Στη Δράμα περιόδευσε χθες και στον Εβρο σήμερα ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Το απόγευμα μίλησε σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο Δημαρχείο (διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα) ενώ στην εκδήλωση εκ μέρους της Οργάνωσης, η Ράνια Κοσμίδου παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ για την ΠΕ Δράμας, που είναι:

Βοζίκης Γιάννης: 32 χρονών, κάτοικος Δράμας, αυτοαπασχολούμενος, μεταφραστής. Σπουδαστής στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Διετέλεσε Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας από το 2014 ως το 2017.

Μάλλη Μαρία: 56 χρονών, δασκάλα, κάτοικος Δράμας. Για πολλά χρόνια εκλεγμένη στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. Δράμας της ΑΔΕΔΥ. Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Δράμας και μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ.

Μήτρου Γιώργος: 49 χρονών, κάτοικος Ξηροποτάμου. Αυτοαπασχολούμενος. Απόφοιτος ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων Φυτικής Παραγωγής. Υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ από το 2007. Δύο φορές εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Παπαδόπουλος Γιάννης: 46 χρονών, κάτοικος Δράμας. Εργαζόμενος στην Τεχνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Πτυχιούχος Θερμοϋδραυλικός και Μηχανικός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων. Φοιτητής στο Τμήμα Φυσικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Δράμας και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ Δράμας της ΑΔΕΔΥ.

Τσιμπλίδου Ελισσάβετ (Λίζα): 32 χρονών, κάτοικος Δράμας με καταγωγή από το Περιθώρι. Ιδιωτική υπάλληλος στον χώρο της Υγείας, απόφοιτη του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Λάρισας. Οργανωτική Γραμματέας στο ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Δράμας (ΟΓΕ).

Αποσπάσματα της ομιλίας του Θ. Παφίλη

Στην ομιλία του, ο Θανάσης Παφίλης, κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι εδώ, μπροστάρης στις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού της Δράμας για όλα τα ζωτικά προβλήματά του. Για να ξεσκεπάζουμε τα παραμύθια της «πράσινης ανάπτυξης» που υπονομεύει την ενεργειακή αυτάρκεια, οδηγεί στην εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια. Που σπέρνει χωρίς κανένα σχέδιο λαμπογυάλια ακόμα και σε γη υψηλής παραγωγικότητας, ανεμογεννήτριες στα βουνά της περιοχής μας. Αλήθεια που είναι όλοι αυτοί που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τα περί «συμμετοχικής δημοκρατίας» για να ακούσουν τις αγωνίες των κατοίκων του Βώλακα στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, που βιώνουν μια πρωτοφανή σε μέγεθος περιβαλλοντική καταστροφή με τις νέες εξορύξεις μαρμάρου. Τους κτηνοτρόφους της περιοχής που βλέπουν τα ζώα τους να υποφέρουν από τη μαρμαρόσκονη που καλύπτει ακόμα και βοσκοτόπια αλλά και την αιθαλομίχλη που επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων; Μήπως θα υποχρεώσει καμία κυβέρνηση, η σημερινή ή όποια επόμενη, τις 17 λατομικές εταιρείες της περιοχής να αποζημιώσουν τους κτηνοτρόφους που αναγκάστηκαν να οδηγήσουν στη σφαγή τα κοπάδια τους;

Και από το βήμα της σημερινής μας συγκέντρωσης δηλώνουμε πως δεν θα κάνουμε πίσω και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για την κατάργηση όλων των φόρων στην ενέργεια, τα καύσιμα. Για όλους και όλες σε αυτή τη χώρα. Μόνο έτσι ο λαός θα δει μια κάποια ανακούφιση και φυσικά θα απαντηθεί και η δικαιολογημένη αγωνία επαγγελματιών της περιοχής που βλέπουν τις δικά τους μαγαζιά να μαραζώνουν, αφού η ακρίβεια σπρώχνει το λαό να φουλάρει καύσιμα αλλά και να κάνει και άλλες αγορές στη φθηνότερη γειτονική Βουλγαρία.

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και δεν χωρά στο στενό κουστούμι του χρηματιστηρίου ενέργειας που του φόρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, που τολμά να μιλά σήμερα για την κρατικοποίηση της ΔΕΗ, λες και το κράτος δουλεύει για τα συμφέροντα του λαού και δεν είναι το κράτος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Τα λένε αυτοί που υπέγραψαν η τότε «κρατική» ΔΕΗ να πουλά στους ιδιώτες παρόχους κάτω από το κόστος για να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός!!! Τα λένε και όλοι οι άλλοι, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος που αποδέχονται τις κατευθύνσεις της ΕΕ, το εμπόριο ρύπων, τις κάθε είδους επιδοτήσεις και κίνητρα στα κοράκια των ΑΠΕ.

Συνέχεια της πάλης για ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας και έργα υποδομής

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στους λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται σε υγεία και χώρους δουλειάς τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αναφέροντας: «Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο με μόνιμες προσλήψεις, το ΕΚΑΒ, για να ιδρυθεί ογκολογική και ψυχιατρική κλινική, να ενισχυθούν το περιφερειακά ιατρεία στα χωριά και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Στην προμετωπίδα αυτού του αγώνα ο λαός πρέπει να βάλει την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, ιδιαίτερα τώρα μετά και την εμπειρία της διαχείρισης της πανδημίας, που απέδειξε ότι η περιβόητη «συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα Υγείας» που «ο ένας θα συμπληρώνει και θα βελτιώνει τον άλλο» είναι τελικά παραμύθι … που έχει δράκο! Την κερδοφορία των κλινικαρχών, των φαρμακοβιομήχανων που την πληρώνει ο λαός.

Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για τα αναγκαία έργα υποδομής στην περιοχή, τη σιδηροδρομική διασύνδεση, την οδική σύνδεση με την Εγνατία χωρίς διόδια, τη βελτίωση όλου του οδικού δικτύου που η κατάντια του «κοστίζει» σε ανθρώπινες ζωές και αναπηρίες. Τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε Ξηροπόταμο και τον κόμβο της ΣΟΦΤΕΞ. Για τον αντισεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων με προτεραιότητα τα σχολεία, τις υγειονομικές μονάδες, τους χώρους μαζικής συγκέντρωσης εργαζομένων και πολιτών. Για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, για σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο.

Και από το βήμα της σημερινής συγκέντρωσης απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και απαιτούμε να δοθεί λύση με τους εργαζόμενους της συνεταιριστικής τράπεζας OlympusBank, που μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, έχουν μείνει ξεκρέμαστοι! Να προχωρήσει η απορρόφηση όλων των εργαζομένων από την Εθνική Τράπεζα (στην οποία μεταβιβάστηκαν οι καταθέσεις), σε υποκαταστήματα κοντά στον τόπο διαμονής τους και μέχρι σήμερα εργασίας τους. Να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας τους. Να αναγνωριστεί το σύνολο των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, η προϋπηρεσία τους. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα από τη συγκέντρωση του κεφαλαίου στον κλάδο!

Όπως απαιτούμε η κυβέρνηση να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να ξαναλειτουργήσει η λαϊκή αγορά των παραγωγών που σταμάτησε εδώ και 5 εβδομάδες. Μια αγορά απαραίτητη και για τους καταναλωτές, αφού προμηθεύει τα λαϊκά νοικοκυριά με ντόπια και ποιοτικά αγαθά, ενώ όλοι συμφωνούν ότι η εναπομείνασα λαϊκή αγορά με τα βιολογικά προϊόντα και απλησίαστη είναι για πολλά πορτοφόλια και δεν καλύπτει τις καταναλωτικές ανάγκες. Η θετική εξέλιξη με τη διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων στους παραγωγούς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για την οποία και το ΚΚΕ πίεσε, πρέπει να ολοκληρωθεί με την επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς από το επόμενο κιόλας Σάββατο.

Αντιλαϊκή η επόμενη κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει

Ο Θ. Παφίλης τόνισε πως ο λαός της Δράμας έχει αποκτήσει πολύτιμη πείρα και μπορεί να απορρίψει τα διλήμματα που του βάζουν τα κόμματα που διεκδικούν την κυβέρνηση.

Γιατί γνωρίζει πως το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, με όποια σύνθεση, είναι από τώρα γραμμένο. Τα αντιλαϊκά νομοσχέδια ήδη περιμένουν στα συρτάρια!

Στα συρτάρια περιμένει η μοιρασιά των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης στους «καρχαρίες» του πλούτου,

Στα συρτάρια περιμένει να υλοποιηθεί το πόρισμα για την ανάπτυξη της Θράκης που ψήφισε η ΝΔ στη διακομματική επιτροπή της βουλής και ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε, αφού πρώτα το αντέγραψε στο 90% στο «δικό του» πόρισμα!!! Και χωρίς ντροπή οι βουλευτές του στη Θράκη έκαναν δήθεν αντιπαράθεση με το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά στην Ανατολική Μακεδονία σήκωναν κουρνιαχτό αφού «το πόρισμα αφήνει από έξω Καβάλα και Δράμα». Η αλήθεια είναι ότι το πόρισμα αυτό συνέχισε στο δρόμο του περίφημου περιφερειακού αναπτυξιακού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Επιδοτήσεις και κίνητρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιωτικοποιήσεις και εργασιακή ζούγκλα για το λαό και τη νεολαία.

Απευθυνόμαστε σε όσους διαπιστώνουν τις μεγάλες αλήθειες που το ΚΚΕ λέει, σε όσους καταλαβαίνουν ότι από την επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξάρτητα αν προκύψει από τις πρώτες ή τις δεύτερες κάλπες, αν θα έχουμε «κυβέρνηση ηττημένων» ή «κυβέρνηση νικητών», αυτή η κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή. Σε όλους αυτούς απλώνουμε το χέρι και τους λέμε: μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ. Τους καλούμε να ξεπεράσουν αμφιβολίες και αναστολές. Να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Συνάντηση με το ΔΣ της Ενωσης Στρατιωτικών

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, σήμερα, ο Θανάσης Παφίλης το πρωί, συναντήθηκε περιόδευσε στο νοσοκομείο της πόλης όπου συναντήθηκε με τη Διοικήτρια αλλά και το Σωματείο των εργαζομένων.

Το απόγευμα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ενωσης Στρατιωτικών ΠΕ Δράμας, στη διάρκεια της οποίας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην ΠΕ Δράμας, αλλά και θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Αναλυτικότερα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Συνταξιοδοτικά/Ασφαλιστικά ζητήματα στρατιωτικών – Υποχρεωτικές αποστρατείες ΕΠΟΠ.
  • Το θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης αξιωματικών ΕΜΘ
  • Την αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση.
  • Το θέμα της μη καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου και του μη δικαιώματος αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης στους ΟΒΑ
  • Για το πρόσφατο νομοσχέδιο που δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας κανένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισήμανε πως το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός υπηρεσίας, διεκδικώντας τη λύση τους μέσα από παρεμβάσεις αλλά και μέσω του κοινοβουλίου με ερωτήσεις για τα προβλήματα τους

Οι εκπρόσωποι του Κόμματος ανέδειξαν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τους κινδύνους που υπάρχουν, για τον λαό μας, τους νέους στρατευμένους και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ευχαρίστησε για την ενημέρωση και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης μέσα και έξω από την Βουλή.

Η περιοδεία του Θ. Παφίλη, συνεχίζεται αύριο Πέμπτη 23 Φλεβάρη στον Έβρο και συγκεκριμένα:

  • Στις 11 π.μ. θα επισκεφτεί τη γαλακτοβιομηχανία «Εβροφάρμα» και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους.
  • Στις 12.30 μ.μ. θα μιλήσει σε σύσκεψη με Αγροτικούς Συλλόγους του Βορείου Έβρου, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Βύσσας.
  • Στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ, στο ξενοδοχείο «Εγνατία» στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: 902.gr