ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ Λ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗ ΜΕ ΜΙΝΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2020

 

 

  • «Χρόνια ζούμε σε αυτή εδώ την πόλη και γνωρίζουμε όλοι ότι πολλοί ασέλγησαν και συνεχίζουν να ασελγούν πάνω στο σώμα της ΔΕΚΠΟΤΑ»
  • «Η ΔΕΚΠΟΤΑ είναι μία βιώσιμη δημοτική επιχείρηση, η οποία οφείλει να κοιτάξει τα συμφέροντά της, να τα προωθήσει με τον κάθε δυνατό και νόμιμο τρόπο και αυτό θα πράξει»
  • «Εμείς, παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε, βλέπετε ότι κοιτάζουμε μπροστά. Γιατί πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, αυτή είναι η δουλειά μας»
  • «Φέτος η ΔΕΚΠΟΤΑ δεν θα ζητήσει ούτε ένα ευρώ για την πραγματοποίηση της Ονειρούπολης. Θα την κάνει έτσι όπως αυτή γνωρίζει και οφείλει να την κάνει. Άρα, από φέτος ο Δραμινός δεν θα χρεωθεί ούτε ένα σεντ από την τσέπη του για την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης πανελλαδικά χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης»
  • «Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν με πολεμούν προσωπικά. Είμαι μαθημένος. Όσο είμαι Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ θα στηρίζω τα συμφέροντα της ΔΕΚΠΟΤΑ και δεν πρόκειται να βλάψω το ταμείο της ούτε ένα ευρώ. Όταν μου βρουν κάτι τέτοιο, τότε ας μου καταλογίσουν ό,τι θέλουν»
  • «Ούτε ο Δήμαρχος της Δράμας ούτε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ εκβιάζεται από κανέναν απολύτως. Λειτουργούμε κατά τα νόμιμα και κατά συμφέροντα του Δήμου και της ΔΕΚΠΟΤΑ»
  • «Δεν θα αφήσω αναπάντητο ο,τιδήποτε αφορά την αξιοπρέπειά μου, την ηθική μου και την προσωπικότητά μου»
  • «Αν όμως όλα αυτά τα Μ.Μ.Ε. πιστεύουν πως στέλνοντάς μου ένα έγγραφο, εγώ θα πρέπει να τους πληρώσω… που στο έγγραφό τους λένε ότι θέλουν να πληρωθούν για τα δελτία τύπου που θα βάλουν για την Ονειρούπολη είναι πολύ γελασμένοι»
  • «Είμαστε με τα καλά μας; Το δελτίο τύπου είναι προφανές ότι είναι στην προαίρεση της εφημερίδας, του δημοσιογράφου, του μέσου τέλος πάντων, αν θέλει να το καταχωρήσει, να το παίξει ή όχι. Αλλά όχι και να το πληρώσεις κιόλας»

 

 

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία της ΔΕΚΠΟΤΑ, ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ο οποίος προχώρησε σε έναν μίνι απολογισμό μετά τη λήξη της διοργάνωσης της Ονειρούπολης, αναπτύσσοντας παράλληλα τους στόχους για το 2020 και για την Ονειρούπολη, αλλά και γενικότερα για την ΔΕΚΠΟΤΑ.

Αρχικά ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε ότι «τηρώντας τις υποσχέσεις τις οποίες έχουμε δώσει ότι η επόμενη Ονειρούπολη ξεκινάει αμέσως μετά το κλείσιμο της φετινής», «ανοίγουμε τις διαδικασίες για την οργάνωση της Ονειρούπολης 2020-2021». Όπως είπε, «ένας από τους λόγους που ανοίγουμε τις διαδικασίες, πέρα από το ότι το υποσχεθήκαμε, είναι για να αποφύγουμε να γινόμαστε προφήτες πολλοί κατά της διάρκεια λειτουργίας της Ονειρούπολης». «Η ΔΕΚΠΟΤΑ καλεί όλους, φίλους, γνωστούς, θεσμικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ., που έχουν ενδεχομένως ιδέες και προτάσεις να καταθέσουν για την βελτίωση λειτουργίας της Ονειρούπολης, είμαστε εδώ με πολύ μεγάλη χαρά να τις αποδεχτούμε, να τις συζητήσουμε και εφόσον είναι στο πλαίσιο του εφικτού να τις εφαρμόσουμε στην επόμενη λειτουργία, διότι θεωρούμε ότι κάθε χρονιά της Ονειρούπολης θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη», πρόσθεσε ο κ. Καλλινικίδης..

 

«Η ΔΕΚΠΟΤΑ οφείλει να κοιτάξει τα συμφέροντα του νομικού προσώπου, δηλαδή της δημοτικής επιχείρησης»

 

Μιλώντας για τη φετινή Ονειρούπολη, η οποία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ ανέφερε: «Η Ονειρούπολη φέτος, παρόλο που στήθηκε σε πολύ λίγες μέρες, λιγότερες από έναν μήνα, είχε και τα καλά της είχε και τα αρνητικά της. Είναι προφανές ότι σε μία τόσο μεγάλη εκδήλωση που διαρκεί 35 ημέρες θα έχει και τα αρνητικά της, θα έχει παραλείψεις και λάθη. Είμαστε εδώ για να λύσουμε τις όποιες παραλείψεις. Αλλά, όπως καταλαβαίνετε, δώσαμε έναν τιτάνιο αγώνα για να προλάβουμε να τα στήσουμε όλα αυτά, με τα όποια εμπόδια είχαμε. Να θυμίσω ασφαλιστικά, να θυμίσω αναβολές στα Δημοτικά Συμβούλια, να θυμίσω κι άλλα πολλά; Ίσως δεν είναι της στιγμής, διότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Εμείς, παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε, βλέπετε ότι κοιτάζουμε μπροστά. Γιατί πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, αυτή είναι η δουλειά μας».

Ακόμη, ο κ. Καλλινικίδης ξεκαθάρισε «σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις πως η ΔΕΚΠΟΤΑ οφείλει να κοιτάξει τα συμφέροντα του νομικού προσώπου, δηλαδή της δημοτικής επιχείρησης. Αυτή είναι η δουλειά της. Διότι χρόνια ζούμε σε αυτή εδώ την πόλη και γνωρίζουμε όλοι ότι πολλοί ασέλγησαν και συνεχίζουν να ασελγούν πάνω στο σώμα της ΔΕΚΠΟΤΑ. Η ΔΕΚΠΟΤΑ, λοιπόν, είναι μία βιώσιμη δημοτική επιχείρηση, η οποία οφείλει να κοιτάξει τα συμφέροντά της, να τα προωθήσει με τον κάθε δυνατό και νόμιμο τρόπο και αυτό θα πράξει. Για αυτό και θεωρώ ότι το 2020 θα είναι η χρονιά της ΔΕΚΠΟΤΑ».

Ειδικότερα για τη φετινή Ονειρούπολη, ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε πως «κάναμε βήματα μπροστά», καθώς προστέθηκαν δωρεάν δράσεις, ενώ προωθήθηκε η προβολή της Ονειρούπολης πανελλαδικά. «δεν είναι τυχαίο ότι μας ήρθαν φέτος για πρώτη φορά από ορισμένες πόλεις της Ελλάδας επισκέπτες» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στην προβολή της εκδήλωσης στο εξωτερικό, όπως η Βουλγαρία, όπου έπεσε το κύριο βάρος, αλλά και η Τουρκία και η Ρουμανία. «Το 2020 θα προστεθεί και η Σερβία» επεσήμανε ο κ. Καλλινικίδης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε την Βουλγαρία, θα εντατικοποιήσουμε την Τουρκία, θα δώσουμε βάρος και στη Ρουμανία, στο πλαίσιο επικείμενης αδερφοποίησης που πρόκειται να κάνει ο Δήμος Δράμας με ρουμάνικη πόλη».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ είπε πως «η Ονειρούπολη θα συνεχίζει να αλλάζει πρόσωπο, ώστε να γίνει αυτό που της αξίζει, γιατί είναι το πρώτο και μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό στην Ελλάδα» και τόνισε ότι «Φέτος μέσα από την τεράστια προβολή την οποία κάναμε, νομίζω ότι πετύχαμε να κατακτήσουμε και πάλι τη θέση η οποία μας αξίζει και αυτή είναι μόνο η πρώτη».

 

Ενυδρείο, Κέντρο Επισκεπτών, αναβαθμισμένα «Ελευθέρια», διεθνές Dramaica και συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

 

Αναφερόμενος γενικότερα στην ΔΕΚΠΟΤΑ και σε αυτά που σχεδιάζονται στη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση για το 2020, ο κ. Καλλινικίδης επεσήμανε ότι μέσα στο 2020 θα λειτουργήσει το Ενυδρείο στο Μυλοπόταμο. «Πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει, γιατί είναι και ένα σημείο των ανθρώπων που επισκέπτονται την πόλη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, η ΔΕΚΠΟΤΑ σχεδιάζει τη λειτουργία για πρώτη φορά Κέντρου Ενημέρωσης, με τον κ. Καλλινικίδη να επισημαίνει: «Θα αιτηθούμε στο Δήμο να παραχωρήσει το σχετικό ακίνητο, το οποίο βρίσκεται πάνω στην πλατεία, ώστε να το ανοίξουμε και να το λειτουργήσουμε». Στον ίδιο χώρο, εξήγησε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, «θα λειτουργεί και η έκθεση των βιβλίων των εκδόσεων της ΔΕΚΠΟΤΑ». Επίσης, μέσα στο 2020 εξετάζεται η αναβάθμιση των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια», ενώ, όπως είπε ο κ. Καλλινικίδης, ήδη έχει αλλάξει το πλαίσιο συνεργασίας και συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων με πολιτιστικούς συλλόγους. Ένας άλλος στόχος είναι το φεστιβάλ Dramaica να καταστεί διεθνές, με συμμετοχή και ξένων συγκροτημάτων, ενώ ακόμη σχεδιάζονται και νέες δράσεις, που θα φέρουν ωφέλεια στην κοινωνία της Δράμας και θα αναδείξουν το Δήμο Δράμας και την ΔΕΚΠΟΤΑ, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης. Τέλος, ο κ. Καλλινικίδης στάθηκε στην προσπάθεια που ξεκινά για να μπει η ΔΕΚΠΟΤΑ σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. «Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχε μπει πουθενά η ΔΕΚΠΟΤΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο και κάτι θα εφεύρουν οι πολέμιοι της μεγαλύτερης εκδήλωσης και της μεγαλύτερης διαφήμισης της Δράμας»

 

Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγικής τοποθέτησής του, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδης δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων, κυρίως σχετικά με την Ονειρούπολη.

Αρχικά, ο κ. Καλλινικίδης επιβεβαίωσε ότι του έχει υποβληθεί μήνυση σχετικά με την υπέρβαση του χρονικού ορίου για τη λειτουργία της υπαίθριας εμπορικής αγοράς, η οποία πρέπει να λειτουργεί για 20 ημέρες. «Στη Δράμα όσο υπάρχει Ονειρούπολη, ξέρουμε ότι αυτά υπάρχουν. Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο και κάτι θα εφεύρουν οι πολέμιοι της μεγαλύτερης εκδήλωσης και της μεγαλύτερης διαφήμισης της Δράμας» επεσήμανε ο κ. Καλλινικίδης, ο οποίος ζήτησε «να λάβει απάντηση από πολέμιους στην ερώτηση “ποιο είναι το ένα καλό που έχουν δει;”», «γιατί μόνο μαύρα ακούω από τους κριτές, επικριτές και πολέμιους». Όπως είπε, σε άλλο σημείο, «ο κανονισμός της ΔΕΚΠΟΤΑ είναι συγκεκριμένος. Άλλοι ασέλγησαν πάνω στο κορμί της ΔΕΚΠΟΤΑ. Όχι εμείς» και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Οι καταγγέλλοντες γιατί θέλουν όλο αυτό τον εμπορικό κόσμο να τον βάλουν απέναντί τους; (…) Σε τι ακριβώς έβλαψαν οι έμποροι την Ονειρούπολη;». Ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε πως «πρέπει να ψάξουμε τι θέλουμε να βρούμε από την Ονειρούπολη και σε ποιους απευθυνόμαστε», ενώ σύγκρινε και όσα συμβαίνουν στη Δράμα με όσα συμβαίνουν στα Τρίκαλα, τα οποία φιλοξενούν τον Μύλο των Ξωτικών, λέγοντας πως εκεί κανείς δεν τολμά να μιλήσει κατά της τοπικής χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης ρωτήθηκε από την «Εργασία… συν» για το τι θα συμβεί αν τελικά περικοπεί το ποσό που αφορά την ΔΕΚΠΟΤΑ από τον προϋπολογισμό του Δήμου. «Και φέτος για να δείξει την “ισχύ” της η αντιπολίτευση, μας περιέκοψε 12.000 ευρώ. Οι 12.000 ευρώ που έκοψαν από τον ήδη μειωμένο κατά πολύ προϋπολογισμό της φετινής Ονειρούπολης, είχε το αντίκτυπο ότι κι εγώ στη συνέχεια τα έκοψα από κάποιους άλλους. Διότι αυτά πάνε αλυσίδα» ανέφερε ο κ. Καλλινικίδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Μην ξεχνάτε ότι είμαι ο πρώτος που είπε ότι θα οδηγηθούμε πριν την παράδοση της ΔΕΚΠΟΤΑ σε 4 χρόνια στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Φέτος, πρώτος σας λέω ότι η ΔΕΚΠΟΤΑ δεν θα ζητήσει ούτε ένα ευρώ για την πραγματοποίηση της Ονειρούπολης. Θα την κάνει έτσι όπως αυτή γνωρίζει και οφείλει να την κάνει. Άρα, από φέτος ο Δραμινός δεν θα χρεωθεί ούτε ένα σεντ από την τσέπη του για την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης πανελλαδικά χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης».

Σε διευκρινιστική ερώτηση, στη συνέχεια, για το πώς μπορεί να γίνει η διοργάνωση της Ονειρούπολης χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, ο κ. Καλλινικίδης απάντησε: «Εμείς είμαστε για τα δύσκολα. Λύσεις υπάρχουν. Η Ονειρούπολη, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποία θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να επιβιώσει μόνη της. Υπάρχουν τρόποι να επιβιώσει μόνη της. Διότι, δεν ξεχνάμε, το ξέρουμε όλοι, ότι υπάρχει και η πλευρά των εσόδων». Μάλιστα, έθεσε ως παράδειγμα τη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς, όπου τα έσοδα από τα παράβολα εισπράττονται από το Δήμο, όμως η ΔΕΚΠΟΤΑ προχωρά σε διάφορες εργασίες για την τοποθέτηση και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Ο κ. Καλλινικίδης ρωτήθηκε και για το αν πιστεύει πως η κριτική που του έχει ασκηθεί, εντός Δημοτικού Συμβουλίου, αφορά την Ονειρούπολη ή τον ίδιο προσωπικά και ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Δεν πρόκειται να ανεχθώ να σπιλωθεί η υπόληψή μου από ανθρώπους, οι οποίοι πολλές φορές είναι άσχετοι από το αντικείμενο. Μέσα από την αντιπολίτευση, όταν δεν έχεις διοικήσει ούτε μια μέρα, δεν μπορείς να γνωρίζεις το πραγματικό πρόβλημα. Κι όταν πέφτεις στο επίπεδο αυτών των χαρακτηρισμών, τότε θα λουστείς και τις συνέπειες. Κι οι συνέπειες είναι προφανώς ποινικές». «Δεν θα αφήσω αναπάντητο ο,τιδήποτε αφορά την αξιοπρέπειά μου, την ηθική μου και την προσωπικότητά μου», πρόσθεσε ο κ. Καλλινικίδης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ σχετικά με την επισκεψιμότητα της φετινής Ονειρούπολης, σημείωσε πως σύμφωνα τα στοιχεία «όσον αφορά την επισκεψιμότητα στους χώρους της Ονειρούπολης, όπου βάζουμε κάθε χρόνο μετρητές», «οι προσδοκίες έχουν ξεπεραστεί». «Εμείς υπολογίζαμε γύρω στις 800.000. Αυτός ήταν ο προγραμματισμός -όλα αυτά οργανώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες- κι εμείς ξεπεράσαμε το 1.000.000 επισκεψιμότητα» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Το αν αυτοί οι άνθρωποι δεν έμειναν, δεν διανυκτέρευσαν στη Δράμα, αυτό δεν είναι δικό μας θέμα να το ψάξουμε και να απολογηθούμε για αυτό». Επίσης, τόνισε πως αναμένονται τα επίσημα στοιχεία από το Τελωνείο Εξοχής όσον αφορά την επισκεψιμότητα από τη γειτονική Βουλγαρία.

Όσον αφορά τα έσοδα από τη διοργάνωση, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ είπε πως «είναι πάρα πολύ νωρίς», τονίζοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά». Πάντως ο κ. Καλλινικίδης ήταν αρνητικός όσον αφορά την καθιέρωση πληρωμής εισόδου, έστω και ενός μικρού ποσού. Όπως είπε, «η Ονειρούπολη φροντίζει την οικογένεια» και σημείωσε πως «πρέπει να προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε εκεί», ώστε «μια οικογένεια να έρχεται με χαρά και να μην ξοδεύεται στην Ονειρούπολη, διότι τα χρόνια της κρίσης δεν έχουν περάσει ακόμη».

Ο κ. Καλλινικίδης ρωτήθηκε και για τα κερματοφόρα παιχνίδια που υπήρχαν στην Ονειρούπολη και έκανε λόγο για «υποκρισία κυρίως ορισμένων αιρετών». «Για να πάρουμε έγκριση πραγματοποίησης της χριστουγεννιάτικης αγοράς και της Ονειρούπολης γενικότερα, υπάρχει ένας χωροταξικός σχεδιασμός, όπου αυτός περάσει από όλες τις υπηρεσίες και εγκρίνεται, πάνω στο σχέδιο γράφει “σημείο ψυχαγωγικών παιχνιδιών”, “σημείο εμπορικών οικίσκων”, “σημείο δράσεων”. Αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε ο κ. Καλλινικίδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Έρχονται σήμερα αυτοί που το ψήφισαν ομόφωνα, γιατί στο σημείο ψυχαγωγικών παιχνιδιών μπήκαν 10, 12 ή 15 παιχνίδια; Μα αυτά τα τετραγωνικά έχει, μπορεί ο ενδιαφερόμενος, αυτός που μπαίνει είτε να βάλει ένα παιχνίδι στα τετραγωνικά αυτά που του έχουμε παραχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο ή να βάλει 15 παιχνίδια. Χώρο παραχωρούμε και τίποτε άλλο».

 

«Λειτουργήσαμε προς το συμφέρον της ΔΕΚΠΟΤΑ και ενισχύσαμε το ταμείο της ΔΕΚΠΟΤΑ»

 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο κ. Καλλινικίδης δήλωσε: «Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ οφείλει να υποστηρίξει τα συμφέροντα της ΔΕΚΠΟΤΑ. Και τα συμφέροντα της ΔΕΚΠΟΤΑ περνούν μέσα από το δικό της ταμείο. Τα συμφέροντα της ΔΕΚΠΟΤΑ δεν τα υποστηρίζεις όταν βλάπτεις το ταμείο της ΔΕΚΠΟΤΑ. Εμείς, λοιπόν, λειτουργήσαμε προς το συμφέρον της ΔΕΚΠΟΤΑ και ενισχύσαμε το ταμείο της ΔΕΚΠΟΤΑ. Και μάλιστα οι περιπτώσεις που καταγγελθήκαμε, για κάποιες περιπτώσεις που υποτίθεται παρανομήσαμε, αυτές ελέγχθηκαν από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως για παράδειγμα η Αστυνομία, βρέθηκαν ότι ήταν εντάξει κι όλα κύλησαν ομαλά».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ ανέφερε: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν με πολεμούν προσωπικά. Είμαι μαθημένος. Όσο είμαι Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ θα στηρίζω τα συμφέροντα της ΔΕΚΠΟΤΑ και δεν πρόκειται να βλάψω το ταμείο της ούτε ένα ευρώ. Όταν μου βρουν κάτι τέτοιο, τότε ας μου καταλογίσουν ό,τι θέλουν».

Επίσης, ο κ. Καλλινικίδης άφησε αιχμές και για κάποια Μ.Μ.Ε., «τα οποία αντί να απευθυνθούν σε αυτούς που κόψανε 12.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό –γιατί αν εγώ είχα τις 12.000 ευρώ στον προϋπολογισμό, πιθανόν να έπαιρναν κι αυτοί κάποια λεφτά» και πρόσθεσε: «Αν θίχτηκαν τα συμφέροντά τους ή ενδεχομένως θεωρούσαν ότι η Ονειρούπολη είναι ένα κατεστημένο κι αφού τόσα χρόνια έπαιρναν ένα άλφα ποσό, θα πρέπει να το πάρουν και τώρα». «Δεν έδειξα στη ζωή μου ότι δεν είμαι άνθρωπος που σπάει εύκολα αυγά κι έχω να φοβηθώ κάτι» επεσήμανε ο κ. Καλλινικίδης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Αν όμως όλα αυτά τα Μ.Μ.Ε. πιστεύουν πως στέλνοντάς μου ένα έγγραφο, εγώ θα πρέπει να τους πληρώσω (…) που στο έγγραφό τους λένε ότι θέλουν να πληρωθούν για τα δελτία τύπου που θα βάλουν για την Ονειρούπολη είναι πολύ γελασμένοι». Μάλιστα, ο κ. Καλλινικίδης παρουσίασε έγγραφο από Μ.Μ.Ε. της Δράμας, το οποίο, σύμφωνα με όσα ανέφερε, έκανε λόγο για δημοσιοποίηση δελτίων τύπων καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, έναντι χρηματικού ποσού. «Είμαστε με τα καλά μας; Το δελτίο τύπου είναι προφανές ότι είναι στην προαίρεση της εφημερίδας, του δημοσιογράφου, του μέσου τέλος πάντων, αν θέλει να το καταχωρήσει, να το παίξει ή όχι. Αλλά όχι και να το πληρώσεις κιόλας» είπε ο κ. Καλλινικίδης.

Ο κ. Καλλινικίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου είπε ακόμη: «Εγώ δεν στέρησα από κανέναν το δικαίωμα να εξυπηρετήσει και να κοιτάξει τα συμφέροντα της επιχείρησής του. Αλίμονο. Ούτε είπα ότι κάποια επιχείρηση είναι “Ερυθρός Σταυρός”. Αλλά κι η ΔΕΚΠΟΤΑ δεν είναι “Ερυθρός Σταυρός”. Κι η ΔΕΚΠΟΤΑ πρέπει να κοιτάξει πως θα επιβιώσει. Τόσα χρόνια ακούμε διάφορα για τη ΔΕΚΠΟΤΑ. Ήρθε η ΔΕΚΠΟΤΑ, μέσω των ορκωτών λογιστών, και φέρνει αποδείξεις ότι είναι μια βιώσιμη επιχείρηση κι εγώ ως Πρόεδρος οφείλω να δω πως αυτή η επιχείρηση θα επιβιώσει όσο είμαι Πρόεδρος. Και θα έχει έσοδα, όχι προφανώς για να επωφεληθεί τα κέρδη. Αλλά αυτά τα κέρδη επιστρέφουν στην κοινωνία μας». Επίσης, επεσήμανε πως «αν κάπου είμαι παράνομος φυσικά και θα πάω να απολογηθώ. Αλλά όσοι καταγγέλλουν, που πέφτουν στο κενό οι καταγγελίες τους, αυτοί δεν πρέπει στη συνέχεια να κληθούν στη δικαιοσύνη και να απολογηθούν;».

«Ούτε ο Δήμαρχος της Δράμας ούτε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ εκβιάζεται από κανέναν απολύτως. Λειτουργούμε κατά τα νόμιμα και κατά συμφέροντα του Δήμου και της ΔΕΚΠΟΤΑ. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες. Με όλους», επεσήμανε ο κ. Καλλινικίδης, ο οποίος ακόμη απάντησε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν στη δημοσιότητα τα χρηματικά ποσά που έλαβε κάθε επιχείρηση τα προηγούμενα χρόνια από την Ονειρούπολη. «Αυτά δεν είναι προσωπικά δεδομένα. Υπάρχουν στη “Διαύγεια”. Για να μην σας ταλαιπωρώ θα τα κάνω συγκεντρωτικά», ανέφερε.