ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Α. ΠΟΥΛΙΟ

 

 • «Για να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα των δικηγόρων και να συμβάλλουμε συνολικά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη»
 • «Όπως πάντα ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν στο πλευρό των συμπολιτών μας, έτσι θα εξακολουθήσει να είναι και με πιο έντονο και δραστήριο τρόπο και την επόμενη τετραετία»
 • Για 8 θέσεις στο Δ.Σ. υποψήφιοι είναι 15 Δραμινοί δικηγόροι

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στο Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας, όπως και στους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της χώρας, εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου είναι ο νυν Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Πούλιος, ενώ για τις υπόλοιπες 8 θέσεις στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο υποψήφιοι είναι 8 δικηγόροι. Η θητεία του νέου 9μελούς (1 Πρόεδρος και 8 Σύμβουλοι) Δ.Σ., σύμφωνα με την αλλαγή της νομοθεσίας, θα είναι τετραετής από τριετής που ήταν. Έτσι η νέα Διοίκηση θα εκλεγεί για την περίοδο 2018 έως 2021. Επίσης ακόμη μια αλλαγή σχετίζεται με τις θητείες των Προέδρων, οι οποίες πλέον δεν μπορεί να είναι περισσότερες από δύο συνεχόμενες. Βέβαια, για τη Δράμα δεν προκύπτει πρόβλημα, καθώς ο κ. Πούλιος θα εκλεγεί στη θέση του Προέδρου για δεύτερη φορά.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, στον απολογισμό της προηγούμενης θητείας, στους στόχους για την επόμενη τετραετία, δίνοντας έμφαση στη προσπάθεια συμβολής του Συλλόγου στα κοινωνικά προβλήματα των Δραμινών πολιτών.

Αναλυτικά ο κ. Πούλιος δήλωσε στην «Εργασία… συν»: «Οι επόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας, όπως και όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, είναι προγραμματισμένες για την 26η Νοεμβρίου του 2017.

Κλείνουμε μία θητεία, μία πορεία, σχεδόν 4 ετών και η επόμενη Διοίκηση θα αναλάβει από 1ης Ιανουαρίου 2018 μέχρι και το τέλος του 2021. Ήταν η προηγούμενη περίοδος αρκετά έντονη για τους συναδέλφους όλης της χώρας και για τον Δικηγορικό Σύλλογο της Δράμας, δεδομένης της μεγάλης αποχής, μιας από τις μεγαλύτερες που έχουν κάνει ποτέ οι δικηγόροι, το 2016, όπου ήμασταν για 7 μήνες περίπου σε αποχή διαρκείας. Αυτό είχε ως συνέπεια βέβαια αφενός τη συσπείρωση των συναδέλφων, αποδείξαμε ότι συσπειρωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα, αφετέρου όμως είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική κυρίως δοκιμασία όλων των δικηγόρων που για 7 μήνες ουσιαστικά δεν εργαζόταν. Και κάτω από τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες της χώρας αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα μεγάλο και δύσκολο πρόβλημα.

Πέραν αυτού, την προηγούμενη θητεία, με τη συνεργασία του Δ.Σ. πάντοτε, προσπαθήσαμε και καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να εκσυγχρονίσουμε τις λειτουργίες του Συλλόγου, να ψηφιοποιήσουμε πολλά πράγματα, να μπούμε σε διαδικασίες σύνδεσης με τους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους και την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων. Επίσης, προσπαθήσαμε και βάλαμε σε τάξη τα λογιστικά και οικονομικά του Συλλόγου, όπως έπρεπε να κάνουμε και από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε και σε ένα βαθμό το πετύχαμε –όχι όσο θα θέλαμε- να ανακουφίσουμε τους συναδέλφους οικονομικά, δεδομένου των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και με δεδομένο ότι η υποψηφιότητα στη Δράμα είναι μόνο η δική μου, επομένως χωρίς να θέλω να πω τίποτε ιδιαίτερο για τον εαυτό μου είναι δεδομένο ότι η ερχόμενη εκλογική διαδικασία θα αφορά, όσον αφορά τον Πρόεδρο πάντα, εμένα, θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια με όποιους από τους συναδέλφους εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά κυρίως προβλήματα των δικηγόρων της Δράμας και από εκεί και πέρα να συμβάλλουμε συνολικά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη τόσο στη χώρα όσο και στην ιδιαίτερη περίπτωση τη δική μας. Ιδίως, το πρόγραμμα, το οποίο και θα παρουσιάσω στη Γενική Συνέλευση που θα κάνουμε πριν τις εκλογές οι δικηγόροι της Δράμας, θα αφιερωθεί κυρίως στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων, στην ανακούφιση από τις οικονομικές, φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί στους δικηγόρους τα τελευταία χρόνια και στην οργάνωση των υπηρεσιών του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων.

Από εκεί και πέρα, επειδή ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, όπως και κάθε Δικηγορικός Σύλλογος, είναι κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, όπως το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έτσι και την επόμενη τετραετία θα επιχειρήσουμε να συμβάλλουμε και στα κοινωνικά θέματα που αντιμετωπίζει ο Δραμινός πολίτης, είτε έχουν να κάνουνε με τη Δικαιοσύνη είτε και όχι. Όπως πάντα ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν στο πλευρό των συμπολιτών μας, έτσι θα εξακολουθήσει να είναι και με πιο έντονο και δραστήριο τρόπο και την επόμενη τετραετία. Και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Δικηγορικός Σύλλογος επιχειρεί να ανοιχθεί στην ανοιχτή κοινωνία, να μην μείνει ένας Σύλλογος που απλώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μελών του, αλλά επιδιώκει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των Δραμινών πολιτών».

 

Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου

 

Πέραν της μοναδικής υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου, υπάρχουν 15 υποψήφιοι για τη θέση του Συμβούλου στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

 1. Γαλιαλίδη Θεοχάρη του Ευθυμίου
 2. Γουσγουρίδη Σάββα του Δημητρίου
 3. Διβανίδη Γεώργιο του Σάββα
 4. Ιορδανίδη Παγκράτιο του Ισαάκ
 5. Κασάπη Βασιλική του Γεωργίου
 6. Κατεμλιαδού Ευαγγελία του Βασιλείου
 7. Μπακοπούλου Ειρήνη του Δημητρίου
 8. Μυστρίδη Αδάμ του Γεωργίου
 9. Νιζάμη Μιχαήλ του Δημητρίου
 10. Παπαθεοδώρου Χρήστο του Θεοδώρου
 11. Σαλωνίδου Αμαλία του Αρχιμήδη
 12. Τουτουντζόγλου Δημήτριο του Χρυσοστόμου
 13. Τσακιρίδου Αικατερίνη του Γεωργίου
 14. Τσούκα Δήμητρα του Στέργιου
 15. Φιλιππίδη Κωνσταντίνο του Χρήστου