ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Ή ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ 25.000.000 ΕΥΡΩ

«Στόχος μας η δημιουργία ενός σύγχρονου Νοσοκομείου, αφήνοντας πίσω μας την πολυεπίπεδη χρόνια φθορά του, και αντάξιο των προσδοκιών των συμπολιτών μας»

Τεράστια είναι η συνδρομή του Βουλευτή Κ. Μπλούχου στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και των υπηρεσιών που παρέχει προς τους πολίτες που το έχουν ανάγκη, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων για το νοσηλευτικό ίδρυμα της Δράμας, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί, είναι σε εξέλιξη ή έχουν εξασφαλισμένες εγκρίσεις και χρηματοδότηση υπερβαίνουν τα 25.000.000 ευρώ. Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν το ΠΕΠ Α.Μ.Θ., το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Άλλωστε, ο Βουλευτής κ. Μπλούχος, ως χειρουργός – ιατρός του ΕΣΥ, έχει υπηρετήσει το Νοσοκομείο της Δράμας και τους πολίτες του Νομού και γνωρίζει εκ των έσω πολύ καλά, έχοντας προσωπική αντίληψη ως λειτουργός της Δημόσιας Υγείας, ποιες είναι οι ανάγκες και πως αυτές μπορούν να καλυφθούν. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται πως ο κ. Μπλούχος είναι ένας «φύλακας – άγγελος» του Νοσοκομείου.

Επιπλέον, ως θεσμικός εκπρόσωπος του Νομού Δράμας, ο κ. Μπλούχος έχει αναπτύξει αγαστή συνεργασία τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό κ. Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Μίνα Γκάγκα, τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. κ. Δημήτρη Τσαλικάκη, τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου και φυσικά όσους φορείς εμπλέκονται στις χρηματοδοτήσεις, όπως είναι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος.

Τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, υλοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί αφορούν κτιριακές παρεμβάσεις, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κ.α. (όπως επί παραδείγματι οι δωρεές κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης).

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Διπλωτικό Μηχάνημα Ιματισμού ενός ή δύο διαδρόμων, 36.952 €

Στεγνωτήριο Ιματισμού Ατμού, 27.900 €

Σιδερωτήριο Ιματισμού Ατμού, 27.900 €

Εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, 110.000 €

Δημιουργία Αυτόνομης Μονάδας Χημειοθεραπείας με δημιουργία Αυτόνομου Διατομεακού Τμήματος Χημικοθεραπείας και με ταυτόχρονη σύσταση ειδικότητας και 2 Παθολόγου – Ογκολόγους (Τροποποίηση Οργανογράμματος)

Ανακατασκευή των 4 Ανελκυστήρων (1Ασθενών και 1 Κοινού στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, 2 Ανελκυστήρες φορείων στην καινούργια πτέρυγα), καθώς και την ολική αντικατάσταση 2 ανελκυστήρων τύπου MRL στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου

Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίου Νοσοκομείου, 5.543.511,01 €, με το 1ο υποέργο να αφορά «Οικοδομικές εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων»

Αντικατάσταση σκιαλυτικών λυχνιών σε όλες τις χειρουργικές αίθουσες

Υπηρεσίες Στεγάστρου, 29.800 €

Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της Επέκτασης – Ανακαίνισης και Αναδιαμόρφωσης της ΜΕΘ και του ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό περίπου 7 εκ. €

 

«Στόχος ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, αντάξιο των προσδοκιών των συμπολιτών μας»

 

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Εργασία… συν», σχετικά με τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, ο Βουλευτής κ. Μπλούχος ανέφερε τα εξής:

«Στόχος μας η δημιουργία ενός σύγχρονου Νοσοκομείου, αφήνοντας πίσω μας την πολυεπίπεδη χρόνια φθορά του, και αντάξιο των προσδοκιών των συμπολιτών μας.

Που θα προσφέρει αίσθημα ασφάλειας αλλά και ικανοποίησης στους ασθενείς μας, αλλά και ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον που θα βελτιώνει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι του σε αυτό.

Χρέος μας να καταφέρουμε την ενδυνάμωση του σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού (κάτι που το πετυχαίνουμε ήδη για παράδειγμα σε επίπεδο νοσηλευτικής υπηρεσίας), χωρίς να παραγνωρίζουμε όλοι μας τις δυσκολίες και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας που στα τελευταία πολλά χρόνια οδήγησαν στη στελεχιακή αποδυνάμωση κυρίως των περιφερειακών μας νοσοκομείων.

Στη προσπάθεια μας αυτή, το όραμα μας βρήκε άξιους συνοδοιπόρους και άξιους συνεργάτες τόσο στη διοίκηση του Νοσοκομείου (και στην Διοικήτρια του κα Καρατζόγλου) και στον ζήλο που επιδεικνύουν εργαζόμενοι του, όσο στην κεντρική μας διοίκηση – την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στην Περιφέρεια ΑΜΘ (τόσο με τη συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, την περιφερειακή διοίκηση της Π.Ε. Δράμας, όσο και με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας) και φυσικά σε ανθρώπους – ιδιώτες που συμβάλουν τα μέγιστα στην κοινή μας προσπάθεια.

Οι ευαίσθητες υπηρεσίες μας, συνδιαλέγονται άψογα με το τεχνοκρατικό πνεύμα της διοίκησης (που πάντα εξέλειπε), σε συνδυασμό με την γόνιμη καθοδήγηση της ηγεσίας της Υγειονομικής μας περιφέρειας (4η ΥΠΕ και του Υπεάρχη της κ. Τσαλικάκη). Είναι δεδομένο ότι όλα αυτά κλειδώνουν με την ανοιχτότητα και τις πρόνοιες της πολιτείας – του Υπουργείου μας.

Η Κυβέρνηση μας καλέστηκε να αντιμετωπίσει μία μοναδική πρόκληση, αυτή της διαχείρισης της πανδημικής κρίσης με ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας παρηκμασμένο καταρρακωμένο ενισχύοντας το στοχευμένα, υπερασπίζοντάς το και είναι ξεκάθαρη η θέση της Κυβέρνησης μας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κύριο μέλημα μας και πρώτη στη στόχευση μας στο άμεσο μέλλον θα είναι η δημιουργία ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όσες δυνάμεις επιτηδευμένα παραπλανούν επενδύοντας στη δυσπιστία των συμπολιτών μας αστοχούν. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε και θα έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που απαιτείται για να αφήσουμε στο παρελθόν τις χρόνιες παθογένειες και τη φθορά του συστήματος.

Καταφέραμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε σε έργα κτιριακών υποδομών, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους πλέον των 25.000.000 €, με κορυφαίο αυτό της έγκρισης και της ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης της κτιριακής επέκτασης και συνολικής αναδιαμόρφωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Καταφέραμε να πετύχουμε παράλληλα την τροποποίηση δύο φορές του Οργανισμού του Νοσοκομείου μας με τη δημιουργία ημερήσιας μονάδας χημειοθεραπείας και άλλων απαραίτητων τμημάτων, εκείνο όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε και είναι κυρίαρχα ορατό πλέον είναι η σταδιακή αλλαγή μιας καθεστωτικής νοοτροπίας και η αλλαγή αυτή φαίνεται στην τάξη, την οργάνωση και την μεθοδικότητα στη σύνολη διαχείριση του έργου του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Η δημόσια υγεία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους λειτουργίας ενός συγκροτημένου κράτους. Και σε αυτό το κράτος, μετέχουμε όλοι μαζί. Κι αγωνιζόμαστε για το καλό του κοινωνικού συνόλου όλοι μαζί».