ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

 

  • Δρόμος Δράμα – Αμφίπολη, Φυλακές Νικηφόρου, Καπναποθήκη οδού Περδίκκα και νέα πανεπιστημιακά τμήματα «δεν πρέπει να βαλτώσουν στην εναλλαγή Κυβέρνησης»
  • «Προς τιμήν του ο κ. Μπλούχος ζήτησε και συναντήθηκα μαζί του και τον ενημέρωσα ως κυβερνητικό Βουλευτή πλέον»
  • «Επιβεβαιωνόμαστε ότι αυτή η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα της Συμφωνίας των Πρεσπών κατά γράμμα»
  • «Πιστεύω ότι θα οργανωθούμε πολύ καλύτερα, θα είμαστε πολύ δυνατότεροι και θα αντιστρέψουμε το κλίμα στις επόμενες εκλογές»
  • «Οι εκλογές θα γίνουν σε 4 χρόνια, εμείς έχουμε το χρονικό περιθώριο να οργανωθούμε, να δυναμώσουμε, να διορθώσουμε όσα λάθη κάναμε και να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, ώστε να διεκδικήσουμε εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Την πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη παραχώρησε την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο «Εμπορικό», ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος, έχοντας πλάι του τον Γραμματέα της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Καρβούνη, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά τις εκλογές και εξήγησε ότι αυτός ήταν ο λόγος για τη συνέντευξη τύπου.

Ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όσου ψήφισαν το κόμμα του, αλλά και τον ίδιο προσωπικά, ενώ αναφέρθηκε στα ζητήματα του Νομού για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια, παρά την αλλαγή Κυβέρνησης, για την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα πρώτα «φάουλ», σύμφωνα με τον ίδιο, της νέας Κυβέρνησης, καθώς και για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

 

«Κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει, να ανασυγκροτηθεί, να φτιαχτεί ένα μεγάλο, μαζικό, λαϊκό, αριστερό κόμμα»

 

Εισαγωγικά στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρβούνης, ο οποίος ανέφερε: «Με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου έκλεισε ένας κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει ένας καινούργιος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πια από θέσεις αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπηρετήσει την ελληνική κοινωνία. Ως ΣΥΡΙΖΑ Δράμας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 13.288 πολίτες, άντρες και γυναίκες και νέους ανθρώπους, του Νομού μας που έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Να ξέρετε ότι θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να τιμήσουμε την ψήφο τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας στο νέο Κοινοβούλιο έχει νέα εκπροσώπηση. Θα εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το Νομό ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Ένας εξαιρετικός σύντροφος, ένας ενεργός πολίτης της Δράμας και είναι δεδομένο ότι όλοι θα είμαστε στο πλευρό του. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει την καλή πορεία της δουλειάς που είχαμε το προηγούμενο διάστημα.

Εκτός από τα συγχαρητήρια στον Θεόφιλο, να συγχαρούμε και τους πέντε που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όλοι δώσανε τον καλό αγώνα κοινά για να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Μαζί τους πάλεψαν εκατοντάδες πολίτες σε όλο το Νομό, μέλη, αλλά και μη μέλη, του ΣΥΡΙΖΑ, που δώσανε στο πλευρό μας με πείσμα και πάθος τον αγώνα.

Τον σεβασμό μας έχει ο απερχόμενος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα, κ. Καραγιαννίδης. Κι έχει το σεβασμό μας γιατί όλα αυτά τα χρόνια που ήταν Βουλευτής πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για το καλό της πόλης. Πάλεψε και είχε αποτελέσματα. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της δουλειάς του δεν μπορέσαμε να τα αναδείξουμε και εδώ έχουμε ευθύνη όλοι μαζί. Ο Χρήστος, όμως, επιπλέον στοχοποιήθηκε όλη αυτή την περίοδο από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην πόλη, οι οποίοι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εργαλειοποιώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναστάτωσαν την πόλη και το Νομό, χωρίς κανένας να λέει τίποτα για αυτό το φαινόμενο, που είχε μοναδικά χαρακτηριστικά για την πόλη μας.

Τέλος, αυτές τις μέρες ο κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μεγαλώσει, να ανασυγκροτηθεί, να φτιαχτεί ένα μεγάλο, μαζικό, λαϊκό, αριστερό κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό, εμείς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα κάνουμε συνεχώς εγγραφές νέων μελών. Αυτός είναι ο άμεσος στόχος μας».

 

«Θα είμαι αρωγός, σε ο,τιδήποτε ζητηθεί, σε ο,τιδήποτε μπορώ να προσφέρω»

 

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρώην Βουλευτής κ. Καραγιαννίδης, ο οποίος αρχικά επεσήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ όλους, άντρες και γυναίκες, τους πολίτες που ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με τους πέντε υποψήφιους, αλλά και τους 3.154 ανθρώπους που με επέλεξαν, με τίμησαν με την ψήφο τους. Δεύτερον, θέλω να συγχαρώ τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο, που εκλέχτηκε Βουλευτής και θα εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ απολύτως επάξια, όπως πιστεύω ότι έκανα κι εγώ, κατά την άποψή μου. Θα συνεχίσει, λοιπόν, αυτή τη σημαντική δουλειά που έγινε από πλευράς μας, ως ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα, και θα είμαι δίπλα του, αρωγός σε ο,τιδήποτε ζητηθεί, σε ο,τιδήποτε μπορώ να προσφέρω από την εμπειρία που είχα τα τελευταία 7 χρόνια ως Βουλευτής.

Ταυτόχρονα πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει και μια προσπάθεια, τώρα που είμαστε στην αντιπολίτευση, να αναδειχθούν ζητήματα που ήταν προβληματικά για την πόλη και για το Νομό και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, από την πλευρά της αντιπολίτευσης πλέον».

 

«Ζητήματα που πρέπει να προχωρήσουν και να μην βαλτώσουν στην εναλλαγή Κυβέρνησης»

 

Ο κ. Καραγιαννίδης μίλησε ακόμη για τέσσερα ζητήματα του Νομού, για τα οποία θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και να μην «βαλτώσουν στην εναλλαγή της Κυβέρνησης». Μάλιστα, όπως είπε, «προς τιμήν του ο κ. Μπλούχος ζήτησε και συναντήθηκα μαζί του και τον ενημέρωσα ως κυβερνητικό Βουλευτή πλέον». Για τα τέσσερα αυτά ζητήματα ο κ. Καραγιαννίδης υπογράμμισε πως «εμείς τουλάχιστον τα προσπαθήσαμε, τα φτάσαμε σε ένα σημείο και πρέπει άμεσα να προχωρήσουν για να μην βαλτώσουν στην εναλλαγή που έχει γίνει στην Κυβέρνηση, στην προσπάθεια να μπορέσουμε αυτά τα ζητήματα να πάνε ένα βήμα παρακάτω».

Ειδικότερα για το δρόμο Δράμα – Αμφίπολη είπε πως «είναι πλέον σε μια φάση δημοπράτησης του κομματιού Μαυρολεύκη – Μεσολακκιά. Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και μένει να πιεστεί ο αρμόδιος Υπουργός και τα συναρμόδια Υπουργεία που ακολουθούν το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, για να ξεκινήσει αυτή η δημοπράτηση».

Για τις Φυλακές Νικηφόρου, δήλωσε πως «είναι ολοκληρωμένες» και πρόσθεσε: «Μένει ο ΑΣΕΠ. Δεν λέω να πιεστεί ο ΑΣΕΠ. Προφανώς ο ΑΣΕΠ έχει τις δικές του χρονικές περιόδους που ολοκληρώνει ένα διαγωνισμό και τον βγάζει στον αέρα, αλλά πρέπει να είμαστε από κοντά και να παρακολουθούμε τη διαδικασία αυτή».

Για την ανακατασκευή του κτηρίου της οδού Περδίκκα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και την Σχολή Κινηματογράφου, ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε: «Όλο αυτό το πακέτο που κυρίως ο Δήμος το διαχειρίζεται, αλλά πρέπει να έχει τη συνέργεια όλων μας για να μην μείνει μετέωρο το βήμα που έχει γίνει και άρα να πάμε παρακάτω».

Τέλος, για τις πανεπιστημιακές σχολές με έδρα τη Δράμα, ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Υπάρχει κίνδυνος για δύο ανώτατες σχολές που δημιουργήσαμε στο Νομό μας. Από πλευράς Υπουργού, κ. Κεραμέως, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορούν να χαθούν δύο πανεπιστημιακές σχολές από το Νομό μας, γιατί η Ν.Δ. είχε διαφορετική άποψη. Κι εδώ πρέπει να πάρουν θέση κι ο κυβερνητικός Βουλευτής προφανώς και όλοι. Εμείς λέμε ότι πρέπει να παραμείνει η συγχώνευση που έγινε με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και η δημιουργία δύο πανεπιστημιακών σχολών στη Δράμα θα πρέπει να μείνει ως έχει. Θα πρέπει σύντομα να έχουμε απαντήσεις».

 

«Επιβεβαιωνόμαστε ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα της Συμφωνίας των Πρεσπών κατά γράμμα»

 

Ο κ. Καραγιαννίδης μίλησε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι με επίσημη ανακοίνωσή της η βρετανική Κυβέρνηση «χαιρετίζει τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τηρήσει τα συμφωνηθέντα της Συμφωνίας των Πρεσπών». Για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε: «Μετά από ότι έχουμε τραβήξει αισθάνομαι κατά τι δικαιωμένος, γιατί ήξερα και ξέραμε όλοι ότι η Ν.Δ. αυτό το ζήτημα το σήκωσε, δίχασε τον κόσμο για ένα και μοναδικό σκοπό. Να κερδίσει πολιτικά. Γνωρίζοντας εξ αρχής ότι η Συμφωνία είναι δίκαιη, είναι πολύ καλή για τη χώρα μας και γνωρίζοντας ότι και η ίδια ότι όταν έρθει στην εξουσία, στην Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Σήμερα, λοιπόν, επιβεβαιωνόμαστε ότι αυτή η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα της Συμφωνίας των Πρεσπών κατά γράμμα. Ας το ακούνε οι πολίτες που με έβριζαν κάτω από το σπίτι μου, πριν ένα εξάμηνο περίπου. Για να δούμε, λοιπόν, ποιος δίχασε τον κόσμο και ποιος οδήγησε σε αυτή την ένταση μέσα στο Νομό. Θεωρώ ότι θα πάμε ένα βήμα παρακάτω, η χώρα μας κερδίσει πάρα πολλά, έχει αναγνωριστεί ως βασικός πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια και πιστεύω ότι αυτό το πράγμα θα προχωρήσει».

 

«Το δείγμα των πρώτων ημερών της Κυβέρνησης δεν είναι πολύ καλό»

 

Ο κ. Καραγιαννίδης, στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., έκανε λόγο και για «φάουλ» από τη νέα Κυβέρνηση. Ειδικότερα, είπε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα κι αυτό το σχήμα έχει 51 Υπουργούς και Υφυπουργούς, μεγαλύτερο κατά 6 περίπου Υπουργούς από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε στους Υπουργούς ότι δεν θα προσλάβει κανένα συγγενικό πρόσωπο κι ο ίδιος διόρισε τον ανιψιό του Διευθυντή του Γραφείου Πρωθυπουργού. Δεν μπόρεσε να βρει στους 51 Υπουργούς παρά μόνο 5 γυναίκες κι αυτό σχολιάστηκε επαρκώς αρνητικά από όλη την Ευρώπη. Ότι η χώρα μας δεν έχει στους 51 Υπουργούς και Υφυπουργούς παρά μόνο 5 γυναίκες». Επίσης, για την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Καραγιαννίδης είπε πως δεν είναι δυνατόν να μπαίνει στην Κυβέρνηση σύμβουλος της εταιρείας που έχει αναλάβει να διαχειριστεί και να διαμορφώσει την περιοχή. «Έχουμε λίγο αντικρουόμενα συμφέροντα όσον αφορά αυτή την ιστορία» σημείωσε ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «δεν ξεκινάει καλά η Κυβέρνηση της Ν.Δ.», καθώς «έχουμε δείγμα των πρώτων ημερών που δεν είναι πολύ καλό».

 

«Θα αντιστρέψουμε το κλίμα στις επόμενες εκλογές»

 

Τέλος, ο κ. Καραγιαννίδης στάθηκε και στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει να είναι ο κύριος πυλώνας αντιπολίτευσης. Η δική μας πρωτοβουλία είναι να ανοίξουμε το κόμμα στον κόσμο που θέλει να έρθει, χωρίς να του ζητάμε πιστοποιητικά ιδεολογικής και κομματικής νομιμοφροσύνης, αλλά πάρα μόνο να συμμετέχουν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αριστερού, δημοκρατικού, προοδευτικού πόλου, που θα αντιταχθεί σε αυτό που εμείς θεωρούμε ότι θα έρθει από τη Ν.Δ.. Σε αυτή την προσπάθεια όλα τα μέλη του κόμματος κάνουμε συζητήσεις, κουβέντες, εγγράφονται νέοι άνθρωποι στον κομματικό μας χώρο. Πιστεύω ότι θα οργανωθούμε πολύ καλύτερα, θα είμαστε πολύ δυνατότεροι και θα αντιστρέψουμε το κλίμα που υπήρχε στην Κυριακή των εκλογών στις επόμενες εκλογές –και δεν ζητάμε να γίνουν εκλογές αύριο, όπως γινόταν στο παρελθόν- που θα γίνουν σε 4 χρόνια, εκτός εξαιρετικού ενδεχομένου. Δεν ζητάμε εκλογές σήμερα. Οι εκλογές θα γίνουν σε 4 χρόνια, εμείς έχουμε το χρονικό περιθώριο να οργανωθούμε, να δυναμώσουμε, να διορθώσουμε όσα λάθη κάναμε και να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, ώστε να διεκδικήσουμε εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας σε 4 χρόνια».