Το Πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε. Ήταν μια ακόμα παρωδία με τους κυβερνητικούς Βολευτές να’ χουν αποκλειστικό και μόνο μέλημα την καρέκλα και το δούλεμα των Ελλήνων πολιτών.

Όλοι τους ψήφισαν το 4ο Μνημόνιο για το καλό της τσέπης και καρέκλας τους και όχι για την Πατρίδα μας! Τελικά βάφτισαν το νέο μνημόνιο, πρόγραμμα,

ΑΛΛΑ… Όπως και να το βαφτίσει η συγκυβέρνηση των βολεμένων είναι ένα μνημονιακό ακόμα καρφί-πρόγραμμα στη σειρά των προηγούμενων και πριν το επόμενο που επιχειρούν να σφραγίσουν το φέρετρο του Έθνους μας.

Μας δουλεύουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .

Κάνουν λόγο για έξοδο από την κρίση και επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Είναι τουλάχιστον αστείο και προκλητικό να τ’ ακούει αυτό ο μέσος Έλληνας πολίτης κι επιχειρηματίας.

Ας βγουν από τα γραφεία τους να δουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα μας. Εμείς προτείνουμε. Κεφαλαιοποίηση όλου του χρέους σε ένα ενιαίο ομόλογο πολύ μεγάλης διάρκειας, 10ετής περίοδος χάριτος και εξόφλησή του στο ακέραιο με 5% του ΑΕΠ (περίπου 10 δις το χρόνο σήμερα) και επιτόκιο ίσο με αυτό της Ε.Κ.Τ. Προσδιορισμός της ζημίας από το επαχθές χρέος και διεκδίκηση αποζημιώσεων τόσο από τους αντισυμβαλλόμενους (εταιρείες) όσο και από τα πολιτικά πρόσωπα που υπέγραψαν τις επίμαχες αμαρτωλές συμβάσεις Εξέταση των πολιτικών πρακτικών και δηλώσεων που έφεραν τη χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα και εφ’ όσον διαπιστωθεί δόλος, δίωξη των υπευθύνων για εσχάτη προδοσία.

Θέλουμε παραγωγή για να αυξήσουμε την πίτα και να ενισχυθεί το ΑΕΠ. Όχημα για να βγούμε από τη στενωπό είναι το τρακτέρ! Να στραφούμε και να βασιστούμε ξανά στους αγρότες μας.

Όποια επιχείρηση είναι 100% εξαγωγική, να μην επιβαρύνεται με διάφορες εισφορές υπέρ τρίτων. Έτσι θα μειώσουμε το κόστος των προϊόντων μας. Προσδιορισμός και έλεγχος των συνόρων για λαθραία προϊόντα που έρχονται από τις τρίτες χώρες της Ανατολής και υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα των δικών μας προϊόντων. Διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία από τις τράπεζες που έχουν αντλήσει περίπου 150 δις από την ΕΚΤ με κρατικές εγγυήσεις-ενισχύσεις.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει μελετήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την τραπεζική χρηματοδότηση επιχειρηματικών προτάσεων, με ευνοϊκούς όρους για τον επιχειρηματία και ταυτόχρονη κατοχύρωση των χρημάτων των τραπεζών. Κέρδη που επανεπενδύονται στην επιχείρηση και παραμένουν στη χώρα να μη φορολογούνται. Εισαγωγή αφορολόγητου στα κέρδη, για τις Μικρό – Μεσαίες Επιχειρήσεις ανάλογου με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν. Επανεξέταση του φορολογικού συστήματος, με γνώμονα την απλότητα και τη σαφήνειά του, προκειμένου να αντιμετωπισθούν όλες οι υπάρχουσες αδικίες και στρεβλώσεις.

Εμείς στο ΛΑ.Ο.Σ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην αύξηση των φόρων, ιδίως στα καύσιμα, διότι τέτοιους φόρους τους πληρώνουν και οι φτωχοί και οι κατέχοντες, ενώ τελικά πλήττουν την ανταγωνιστικότητα. Σαφές νομικό πλαίσιο, για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και να επιταχύνονται οι διαδικασίες στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, με τον καλύτερο τρόπο για το Δημόσιο Συμφέρον.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για τη μεθοδολογία της εκπόνησης των μελετών και το είδος των διαγωνισμών για τα Δημόσια Έργα, που θα γίνονται με την εποπτεία και τη συμβολή της ΜΟΜΑ. Λήψη μέτρων για να βγει το χρήμα από το «σεντούκι» και να μπει στην πραγματική οικονομία αντί της παραοικονομίας. Αξιοποίηση, κατά προτεραιότητα, των εγχωρίων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου και του Λιγνίτη με χρήση νέων τεχνολογιών, όπως Αεριοποίηση ή Καύση Ρευστοποιημένου Στρώματος. Εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, με άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ, στον Ο.Η.Ε. με βάση τη Συνθήκη του MONTEGO BAY και τις Μέσες Γραμμές.

Ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον με απλό, σταθερό και ευνοϊκό φορολογικό σύστημα καθώς και ξεκάθαρες αρμοδιότητες της κυβέρνησης ως προς τις επενδύσεις και τις απαιτούμενες προδιαγραφές τους. Μείωση κατά 50% της βουλευτικής αποζημίωσης αλλά και της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, ως συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Πάταξη του παραεμπορίου των μεταναστών που ο τζίρος του φτάνει τα 20 δισεκατομμύρια. Χάνουμε περίπου 12 δις ετησίως από τα χρήματα που στέλνουν στις χώρες τους οι μετανάστες. Πρόταση: Φορολογική και Ασφαλιστική ενημερότητα για κάθε πράξη εξαγωγής συναλλάγματος από αλλοδαπούς. Μείωση του ΦΠΑ με ενιαίο χαμηλό συντελεστή, εισπραττόμενο στο ταμείο. Συγχώνευση τραπεζών με δύο πυλώνες, έναν κρατικό και έναν ιδιωτικό. Όποια τράπεζα δεν αντέχει, κρατικοποιείται. Επαναφορά του 13ου μισθού στους δημόσιους και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Οι πλεονάζοντες δημόσιοι υπάλληλοι να εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να αμείβονται, αλλά να αποδοθούν στην παραγωγή. Όλοι οι άνεργοι, αντί επιδόματος, θα εντάσσονται σε πρόγραμμα κοινωνικής θητείας και θα εργάζονται στη ΜΟΜΑ σε έργα του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αναβίωση της ιδέας του «Περιπτέρου» με άλλη μορφή. Όσοι άνεργοι το επιθυμούν θα κληρώνονται για να τους παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση, μικρές παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα, οι οποίες θα κατασκευάζονται από την ΜΟΜΑ. Ριζοσπαστική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος, με επιβολή ενός ειδικού τέλους επί της κατανάλωσης, εισπραττόμενο παράλληλα με το Φ.Π.Α. από τις εφορίες. Αυτό θα πηγαίνει μέσω ειδικού κωδικού από το δημόσιο ταμείο απευθείας σε έναν ενιαίο κρατικό φορέα για την ασφάλιση και την υγεία. Έτσι ξεπερνιέται το πρόβλημα που δημιουργείται στα ταμεία λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές εξαρτώνται πλέον από την συνολική οικονομική δραστηριότητα της χώρας. Παράλληλα μειώνεται η τεράστια γραφειοκρατία του υπάρχοντος Ασφαλιστικού Συστήματος, η οποία απορροφά το 50% των εισφορών. Κάρτα υγείας για δωρεάν πρόσβαση, όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ποσόστωση 15% στις κλίνες των ιδιωτικών κλινικών για πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Δημόσια Νοσοκομεία με ιδιώτες μάνατζερ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της σπατάλης. Για την παιδεία λέμε υποχρεωτική δωδεκαετής δωρεάν παιδεία, με ενιαίο Λύκειο Πρακτικής, Κλασσικής και Επαγγελματικής κατευθύνσεως. Θεσμοθέτηση της συγκριτικής βαθμολογίας και Εθνικού Απολυτηρίου Λυκείου. Ανώτατη Παιδεία χωρίς περιορισμό στις εισαγωγές, αλλά με όριο αποτυχιών κατά μάθημα για συνέχιση της φοίτησης. Ποσόστωση 15% στις θέσεις φοίτησης ιδιωτικών ΑΕΙ για υπότροφους φοιτητές με χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα.

Για τα Εθνικά Θέματα: Αποκλεισμό κάθε ονόματος που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Κατάργηση του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη με αντίστοιχη κατάργηση του ομολόγου Ελληνικού Προξενείου Σμύρνης. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην κοσμοθεωρία ης «Παγκοσμιοποίησης», η οποία, μετά τον κόκκινο διεθνισμό, εκπροσωπεί σήμερα το μαύρο διεθνισμό, καλλιεργώντας μια βάρβαρη ανθρωπότητα στην οποία θα βασιλεύει το κέρδος, ο πλούτος και η δύναμη εις βάρος των αξιών και της μοναδικότητας του πολιτισμού των λαών. Για την Εθνική Άμυνα Αξιόπιστη Αποτροπή, στο πλαίσιο του δόγματος «Αν θέλεις ειρήνη πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο». Κάθε άλλη πολιτική, απλώς αποθρασύνει τους πιθανούς αντιπάλους με αποτέλεσμα αντίθετο από την επιδιωκόμενη διατήρηση της ειρήνης. Ανάπτυξη ισχυρής εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας, μέσα από συμπαραγωγές και συμμετοχές σε διεθνή εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των απαιτήσεων των Ε.Δ. καθώς και άλλων υπηρεσιών που απαιτούν παρεμφερές υλικό. Διασφάλιση της βιωσιμότητας της πολεμικής βιομηχανίας με εφαρμογή του κύκλου Παραγωγή – Αναβαθμίσεις Μέσης Ζωής όπως γίνεται σε όλες τις χώρες που έχουν πολεμική βιομηχανία. Με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιηθούν πολλοί άνεργοι Έλληνες επιστήμονες, θα τονωθεί η Ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα τα αμυντικά μας συστήματα θα είναι λιγότερο ευάλωτα.

Σεισάχθεια: Διαγραφή των χρεών που συσσωρεύτηκαν μέσα από τις διάφορες καταχρηστικές και τοκογλυφικές πρακτικές του Τραπεζικού Συστήματος Νέο ξεκίνημα: Ανά πάσα στιγμή, ο οποιοσδήποτε έχει δάνειο να μπορεί, εάν βρει τον τρόπο, να το εξοφλήσει…Πρέπει να φύγει το πέναλτι των τόκων υπερημερίας σε αυτήν την περίοδο της δοκιμασίας και να γίνει αναρρύθμιση των δόσεων και της διάρκειας των δανείων, αναλόγως των νέων οικονομικών δυνατοτήτων των δανειοληπτών, εφ’ όσον αυτοί δεν έχουν ευθύνη για την αλλαγή των όρων της ζωής τους (μείωση αποδοχών, ανεργία). Τόκοι υπερημερίας, να λογίζονται μόνο στο ληξιπρόθεσμο τμήμα ενός δανείου και κανένα δάνειο δεν καθίσταται ληξιπρόθεσμο στο σύνολο του αν δεν έχει παρέλθει η συμβατική ημερομηνία εξόφλησης του. Λέμε Όχι στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις του δανειολήπτη προς τις Τράπεζες θα σταματούν με την εκποίηση της συμφωνημένης υποθήκης Οικονομικές υποχρεώσεις δανειοληπτών προς τις τράπεζες, δεν κληρονομούνται, πέραν της εκποίησης της συμφωνημένης υποθήκης ή της ανάληψης των οικονομικών υποχρεώσεων από τους κληρονόμους με νέα δανειακή σύμβαση. Διαγραφή από τις λίστες του Τειρεσία της πλειονότητας των επιχειρηματιών, που δεν αποτελούν καθ’ έξη παραβάτες, αλλά κατέληξαν εκεί λόγω οικονομικών δυσκολιών. Απαγόρευση της μεταβίβασης στοιχείων σύμβασης δανείου προς τρίτους, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και έγγραφη έγκριση του δανειολήπτη.

Εδώ στη Δράμα υπάρχει μια ενοχλητική στασιμότητα σε όλα τα κόμματα .

Εμείς, η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Νομού Δράμας, δείχνουμε καθημερινά το ανθρώπινο και συμπαραστατικό πρόσωπό μας και συνεχίζουμε και είμαστε δίπλα σε όλους τους Δραμινούς.

Προσπαθούμε να συνεργαστούμε ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ με όλους τους τοπικούς φορείς για το καλό των Δραμινών.

Η Δημαρχεία όμως, έχει κλειστές της πόρτες και συνεχίζει την, δίκην Τελώνων, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ όπως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γιατί θεωρεί ότι οι εκλογές αργούν ακόμα.

Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες με άλλα κόμματα ή κινήσεις πολιτών μα πάντα με βασικό γνώμονα κι οδηγό το συμφέρον του ΛΑΟΥ μας. Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ ΔΡΑΜΑΣ, εγώ προσωπικά κι οι συνεργάτες μου είμαστε καθημερινά στη διάθεση του κάθε δραμινού για ότι τον απασχολεί και το γραφείο μας περιμένει τον κάθε Πολίτη να τον ακούσει και να σταθούμε αρωγός του.

 

Τσολιάς Πέτρος

Πρόεδρος Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Δράμας