ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

  • «Τη δύναμη την αντλώ από όλους εσάς. Όλους εσάς που είστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, που στηρίζετε αυτή την προσπάθεια, που πιστεύετε σε αυτούς τους ανθρώπους»
  • «Είμαι ερωτευμένος με την πόλη μου. Και εκπτώσεις δεν θα κάνω. Όπου χρειαστεί να συγκρουστώ, να διεκδικήσω, για το καλό το δικό σας, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνω, χωρίς να υπολογίζω κανένα κόστος. Γιατί για μένα το μεγαλύτερο κόστος είναι να απογοητεύσω όλους εσάς που με πιστέψατε και μας πιστέψατε»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, η κοπή βασιλόπιτας της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολίτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο Δράμας και επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Δράμας, τα έργα που δρομολογήθηκαν και αυτά που δρομολογούνται. Στην εκδήλωση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θόδωρος Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων πατέρας Δημήτριος, ο οποίος εκπροσώπησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος έδωσε το λόγο, για σύντομους χαιρετισμούς, «σε καλούς φίλους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδόπουλος, οι Δήμαρχοι κ.κ. Αθανασιάδης και Καγιάογλου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαθεοδώρου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παπαεμμανουήλ στάθηκαν στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τόσο μεταξύ των Δημάρχων όσο και μεταξύ όλων των Δήμων του Νομού με την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενότητα. Στο πλαίσιο αυτό, πολλές ήταν οι αναφορές σε αυτή την αγαπημένη ομάδα που έχει δημιουργηθεί και θέλει να βοηθήσει τον τόπο. Επίσης, δεν έλειψαν και οι επισημάνσεις για τη συμβολή σε αυτή την προσπάθεια του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου, αλλά και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου. Ειδικότερα, στο χαιρετισμό του, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε και για τα έργα στο Δήμο Δράμας που έχουν προχωρήσει ή πρόκειται να προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., ενώ ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης ανέφερε πως μπορεί ο τίτλος της παράταξης του κ. Μαμσάκου να είναι «Ενώνουμε τη Δράμα», αλλά θα μπορούσε να είναι και «Ενώνουμε το Νομό Δράμας». Επίσης, σε αυτή τη διαδικασία των χαιρετισμών ο κ. Μαμσάκος στάθηκε στο ρόλο που είχε ο κ. Παπαδόπουλος στο να δημιουργηθεί η παράταξη, καθώς οι δυο τους μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσο Χατζηγιάννη ουσιαστικά ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια, αλλά και στη συμβολή που είχε ο κ. Παπαεμμανουήλ στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών του 2014 για να αποτελέσει η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» Δημοτική Αρχή του Δήμου.

Μετά τους χαιρετισμούς το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Δράμας και επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο οποίος, αρχικά, εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη στήριξη στην παράταξη, μέσω της παρουσίας του κόσμου στην εκδήλωση. «Κάνουμε πράξη αυτό που λέει η παράταξη. Ενώνουμε τη Δράμα. Και εσείς με την παρουσία σας ενώνετε τη Δράμα» επεσήμανε ο κ. Μαμσάκος, ο οποίος πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον κόσμο, ότι «μας δίνετε το δικαίωμα να βαδίζουμε μαζί με εσάς, κοντά με εσάς, δίπλα με εσάς.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, ο Δήμαρχος Δράμας αναφέρθηκε στους συνεργάτες του, τους οποίους χαρακτήρισε άξιους, ευχαριστώντας όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους. Επίσης, ο κ. Μαμσάκος ευχαρίστησε και όλους όσοι συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, χωρίς να εκλέγουν. «Σημασία δεν έχουν μόνο τα άτομα που έχουν εκλεγεί και ασκούν διοίκηση. Υπήρχαν και πολλοί άλλοι υποψήφιοι που έδωσαν τον αγώνα τους», ανέφερε ο Δήμαρχος Δράμας και πρόσθεσε: «Πιο πολύ εσάς ευχαριστώ». Ακόμη, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου, λέγοντας: «Θεωρώ ότι η συνεργασία μας θα είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω ότι αυτή η τετραετία θα αναδείξει πράγματα, τα οποία απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, και θα προσπαθήσουμε από κοινού, μαζί συνεργαζόμενοι, να δώσουμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα». Τέλος, ο κ. Μαμσάκος στάθηκε και στη σημασία που έχει η στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος και η παράταξή του. Όπως είπε, «δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα, αν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια, από την πρώτη ημέρα, δεν είχαμε κοντά όλους εσάς. Όλους εσάς, που αποτελείτε τη δύναμή μας. Όλους εσάς που μας εμπνέετε. Μας δίνετε το δικαίωμα να ονειρευτούμε για μια καλύτερη πόλη».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το λόγο να δίνεται σε τρεις γυναίκες που είναι κοντά στο Δήμαρχο και τον ζουν καθημερινά. Συγκεκριμένα, μίλησαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου, το στέλεχος της παράταξης (η οποία είναι και Πρόεδρος της Κοινότητας Μικροκλεισούρας) κ. Μαρία Παυλίδου και η κόρη του Δημάρχου κ. Ντόρα Μαμσάκου. Οι τρεις κυρίες μίλησαν για τη σχέση που έχουν με το Δήμαρχο κ. Μαμσάκο, ενώ μοιράστηκαν με το κοινό στιγμές της καθημερινότητας ή περιστατικά που έχουν ζήσει μαζί. Μάλιστα, η κ. Τόλιου σε μια προσπάθεια, όπως επεσήμανε, να παρακινήσει το Δήμαρχο να ασχοληθεί ξανά με τον αθλητισμό, του απένειμε το μετάλλιο από τους αγώνες δρόμου «Βαλδίρκεια 2019», με στόχο στην επόμενη διοργάνωση να συμμετέχει και ο κ. Μαμσάκος.

Ακολούθησε η προβολή βίντεο με τα έργα που δρομολογήθηκαν ή δρομολογούνται από τη Δημοτική Αρχή για το Δήμο Δράμας. Όπως σημείωσε ο κ. Μαμσάκος πρόκειται για «μια μικρή επιλογή από τα πολλά που έχουμε δρομολογήσει». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο κλείσιμο από το Δήμαρχο Δράμας, ο οποίος επεσήμανε: «Όταν υπάρχει η αγάπη του κόσμου, όταν υπάρχει η αγάπη των συνεργατών μου, όταν υπάρχει η αγάπη της οικογένειάς μου, τότε ειλικρινά δεν έχω να φοβηθώ τίποτε. Γιατί τη δύναμη την αντλώ από όλους εσάς. Όλους εσάς που είστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, που στηρίζετε αυτή την προσπάθεια, που πιστεύετε σε αυτούς τους ανθρώπους». Ο κ. Μαμσάκος ανέφερε πως «έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια με μια νέα ομάδα ορεξάτων Δημοτικών Συμβούλων, που καθημερινά δίνουν έναν αγώνα για να λύσουν θέματα καθημερινότητας, για να στηρίξουν και να βοηθήσουν τα δικά σας θέλω, για να βρίσκονται πάντα μπροστά στις επάλξεις, δίνοντας λύσεις σε πολλά προβλήματα, τα οποία έχει ο κόσμος». Όπως είπε ο κ. Μαμσάκος μέσα από αυτή τη συλλογική προσπάθεια, πολλές φορές μπορεί να γίνουν και λάθη, όμως αυτά δεν είναι εσκεμμένα. «Η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή και αξίζει συγχαρητήρια» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Δράμας και πρόσθεσε ότι «αυτή η ομάδα μπορεί να παράξει έργο». Ο κ. Μαμσάκος σημείωσε ακόμη πως με τη στήριξη και τη βοήθεια των Βουλευτών, κυρίως όμως του κυβερνητικού κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου, και τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, «είναι σίγουρο και βέβαιο ότι μας περιμένουν καλύτερες ημέρες».

Ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε για τη στήριξη την οικογένειά του, τη σύζυγο και τα παιδιά του, που του δίνουν τη δύναμη να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του. Επίσης, κάνοντας κατάθεση ψυχής προς το κοινό, τους δικούς του ανθρώπους, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» ανέφερε: «Είμαι ερωτευμένος με την πόλη μου. Και εκπτώσεις δεν θα κάνω. Όπου χρειαστεί να συγκρουστώ, να διεκδικήσω, για το καλό το δικό σας, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνω, χωρίς να υπολογίζω κανένα κόστος. Γιατί για μένα το μεγαλύτερο κόστος είναι να απογοητεύσω όλους εσάς που με πιστέψατε και μας πιστέψατε». Ο κ. Μαμσάκος μίλησε και για τις θέσεις που κατέχει ως Δήμαρχος Δράμας, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικού Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ), λέγοντας πως «Μας δίνει τη δύναμη και την ισχύ να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις». Τέλος, ο Δήμαρχος Δράμας ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας για ακόμη μια φορά «ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς» προς τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.