Πηγή: Intimenews

Εκπνέει την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου η δίμηνη παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες οχημάτων εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο τον Δεκέμβριο ο οικονομικός προϋπολογισμός των νοικοκυριών.

  • Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει έως την Δευτέρα να έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας που αναλογούν στα οχήματά τους ή να τα έχουν θέσει σε ακινησία για να μην χρεωθούν τα διπλάσια ποσά από εκείνα που πρέπει να πληρώσουν.

Τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022 οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα τα βρουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ MyCAR τα οποία δεν έχουν αλλαγές σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2021.

Η εξόφλησή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μετρητοίς είτε χρησιμοποιώντας κάποια πιστωτική κάρτα που επιτρέπει την εξόφλησή τους από 9 έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Παράλληλα οι χρήστες του online banking ή του Taxisnet μπορούν να εξοφλήσουν τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας τους με τη χρήση του κωδικού QR Code που φαίνεται στην βεβαίωση οφειλών.
Όσοι χρησιμοποιήσουν το Taxisnet μπορούν να πληρώσουν μέσω e-banking με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας έως 31/10/2010 καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Το κράτος ευελπιστεί να εισπράξει περίπου 1,1 δισ. ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021.

  • Η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των Τελών Κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημα.

Πηγή: ertnews.gr