμε πολλές παραγωγικές τάξεις, κοινωνικές τάξεις, κυρίως του πρωτογενή τομέα, που λειτουργούν και παράγουν στο Νευροκόπι, στον Άγιο Αθανάσιο, στις διάφορες περιοχές, έτσι ώστε να μεταφέρουμε πιο δυνατή τη φωνή της Δράμας προς τη Ν.Δ.. Αυτός είναι ο στόχος της σημερινής μας συνάντησης. Να ενώσουμε τη φωνή μας, οι δύο συνάδελφοι μαζί με τον Δημήτρη Κυριαζίδη, προκειμένου να φτάσει πιο δυνατή η φωνή της Δράμας στον Πρόεδρο της Ν.Δ. και προκειμένου μαζί, εμείς με εσάς τους πολίτες του Ν. Δράμας, να δημιουργήσουμε και εκείνες τις συνθήκες, ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να προχωρήσουμε, έτσι ώστε αύριο ως Κυβέρνηση της Ν.Δ. να πραγματοποιήσουμε αυτή τη Συμφωνία Αλήθειας, την οποία έχουμε κληθεί να κάνουμε μαζί με τους πολίτες». «Όντως υπάρχει ένα μείζον ζήτημα της πρόσβασης, που τέθηκε από τον Δημήτρη Κυριαζίδη στη συνάντηση με τον Πρόεδρο, αλλά πέρα από το συγκεκριμένο, υπάρχει πρόθεση από τον κόσμο της παραγωγής της Δράμας να ενισχυθεί, να βοηθηθεί για να μπορέσει να αναπτυχθεί σημαντικά ο πρωτογενής τομέας ο οποίος ήδη υπάρχει εδώ. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε εδώ και για να μεταφέρουμε τη φωνή του, αλλά κυρίως για να τους βοηθήσουμε στη Συμφωνία που έχουμε υλοποιήσει και θα υλοποιήσουμε, προκειμένου αύριο ως Κυβέρνηση να είμαστε έτοιμοι και να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα και του Νομού Δράμας» πρόσθεσε η κ. Αντωνίου.

 

«Η γοητεία της αποτελεσματικότητας σε αντιπαράθεση με τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα»

 

Η Βουλευτής κ. Ασημακοπούλου, στις δηλώσεις της, αρχικά, ευχαρίστησε τους κ.κ. Ανδρούτσο και Κυριαζίδη για τη φιλοξενία και στη συνέχεια ανέφερε: «Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την όμορφη Δράμα κι έτσι έχω μια μικρή εξοικείωση με τα προβλήματα, για τα οποία με μεγάλη μαχητικότητα αναδεικνύει στη Βουλή ο κ. Κυριαζίδης. Είμαστε εδώ στο πλαίσιο ενός οδοιπορικού που γίνεται από τους Βουλευτές του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ.. Για να είμαστε πιο κοντά στην κοινωνία, για να μεταφέρουμε το μήνυμα της Ν.Δ. το οποίο θα παρουσιάσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά για να συνεχίσουμε τη διαδικασία του να αφουγκραζόμαστε και να μαθαίνουμε από την κοινωνία για τα προβλήματα που την απασχολούν. Πλέον νομίζω ότι όλοι έχουμε εμπεδώσει την πραγματικότητα στην οποία ζούμε». Η κ. Ασημακοπούλου προέβλεψε ότι στη Δ.Ε.Θ. «θα ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα κι άλλα ψέματα, όπως ακούσαμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπως ακούσαμε το Παράλληλο Πρόγραμμα» και πρόσθεσε: «Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ακούσουμε τη συνέχεια της Συμφωνίας Αλήθειας με τους πολίτες. Και θα ακούσουμε λελογισμένες, συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες προτάσεις για το τι θέλουμε, για το ποια Ελλάδα θέλουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Θέλουμε και οραματιζόμαστε στη Ν.Δ. μια Ελλάδα που να την αξίζουμε. Μια Ελλάδα που να προσφέρει λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα, στην οποία να μπορούμε να βρούμε δουλειά, στην οποία να μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα, στην οποία να μπορούμε να πάμε σε ένα σύστημα υγείας το οποίο θα μας προσέχει, στην οποία να πάρουμε σύνταξη. Για αυτά θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάρα πολύ συγκεκριμένα. Αλλά και λελογισμένα. Σε αντιπαράθεση με τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα, θα γνωρίσουμε τη γοητεία της αποτελεσματικότητας. Γιατί στο τέλος οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρινόμαστε πια από τα λόγια, πρέπει να κρινόμαστε μόνο από τις πράξεις».

 

«Καθεστωτικού τύπου προσπάθεια χειραγώγησης όλων των Μέσων Ενημέρωσης»

 

Ως Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης της Ν.Δ. η κ. Ασημακοπούλου ερωτήθηκε από την εφημερίδα «Εργασία… συν» για ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Περιφερειακά Μ.Μ.Ε., τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες.

Η ίδια στην απάντησή της ανέφερε: «Αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι μία καθεστωτικού τύπου προσπάθεια χειραγώγησης όλων των Μέσων Ενημέρωσης. Αυτό ξεκίνησε με τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, συνεχίστηκε με μία προσπάθεια δια της πλαγίας οδού να ελεγχθούν τα έσοδα των καναλιών μέσω αυτής της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική διαφήμιση, ακολούθησε μια άτακτη υποχώρηση του Υπουργού σε αυτό το θέμα. Νομοθετήθηκαν διατάξεις για τον Περιφερειακό Τύπο οι οποίες νομοθετήθηκαν χωρίς καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Την πρώτη φορά που ακούστηκαν οι φορείς ήταν μέσα στη διαδικασία της Βουλής, δεν είχε βγει σε δημόσια διαβούλευσης αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο είχε εν ολίγοις φωτογραφικές διατάξεις με στόχο να απαλλάξει την Κυβέρνηση από μέσα τα οποία δεν είναι φίλα προσκείμενα σε αυτήν και να επιτρέψει τη δημιουργία νέων μέσων τα οποία είναι ελεγχόμενα από αυτή. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με διάφορα νομοθετήματα, με διάφορα μητρώα στο όνομα της διαφάνειας, τα οποία επιτρέπουν αδιαφανή στην πραγματικότητα κατανομή κονδυλίων, όπως είναι η κρατική διαφήμιση. Επίσης θα ακολουθήσουν προσπάθειες ελέγχου ακόμη και των μετρήσεων της τηλεθέασης. Σε αυτό το πλαίσιο εμείς κινούμαστε σθεναρά για να εξασφαλίσουμε τη διαφάνεια και τον πλουραλισμό στην ενημέρωση».

Ειδικότερα για τα ζητήματα που αφορούν τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς η κ. Ασημακοπούλου σημείωσε: «Για τα αιτήματά σας για την τηλεόραση το μόνο που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι θα τα εξετάσουμε σε δύο πλαίσια. Το ένα είναι στο νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο υπάρχει για την ενημέρωση και το δεύτερο είναι με βάση τη γενική αρχή ότι η Ν.Δ. πιστεύει στην ιδιωτική οικονομία, πιστεύει στην επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι οι φόροι θα πρέπει να μειωθούν για όλους για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι όποιες επιχειρήσεις».

Όσον αφορά τον Περιφερειακό Τύπο η Τομεάρχης της Ν.Δ. επεσήμανε: «Καταλαβαίνουμε την κρίση που βιώνει ο Περιφερειακός Τύπος και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση των θεμάτων. Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι από την προσέγγιση αυτή θα καταλήξουν να επιβιώσουν όλα τα περιφερειακά μέσα σε όλη τη χώρα, από πλευράς Περιφερειακού Τύπου. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι μια σοβαρή συζήτηση μέσα από την οποία θα μπούνε κανόνες οι οποίοι επιτρέπουν τον υγιή ανταγωνισμό στη βάση της επιχειρηματικότητας και εν πάση περιπτώσει προστατεύουν όσους αυτή τη στιγμή έχουν γευτεί αυτή τη λυσσαλέα επίθεση από την Κυβέρνηση. Αυτή είναι η μόνη δέσμευση την οποία μπορώ να σας δώσω και να είμαι συνεπής και καθαρή. Εμείς δεν ψηφίσαμε τις διατάξεις για τον Περιφερειακό Τύπο και είπαμε όταν θα έρθει η σειρά μας θα υπάρξει ένας διάλογος, ο οποίος είχε ξεκινήσει επί ημερών μας και ο οποίος κάπου όδευε, με όλες τις νέες συνθήκες για να μπορέσουμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση για τον κλάδο σας. Τώρα τι ζημιά θα έχει γίνει μέχρι τότε στον κλάδο σας, το μόνο που μπορώ να κάνω ως αντιπολίτευση είναι επίσης να δεσμευτώ ότι σθεναρά θα αντιστεκόμαστε σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται».