ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Α.Μ.Θ. Α. ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

 

  • «Υπάρχει πολιτική βούληση ώστε να ενισχυθούν αυτές οι δομές»
  • «Εξωστρέφεια, άνοιγμα στην κοινωνία, σεβασμός σε όλους αυτούς που υπάρχουν στα προνοιακά ιδρύματα και ίσες ευκαιρίες»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο πραγματοποίησε, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, η νέα Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αναστασία Τζαμπαζλή, συνοδευόμενη από την Αντιπρόεδρο του Κέντρου και υπεύθυνη για τα προνοιακά ιδρύματα του Νομού Δράμας κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου.

Όπως εξήγησε η κ. Τζαμπαζλή η επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας είχε να κάνει «με κάποιες τεχνικές μελέτες οι οποίες “τρέχουν” αυτή τη στιγμή για μια από τις δομές μας, το Κέντρο Χρονίων Παθήσεων της Δράμας. Μη έχοντας τεχνική υποστήριξη η δική μας δομή, είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια σε ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο έχει εκπονηθεί και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μια πολύ καλή και αξιόλογη δουλειά στα ιδρύματά μας στη Δράμα».

Σχετικά με τις προοπτικές που υπάρχουν το 2020 για τις δομές της Δράμας, αλλά και για το σύνολο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, η κ. Τζαμπαζλή σημείωσε: «Σίγουρα είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι, αλλά υπάρχει πολιτική βούληση ώστε να ενισχυθούν αυτές οι δομές, θα το έχετε ακούσει σίγουρα και από την Υπουργό μας κ. Μιχαηλίδου, αλλά και από τον Πρωθυπουργό. Και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, στο να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε όλες τις ευαίσθητες ομάδες, είτε των ηλικιωμένων, είτε των παιδιών και μάλιστα τρέχει και ένα πρόγραμμα με μια καινούργια πλατφόρμα στο τμήμα της αναδοχής. Άρα κινούμαστε και προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε τα παιδιά σε ένα ασφαλή και οικογενειακό περιβάλλον. Και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Όσον αφορά την ενίσχυση των προνοιακών δομών με προσωπικό, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. ανέφερε: «Έχει βγει ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ από το Υπουργείο ο οποίος “τρέχει” ήδη και θα στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό. Γιατί αυτές οι ευπαθείς ομάδες δεν μπορούν να δέχονται με ανθρώπους για ένα χρόνο επικουρικά ή δυο, ούτε τα παιδιά αλλά ούτε και οι ηλικιωμένοι, γι’ αυτό τον λόγο και το Υπουργείο προχώρησε σε αυτή την σωστή λύση των μόνιμων πλέον υπαλλήλων».

Η Αντιπρόεδρος του Κέντρου κ. Χατζηδημητρίου, στις δηλώσεις της, επεσήμανε: Χαίρομαι που συνεργάζομαι με μια εξαιρετική ομάδα. Άλλωστε ξέρετε την φιλοσοφία μου, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, διαμορφώνοντας και αλλάζοντας προς το καλύτερο την εικόνα που έχει ο κόσμος για τα προνοιακά ιδρύματα, με την έννοια ότι δεν ζητούμε να μας οικτίρουν, ζητούμε να ενταχθούμε και εξωστρεφώς να κινηθούμε στην κοινωνία. Να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από τα προνοιακά ιδρύματα να επανενταχθούν, και φαίνεται αυτό ήδη από τις δράσεις που γίνονται, γιατί υπάρχει πλέον σε λειτουργία η κατοικία για ανεξαρτητοποίηση ανθρώπων από τα προνοιακά ιδρύματα, από αυτές τις δομές.

Η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει ως επί το πλείστον με ένα πολύ υψηλό χρηματικό ποσό την λειτουργία των άλλων δυο δομών, γιατί το ένα είναι ήδη σε λειτουργία, για ανεξαρτητοποίηση των παιδιών. Αυτή όντως είναι και η τάση της Υπουργού, κ. Μιχαηλίδου, εξωστρέφεια, άνοιγμα στην κοινωνία, σεβασμός σε όλους αυτούς που υπάρχουν στα προνοιακά ιδρύματα και ίσες ευκαιρίες. Αυτή είναι και η δική μας πρόθεση και σε αυτή τη γραμμή θα κινηθούμε».