Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Δεν περνάνε οι μέρες γρήγορα για να έρθει το Σαββατοκύριακο! Τότε θα πάμε με την μαμά και τον μπαμπά και την αδερφή μου την Έλλη στην Ονειρούπολη! Εκεί έχει ξωτικά, νεράιδες και καλικάντζαρους και τόσα άλλα και θα είναι σαν να βρίσκομαι μέσα σε ένα από αυτά τα παραμυθία που μου διαβάζει η μαμά το βράδυ για να κοιμηθώ!

Οι ετοιμασίες για την εκδρομή έχουν ξεκινήσει και το πιο μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι η μαμά και ο μπαμπάς λένε συνέχεια ότι θα πάμε στη Δράμα. Αλλά εγώ αυτή την Δράμα δεν την ξέρω! Στην Ονειρούπολη μου είπαν ότι θα πάμε και εκεί θέλω να πάμε. Ποια είναι αυτή η Δράμα; Δεν πιστεύω να με ξεγελάσουν και να πάμε σε καμιά από αυτές τις θείες που όλο με ζουλάνε, με φιλάνε, με χαϊδεύουνε και μου λένε πόσο μεγάλωσα. Και το άλλο πρόβλημα που έχω με αυτή την εκδρομή είναι ότι πρέπει να εξηγώ συνέχεια στον παππού ότι άλλο είναι η Ουρανούπολη και άλλο είναι η Ονειρούπολη! Εκεί θα έχει πολλά πολλά ακόμη παιδάκια και θα παίξουμε και θα χορέψουμε και θα κάνουμε πολλά πράγματα αυτές τις δύο ημέρες. Και θα είναι όλα πολύ ωραία.

Μόλις φτάσουμε εγώ θέλω να πάω κατευθείαν στο σπιτάκι του Άη Βασίλη. Μου είπαν οι συμμαθητές μου ότι φέτος έχει καινούργιο σπιτάκι και θέλω να το δω από κοντά. Θέλω να του πω τι δώρο θέλω για φέτος τα Χριστούγεννα και για αυτό πρέπει να πάω νωρίς για να πάρω πιο νωρίς το δώρο μου και να μην περιμένω την άλλη μέρα τα Χριστούγεννα, γιατί νυστάζω και κοιμάμαι πριν έρθει. Όταν πάω στο σπιτάκι του θα βγω και μια φωτογραφία με τον Άη Βασίλη. Τη φωτογραφία θέλω να την δείξω στη συμμαθήτρια μου τη Νεφέλη για να την εντυπωσιάσω και να μου μιλάει περισσότερο στα διαλείμματα. Βέβαια, η αδερφή μου θα θέλει να πάει πρώτα στο σπιτάκι της Ζωγραφικής Προσώπου και μετά στον Άη Βασίλη, γιατί λέει ότι πρέπει να είναι όμορφη και περιποιημένη για να την ξεχωρίσει ο Άη Βασίλης από τα άλλα παιδάκια και έτσι θα πάρει πιο νωρίς το δώρο της. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω και σκέφτομαι να πω στην μαμά και τον μπαμπά να μην πάρουμε την αδελφή μου μαζί μας και να την αφήσουμε στον παππού και στη γιαγιά.

Αλλά τώρα που το γράφω, σκέφτομαι ότι αν δεν την έχουμε μαζί μας, εγώ δεν θα έχω παρέα για να πάμε σε όλα αυτά τα όμορφα σπιτάκια. Θα πάμε και στο Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών και στη Σχολή Χριστουγεννιάτικης Μαγείας και στα Playmobil και στο Ταχυδρομικό Εργαστήρι και στο Σπιτάκι του Παραμυθιού και στο Παγωμένο Εργαστήρι Πειραμάτων και στο Εργαστήρι του Χαμόγελου και στο Εργαστήρι της Φύσης και στο Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας. Οι φίλοι μου μου είπανε ότι αν πάω σε όλα τα σπιτάκια θα γίνω εξερευνητής της Ονειρούπολης και θα πάρω και δώρο. Δηλαδή θα πάρω δώρο στην Ονειρούπολη, θα μου φέρει δώρο και ο Άη Βασίλης, αλλά θα μου πάρουν και η μαμά και ο μπαμπάς και η γιαγιά και ο παππούς. Θα είναι τέλεια φέτος τα Χριστούγεννα!

Και μου είπανε ότι όλο το Σαββατοκύριακο στην Ονειρούπολη θα έχει μουσικές εκδηλώσεις και άλλες δράσεις και θα είναι πολύ ωραία τόσο για τους μεγάλους όσο και για εμάς τους μικρούς. Αν και νομίζω ότι έχω μεγαλώσει πια. Μου το λένε και θείες όταν με βλέπουν! Η μαμά θα θέλει να πάει σίγουρα να ακούσει τα ποντιακά και τα θρακιώτικα και τα νησιώτικα και όλα αυτά τα παραδοσιακά τραγούδια που εμένα δεν μου αρέσουν πολύ, αλλά αφού αρέσουν στη μαμά εγώ δεν μπορώ να τίποτα. Αλλά εγώ τότε μπορεί να πάω με την Έλλη και τον μπαμπά στα παιχνίδια. Γιατί μου είπαν τα παιδιά από το σχολείο ότι τα παιχνίδια φέτος είναι πολύ ωραία.

Στην Ονειρούπολη, πρέπει να πάμε και στη αγορά που έχει εκεί. Η γιαγιά μας ζήτησε να την φέρουμε ένα αναμνηστικό που να είναι τόσο ωραίο που θα ζηλεύουν όλες οι φίλες της. Ο παππούς πάλι μας είπε ότι θέλει να του φέρουμε τοπικές λιχουδιές… Εγώ σκέφτηκα να δοκιμάσω όλα τα φαγητά και τα γλυκά και αυτά που δεν μου αρέσουν ή να τα δώσω στην Έλλη ή να τα φέρω στον παππού μου.

Όταν γυρίσουμε από την Ονειρούπολη θα σου γράψω και πως τα περάσαμε εκεί. Και θα σου πω πώς αντέδρασαν οι φίλοι μου στο σχολείο όταν τους διηγήθηκα τις περιπέτειες που είχα στην Ονειρούπολη!

 

Φρίξος

 

Και για την αντιγραφή

Το Γραφείο Τύπου της Ονειρούπολης