ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ SUPER LEAGUE 2 ΜΕ 12 ΟΜΑΔΕΣ

 

  • Οριστικά 26 επαγγελματικές ομάδες
  • Super League 1 με 14 ομάδες
  • Super League 2 με 12 ομάδες
  • Football League ημιεπαγγελματική με συμμετοχή και ομάδων Β’ των ΠΑΕ
  • Γ’ Εθνική ερασιτεχνική

 

 

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την προεδρία του Βαγγέλη Γραμμένου και με συμμετοχή στη σύνθεσή της και του Προέδρου της ΕΠΣ Δράμας κ. Χατζησαρόγλου, με ψήφους 10-6 απεφάνθη θετικά στην πρόταση του Υπουργού κ. Βασιλειάδη για έναν ουσιαστικό διαχωρισμό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τη συγκρότηση και σύσταση μιας νέας υποκατηγορίας, της Super League 2, πάντα με εξασφαλισμένα έσοδα. Έτσι οριστικοποιείται ότι την περίοδο 2019-2020 θα υπάρχουν η Super League με 14 ομάδες (3 υποβιβασμοί και η 13η διπλό αγώνα μπαράζ με τη 2η της Football League), συστήνεται η Super League 2 με 12 ομάδες, οι οποίες θα είναι 8 από την φετινή Football League, όπου αγωνίζεται η Δόξα, οι 3 υποβιβασθέντες από τη Super League, η 1 χαμένη από τον αγώνα μπαράζ του 13ου της Super League με τον 2ο της Football League, κάτι που φέρνει κάθετη αντίδραση της Super League και προσφυγή στο Διαιτητικό της ΕΠΟ κατά της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Στο ερώτημα ποια είναι τα νέα δεδομένα για τη Δόξα, η απάντηση είναι θετική, αφού ο Σύλλογος έχει ιστορικά δεδομένα τέτοια που τον καθιστούν εν δυνάμει για συμμετοχή στη Super League 1. Τα δεδομένα και η χρηματοδότηση που θα ισχύσουν στη νέα Super League 2 είναι η βάση για τη Δόξα, αφού εξ οφίτσιο θεωρείται αυτονόητη η συμμετοχή της.

Η Δόξα με την αποδοχή του κόσμου έχει ως δική της βάση μια παραδοχή ότι κοντά στις 400.000 ευρώ με ένα συγκροτημένο μάρκετινγκ μπορεί να εξασφαλίσει, μαζί με την νέα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που θα παρέχει η Super League 2 και με την γενική παραδοχή ότι είναι ένα από τα 3-4 brand name της επαρχίας, το ποσό με ένα χορηγικό πρόγραμμα, που την καθιστούν ομάδα που ταβάνι έχει τη Super League 1.

Έτσι ουσιαστικά με τη διαμόρφωση του νέου ποδοσφαιρικού χάρτη  περιπλάνηση και η ταλαιπωρία σε γήπεδα και κατηγορίες μη αρμόζουσες στο ίματζ του Συλλόγου έφυγαν ανεπιστρεπτί, μόνο αυτοκτονικές τάσεις μπορούν να φέρουν το πισωγύρισμα. Η Δόξα με τα 100χρονα και τη συμμετοχή σε 23 επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν νοείται να (ξανα)αγωνιστεί σε κωμοπόλεις.

 

Δόξα 2018-2019

 

Κυκλοφορούν τα διαρκείας, αποκτήθηκε ο στόπερ Ρουγκάλας, κοντά και ο σέντερ φορ Ράνιας, ολοκληρώθηκε το ρόστερ της περιόδου 2018-2019.

Το Σάββατο 1-9-2018 η Δόξα κοντράρεται με τη νέα ΠΑΕ Βόλος την πρωτεύουσα της Μαγνησίας σε ένα καθοριστικό κρας τεστ. Σήμερα Πέμπτη φιλικό στο Καλαμπάκι με την φιλόδοξη ομάδα της ΑΕ Καλαμπακίου.