Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών-Γυναικών 2022, Ατομική Χρονομέτρηση, Παρανέστι Δράμας, 24/6/2022. Photo: Matthew Miller

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022, ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης για τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, στα πλαίσια του Πανελληνίου πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου στο Παρανέστι Δράμας.

Ο Περικλής Ηλίας, της ομάδας Κρόνος Νίκαιας, ήταν ο νικητής στην κατηγορία των ανδρών, με επίδοση 54 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, στη διαδρομή των 40 χιλιομέτρων. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μίλτος Γιαννούτσος του Αίολου Αθηνών 19 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ στην τρίτη ο Γιώργος Μπούγλας επίσης του Κρόνου Νίκαιας.

Η Αργυρώ Μηλάκη, του Άτλαντα Ρεθύμνου, αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια στην ατομική χρονομέτρηση γυναικών. Η απόσταση 21,2 χιλιομέτρων καλύφθηκε σε χρόνο 31 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, με διαφορά 7 δευτερολέπτων μπροστά από την αθλήτρια του Πόρτο Λεόνε, Βαρβάρα Φασόη, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η αθλήτρια Ελευθερία Γιάχου της ομάδας Άλφα Καλλιθέας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ως Διοργανωτής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, ο Δήμος Παρανεστίου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας και η StayConnected ευχαριστούν όλους τους εθελοντές που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρουν στην προετοιμασία και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τον Ερυθρό Σταυρό, τον ΟΦΚΑΘ, τον εκπολιτιστικό σύλλογο Παρανεστίου, οι οποίοι προσέφεραν χθες με την παρουσία τους. Ειδικότερα, ευχαριστούν την Τροχαία Δράμας για την διασφάλιση όλων των διαδρομών και την υποστήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η διαδρομή, η οποία επιλέχθηκε στρατηγικά, ήταν εναρμονισμένη στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα τεχνικών απαιτήσεων διαδρομών ατομικής χρονομέτρησης και διεξήχθη σε όλο το μήκος της στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Συγκρότημα Νέστου.

Η διοργάνωση ευχαριστεί πολύ την εταιρεία για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και κυρίως τον διευθυντή κ. Φώτη Φώτου για την υποστήριξη. Αναφορικά, το Συγκρότημα Νέστου αποτελεί ένα από τα τέσσερα κύρια Συγκροτήματα της ΔΕΗ και περιλαμβάνει δύο από τους δεκαέξι συνολικά μεγάλους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της εταιρείας, τον ΥΗΣ Θησαυρού και τον ΥΗΣ Πλατανόβρυσης, συνολικής εγκατεστημένης ισχύς 500 MW. Το φράγμα του Θησαυρού είναι ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ευρώπης το μεγαλύτερο λιθόρριπτο φράγμα των Βαλκανίων ενώ το φράγμα της Πλατανόβρυσης είναι το πρώτο φράγμα από κυλινδρούμενο σκυρόδεμα. Το Συγκρότημα Νέστου αποτελεί ένα εντυπωσιακό τεχνικό έργο, έναν υδάτινο παράδεισο που θυμίζει φιόρδ. Εκτός από την παραγωγή ρεύματος, οι Υδροηλεκτρικές Μονάδες της ΔΕΗ προσφέρουν αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή και βοηθούν στην άρδευση 200.000 στρεμμάτων.