ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. Σ. ΒΑΡΔΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Κ.Κ.Ε. κ. Σάκης Βαρδαλής. Ο κ. Βαρδαλής αρχικά επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την προοπτική της ανεργίας και βρίσκονται σε περίοδο κινητοποιήσεων. Ο κ. Βαρδαλής συζήτησε διεξοδικά με τους εργαζόμενους το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και παρουσίασε τις θέσεις του για το θέμα, επισημαίνοντας ότι από πλευράς Κ.Κ.Ε. θα κατατεθεί σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επιπλέον, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. δήλωσε την απόλυτη στήριξη του Κόμματός του στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριστριών, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι στο πλευρό τους όποια μορφή κι αν αποφασίσουν ότι θα λάβει αυτός.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Γ.Ν. Δράμας, ο κ. Βαραδαλής ανέφερε:

«Ο λόγος της επίσκεψής μας στο Νοσοκομείο ήταν κυρίως στο να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου, κυρίως στην καθαριότητα, αλλά και άλλων εργαζόμενων, που έχουν το ίδιο πρόβλημα με τη λήξη των συμβάσεών τους και ουσιαστικά να βρεθούν στην ανεργία στο τέλος του χρόνου. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο για έναν και μοναδικό λόγο. Το ότι έχουν δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Πιστεύουμε ότι μόνο με την οργανωμένη πάλη των ίδιων των εργαζομένων θα βρεθεί μία λύση, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ο άλλος δρόμος είναι η ανεργία. Το Κ.Κ.Ε. το μόνο που υποσχέθηκε στους εργαζόμενους είναι να κάνει ό,τι μπορεί, με τις δυνάμεις που έχει, και μέσα και έξω από τη Βουλή, να στηρίξει αυτόν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων». «Το ζήτημα δεν είναι τεχνικό, ούτε νομικό. Το ζήτημα είναι πολιτικό. Κατά τη γνώμη μας η Κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει λύση. Θέλει να κρατά σε ομηρία τους εργαζόμενους, να τους εναλλάσσει στην ανεργία για να μπορεί να πετύχει γενικότερα τους δημοσιονομικούς στόχους και τους στόχους των μνημονίων. Με την προώθηση των αναδιαρθρώσεων και τις περικοπές γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στον τομέα της υγείας. Κάτι που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι ο στόχος για να τους περισσέψουν χρήματα να τα δώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και βεβαίως να πληρώσουν τα δανεικά που πήραν για τον ίδιο λόγο πάλι, για να τα δίνουν χρόνια τώρα στο μεγάλο κεφάλαιο ως επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές», πρόσθεσε ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε..

Μετά την επίσκεψη στο Γ.Ν. Δράμας ο κ. Βαρδαλής επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας.