ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

  • Χορηγός της δράσης ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου TAP – AG

 

Ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου η λειτουργία του θεματικού πάρκου «Ταξίδι στην εποχή των παγετώνων» στην κεντρική πλατεία της Δράμας, μια δράση η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της φετινής Ονειρούπολης.

Όλοι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και να γνωρίσουν ζώα που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν! Το νέο θεματικό πάρκο συνδυάζει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία με την εξερεύνηση ενός περιπετειώδους κόσμου. Ταυτόχρονα εφοδιάζει με γνώσεις για σημαντικές, επιστημονικές ανακαλύψεις, που αφορούν την εποχή των παγετώνων. Οι ήχοι των προϊστορικών ζώων, τα χρώματά και οι κινήσεις τους παρασύρουν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας εκατοντάδες μικρά παιδιά επισκέφθηκαν το θεματικό πάρκο και έκαναν ένα «Ταξίδι στην Εποχή των Παγετώνων», βλέποντας από κοντά… χαριτωμένα ζωάκια που έζησαν πριν από εκατομμύρια χρόνια στη γη.

Η παρουσία του θεματικού πάρκου «Ταξίδι στην Εποχή των Παγετώνων» στην Ονειρούπολη είναι χορηγία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP-AG.

Παρόντες κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του θεματικού πάρκου «Ταξίδι στην Εποχή των Παγετώνων» ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών του TAP για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κ. Σπύρος Νάκος.

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο κ. Μαμσάκος στάθηκε στην ιδιαίτερη απήχηση που έχει το θεματικό πάρκο στα παιδιά, γεγονός που φάνηκε, όπως ανέφερε, και από την έντονη παρουσία τους ακόμη και στην πρώτη ημέρα λειτουργίας. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Δράμας ευχαρίστησε τον TAP, «ο οποίος είναι χορηγός αυτής της εκδήλωσης και δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά, στους επισκέπτες μας, σε όλη την Ονειρούπολη να φιλοξενεί αυτό το θεματικό πάρκο που είναι πρωτοπόρο και πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα».

Ο κ. Νάκος, μιλώντας στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε το “Ταξίδι στην Εποχή των Παγετώνων”, μια δραστηριότητα, ένα θεματικό πάρκο, που έχει στηθεί στην καρδιά της Ονειρούπολης και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και να νιώσουν χαρούμενα μέσα από αυτό.

Ιδιαίτερη χαρά είναι για μένα, εκπροσωπώντας τον TAP, είναι ότι βλέπω παιδιά να χαμογελάνε και να διασκεδάζουν μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Και για αυτό ακριβώς το λόγο ο TAP είναι αποκλειστικός χορηγός του συγκεκριμένου θεματικού πάρκου». Ακόμη, ο κ. Νάκος εξέφρασε ευχαριστίες προς «όλους όσους έχουν εμπλακεί στη διοργάνωση της συγκεκριμένης δραστηριότητας – εκδήλωσης – θεματικής ενότητας, σε συνεργασία με το Δήμο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», ενώ μετέφερε τις ευχές όσων εργάζονται στον TAP «σε όλο τον κόσμο για χαρούμενες γιορτές, για χαρούμενα Χριστούγεννα και για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία και παραγωγικότητα».