Να τεθούν σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού με τον 49χρονο στην Πάτρα ζήτησε ο υπουργός Υγείας.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα, που πήγε με δυνατούς πόνους στο στήθος και στην πλάτη και αδυναμία να πάρει αναπνοή και λόγω του ότι δεν εφημέρευε -όπως ισχυρίστηκαν- τον έδιωξαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κατόπιν αξιολόγησης του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα και την ΕΔΕ, ο Θάνος Πλεύρης, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”.

Παράλληλα, ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Το χρονικό

Το βράδυ Τετάρτης (13/07) ο άνδρας καταφθάνει στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” έχοντας δυνατούς πόνους στο στήθος και στην πλάτη και αδυναμία να πάρει αναπνοή.

Ο 49χρονος, όπως αναφέρει το best.gr, φθάνει στο νοσοκομείο μόνος του οδηγώντας και παρκάρει μετά δυσκολίας το αμάξι του για να προλάβει να φτάσει στην είσοδο.

Απευθύνεται στο πλησιέστερο νοσοκομείο, καθώς έχει αντιληφθεί ότι κάτι πολύ σοβαρό του συμβαίνει. Από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα του λένε ότι δεν εφημερεύει και ότι θα πρέπει να μεταφερθεί μόνος με το αμάξι του στο νοσοκομείο του Ρίου. “Τον έδιωξαν” λένε χαρακτηριστικά οι συγγενείς του.

Ο άτυχος 49χρονος, αντιλαμβανόμενος ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ενώ οδηγεί με το αμάξι του για να βγει από το προαύλιο του νοσοκομείου νιώθει να “σβήνει” φτάνοντας στο ύψος του περιπτέρου που βρίσκεται έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Καλεί τότε από το κινητό τον αδελφό του, ο οποίος και καταφθάνει εσπευσμένα με το δικό του αμάξι.

Ενώ όμως οδηγεί μόλις λίγα μέτρα προσπαθώντας να φτάσει στο νοσοκομείο του Ρίου, ο 49χρονος χάνει εντελώς τις αισθήσεις του και αφήνει την τελευταία του πνοή.

“Όταν έφτασε τελικά στο νοσοκομείο του Ρίου, ήταν ήδη νεκρός”, είπε ο αδερφός του.

Πηγή: news247.gr