ΣΥΝΔYΑΣΜΟΣ «ΚΑΘΑΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

 

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Καθαρό Παιχνίδι» αναφέρονται τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την θερμή σας ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε άμεσα και με όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε πράξη τους στόχους μας.

Θέλουμε από εδώ και πέρα το «Καθαρό παιχνίδι» να χαρακτηρίζει τα πρωταθλήματά μας. Ισονομία για όλους χωρίς καμία διάκριση και κανένα διαχωρισμό και ο καλύτερος ας κερδίζει, όποιος και αν είναι αυτός. Επειδή ό,τι λέμε το εννοούμε χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, είπαμε ότι έχουμε πρόγραμμα και πάνω σε αυτό θα βαδίσουμε τιμώντας το.

Παρότι πιστεύουμε ότι οι εκλογές είναι κοντά βλέπουμε ότι επικρατεί απόλυτη σιγή από την διοίκηση της ένωσής μας. Άραγε είναι απλά μια «σιγή ιχθύος» ή είναι μια ακόμη απόδειξη φόβου και εσκεμμένης αδράνειας για να κρατηθούν οι ισορροπίες και να μην χαθούν οι καρέκλες;

Μένουμε όλοι κλεισμένοι όλοι στα σπίτια μας, όμως και μέσα από εκεί θα λέμε δυνατά τα σχέδια μας για την επόμενη μέρα που ονειρευόμαστε και θέλουμε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας. Θέλουμε αυτό που πραγματικά αξίζει το δραμινό ποδόσφαιρο και όχι αυτό που μας το έχουν καταντήσει. Θέλουμε να μη φοβάται κανείς να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει, κάτω από το φόβο της τιμωρίας, της ποινής και των προστίμων.

Είπαμε ότι έχουμε πρόγραμμα και το επιβιώνουμε παρουσιάζοντας το.

Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες για όλους όμως θέλουμε ζωντανή την ελπίδα για το αύριο του ποδοσφαίρου μας. Δεν μετράμε ποιος είναι που και ποιος μπορεί να θιχθεί όταν προγραμματίζουμε το πλάνο μας γιατί πιστεύουμε σε ένα καθαρό πρωτάθλημα χωρίς παρεμβάσεις. Έτσι, εφόσον η πολιτεία δεν ακυρώσει όλα τα φετινά πρωταθλήματα, το δικό μας πλάνο για να βγούμε από την σημερινή κατάσταση είναι ξεκάθαρο.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε επιστροφή στην κανονικότητα βάζοντας ερασιτεχνικά σωματεία να αγωνιστούν Τετάρτη – Κυριακή μέσα στο κατακαλόκαιρο μόνο και μόνο για να βγει το πρόγραμμα ενός πολύπαθου πρωταθλήματος που κύλησε κάτω από συνθήκες πολύ χαμηλής ποιότητας. Η πρόταση μας είναι να κλείσουν όλα τα πρωταθλήματα με βάση τις βαθμολογικές θέσεις που κατείχαν οι ομάδες πριν από την αναστολή της αγωνιστικής δράσης. Κατά συνέπεια από την Α’ κατηγορία το σωματείο Α.Ε. Αμπελοκήπων, έχοντας οκτώ βαθμούς διαφορά από την δεύτερη θέση, ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα διεξαχθεί με 16 ομάδες. Από την Α΄ κατηγορία δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Στη Β’ κατηγορία: Τα σωματεία που κατέχουν την πρώτη θέση στους δύο ομίλους θα προβιβαστούν στην Α’ κατηγορία, στην προκειμένη περίπτωση Μέγας Αλεξ. Αγ. Αθανασίου και Μέγας Αλεξ. Ξηροποτάμου και τα μπαράζ θα γίνουν τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου μετά από συνεννόηση των σωματείων που κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση στους δύο ομίλους.

Στην περίπτωση αυτή σύμφωνα με τις βαθμολογίες τα ζευγάρια που προκύπτουν είναι τα εξής: Εθνικός Αστέρας Κουδουνίων – Άρης Καλαμώνας, Δόξα Αντώνης Καστρινός – Ακρίτας Κρώμνης. Οι νικητές από τα δύο ζευγάρια μεταξύ τους και ο νικητής που θα προκύψει θα προβιβαστεί στην Α’ κατηγορία.

-Αναπόφευκτα ο τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣΔ θα γίνει τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου σε ημερομηνία που θα οριστεί σε συνεννόηση με τα δύο σωματεία που θα λάβουν μέρος.

-Με την ευκαιρία ανακοινώνουμε ότι στις προθέσεις μας είναι η δημιουργία της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας ώστε να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον και το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.

Δεν θέλουμε άλλη απαξίωση στα πρωταθλήματα μας και το εννοούμε. Φτάνει πια ο κατήφορος και η μιζέρια του δραμινού ποδοσφαίρου!!!

 

Η Ομάδα στήριξης,

Δαμιανός Καγγελίδης, Νίκος Χαρακίδης, Γιώργος Βουγιουκλής, Χαράλαμπος Καρυπίδης, Γιώργος Νταλίδης, Κώστας Καρανικόλας, Πέτρος Παπαδόπουλος, Κώστας Αργυριάδης, Γιάννης Κεσκίνογλου, Δημήτρης Περσίδης, Αριστείδης Μανδρατζής, Κοσμάς Ευθυμιάδης, Σπύρος Αποστολίδης, Δημήτρης Κότιος (DIKOUME), Νίκος Καλονικίδης, Γιώργος Σανοζίδης, Παύλος Μανδρατζής…